Autor: 021.rs

Info
07.12.2017.
16:29 > 16:46
Zelena stranka je najavila da u subotu, 9. decembra, počinje veliku kampanju širom Srbije u kojoj će tražiti podršku građana da se zaustavi GMO u našoj zemlji.
  • LOL

    08.12.2017 09:31
    Protiv gmo-a zaista nemam nista, niti je dokazano da je stetan niti je dokazano da nije stetan ,za razliku od insekticida, pesticida,fungicida,herbicida, antibiotika, emulgatora itd. za koje je DOKAZANO da su veoma stetni. Kada sve to stavim na tas iskreno radije cu detetu dati gmo nego prskan proizvod koji izaziva kancer. Gmo ce mozda uticati na njegovo praprapraunuce dok ce insekticid bez problema da izazove kancer onom ko ga konzumira.U svakom slucaju bilo bi fer da se oznacavaju proizvodi koji sadrze gmo da bi oni koji ne zele da se hrane takvim proizvodom mogli da ga zaobidju ali isto tako smatram da i na mesu treba da stoji oznaka sa cim je kljukana ta zivotinja, na vocu i povrcu bi trebalo da stoje podaci sa cim je tretirana biljka itd. Na zalost to kod na nece nikad zaziveti iz prostog razloga jer smo takav narod. Mi kao da uzivamo da trujemo sami sebe. Ako pogledate sta sve ima recimo u jednom kulenu(samo u slucaju ako imate poznanika u mesnoj indutriji ,posto se to naravno ne stavlja na etikete) dobijate proizvod koji je po meni stetniji nego da plivate u moru pored Fukusime. Koristi se meso prepopuno antibiotika koje je raslo na koncentratima sumnjivog i ne kontrolisanog porekla. Posle klanja meso se tretira nizom hemikalija, dodaju se aditivi kao sto su ukus dima, nitratne soli, mlevena paprika puna pesticida,insekticida..., zacini koji su takodje hemiski tretirani i naravno kukuruzni sirup(koji baj d vej se pravi iskljucivo od gmo kukuruza).
  • RVosha

    08.12.2017 08:09
    teror
    A kada ce biti kampanja za promenu vlasti ?
  • preduzetništvo

    07.12.2017 23:05
    pera 07.12.2017 • 19:45
    ..
    Ne postoji ni jedan naucni dokaz da su GMO stetni. Imate samo galamdzije i da linkujete na jutjub 'dokaze'.
    @
    Tebi i tvojoj porodici iskreno želim da se hranite isključivo GMO hranom i tako dokažete njenu ispravnost, prijatno vam bilo. Za sebe i svoje želim pravo izbora.
  • gradski paor

    07.12.2017 23:00
    @Zoolok

    Kalemljenje nije isto. Tom prilikom srastu dve razlicite biljke, ali ne uticu jedna na drugu genetski.
    Ukrstanje je vec nesto sto podrazumeva genetsku manipulaciju, mada je prirodnije i jos uvek se razlikuje od monsantovskog genetskog modifikovanja.
  • u prolazu

    07.12.2017 22:53
    @Zoolok i ostali
    Objasni mi druže kako kalemljenjem možeš dobiti životinjski gen u biljkama? MOLIM TE!

    A to je u stvari suština GMO! GENETSKI MODIFIKOVANI ORGANIZMI!? Ide li do malog mozga?

    Nije strašno to što kombinuju biljne gene, to bi se vremenom dobilo ukrštanjem ili "kalemljenjem"!? kako kažeš, problem je što ubacuju životinjske gene u biljke! Za to ne postoji ni jedna jedina studija koja tvrdi da je to zdravo za ljude! Samo da je jeftinije za proizvodnju da se nahrane gladni, koji globalnom sistemu ništa ne donose a ipak koštaju! Pod maskom ljudskosti i filantropije!? Kako misliš da postižu otpornost na insekte i toleranciju na totalne hemije? Ubacivanjem takvih gena! To je u stvari GMO!

    Pogledaj izveštaje u zemljama gde se masovno gaji taj GMO da se svuda prepolovila populacija pčela, tih najkorisnijih životinjica, koje su u stanju SKORO SVE da prerade i naprave zaista zdrave proizvode. One idu samo po biljkama, zar ne? Ne koriste životinjsku hranu, zar ne? A prepolovila im se populacija, zar ne!? A proizvode propolis, koji bukvalno steriliše i konzervira bilo kakav agens životinjskog porekla! Možda si nekad video miša u košnici!? Okruže ga propolisom i nikad se ne raspadne! A ovo ih seče na pola!?

    Hoćemo li i sami sebe da prepolovimo? Taj izbor je na nama!

    Pitao bih ove "zelene" saradnike Velikog Vođe kako se slažu sa njegovim savetnikom, Glamočićem, i MK prijateljem, najvećim GMO lobistima u Srbiji!? Je li bitniji deo kolača ili stvarno uverenje?

    Toliko!

    AV, AV, AV!
  • hm

    07.12.2017 21:32
    Zašto nije protest ispred kancilarije Monsanta?
  • Zoolok

    07.12.2017 21:08
    Ne, ne, i ne. Da li su onda i protiv kalemljenja, posto je to ista stvar u sustini?

    Organski lobi radi punom parom, vidim :)
  • F.B.I.

    07.12.2017 20:31
    Stop lažnim protestima !
    Ne znam koliko su opasni GMO, možda se od toga rađaju deca sa dve glave, možda se dobija neizlečiva dijareja ili samo ubija seksualne nagone, nauka se još nije izjasnila po tom pitanju, ali bih molio braću iz Zelene stranke da organizuju protest protiv klizališta po gradovima Srbije jer u rashladnim uredjajima koriste dokazano škodljiv gas freon. Taj gas u lokalu ugrožava zdravlje ljudi, ispadaju im zubi (naročito pušačima), a deca su posebno ugrožena. Na globalu povećava efekat "zelene bašte" i uništava ozonski omotač. Usput ti uredjaji emituju veoma škodljiv infrazvuk koji negativno utiče na psihičko zdravlje okolnih stanara.
  • pera

    07.12.2017 19:45
    ..
    Ne postoji ni jedan naucni dokaz da su GMO stetni. Imate samo galamdzije i da linkujete na jutjub 'dokaze'.
  • Yorkshear

    07.12.2017 17:54
    Apsolutno ne bih imao ništa protiv GMO, dokle god na proizvodu stoji da sadrži genetski modifikovane supstance.
  • Stefan

    07.12.2017 17:33
    Konacno da je neko skupi petlju da uradi ovo dok svi ostalo samo pricaju...
  • Pozor

    07.12.2017 16:59
    Mexico
    Meksiko je zabranio bivšem Monsantu proizvodnju GMO u nekoliko njegovih država.
    Radi se o državi koja ima 80% fakultetski obrazovanih stanovnika, od ukupnog broja.
    Šta god vam američke serije govorile, Meksiko je daleko ispred mnogih.
  • FED

    07.12.2017 16:50
    Stop lazima i organskoj mafiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna