Autor: Alo, Novosti

Info
30.12.2017.
10:01 > 10:15
Protiv Suzane H. (35) iz Aranđelovca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je sinu Filipu (14) nanela više povreda po telu.
  • Srđan

    30.12.2017 18:19
    Neko je ovde lud
    Da li neko primećuje da je od kada su deca stavljena pod stakleno zvono porasao nivo vršnjačkog nasilja i dečjeg razbojništva.
    Oduzimajući roditeljima pravo i na fizičko kažnjavanje / ne podržavam ga kao redovno sredstvo, ali podržavam ga kao krajnju meru /, oduzeto je roditeljima zadnje oružje. Deca poštuju ljubav, ali još više ih disciplinovanima drži strah od tog pruta.
  • Vise stete

    30.12.2017 15:52
    neg' koristi
    Kad sledeca vest bude da je 14 godisnjak ucinio neko nedelo, onda svi komentarisu da se to ne bi desilo da je na vreme bio peglan. Nazalost, u danasnje vreme nije lako ni deci ni roditeljima. Nekoj deci ne pomazu ni lepe reci, ni kazna, ni batine, imaju u svom okruzenju dovoljno primera da se neprimereno ponasanje isplati, a da ne vredi ni uciti, jer su svi koji su uspeli u zivotu (u ovoj zemlji) bez skole... u svakom slucaju, mislim da ce detetu mnogo teze pasti odlazak u hraniteljsku porodicu nego batine koje je dobio od majke...
  • Kaja

    30.12.2017 14:14
    Ne podrzavam fizicko kaznjavanje dece, ali TVRDIM da bi detetu bilo lepse sa majkom nego u hraniteljskoj porodici.
  • Novosadjanin

    30.12.2017 13:48
    drustveni defekti
    Zbog ''batine iz raja'' ovom narodu nije problem raditi u pelenama za 25 hiljada mesecno prekovremeno bez naknade. Neupitni autoriteti i koriscenje sile nisu stvari za napredak drustva. Postoje i druge mere kazne osim fizickih jer je jednako lose tuci dete kao i razmaziti ga. Imas lose ocene u skoli? OK, poradicemo na tome, ali nema kompjutera i interneta dok se ne poprave. Glasno vristis ako ti necu kupiti igracku? OK, vristi do sutra jer i dalje nema igracke dok ju ne zasluzis. Itd. itd. itd.
  • fiju

    30.12.2017 13:22
    mene je keva ubijala od batina i šta mi fali? reč neću nije postojala.... kako je batina je iz raja izašla evoluirala u batina je zlo u ovako primitivnom društvu....
  • Vladimir

    30.12.2017 11:47
    @evoovako
    Siguran sam da je i ova majka samo htela da fizički vaspita svog sina. Nije baš u potpunosti pratila uputstva velikog maga za zlostavljanje koji taksativno navodi kako tući dete, a da niko ne primeti, ali samo je htela da ga kazni za loš uspeh u školi. A vi se i dalje svim silama trudite da objasnite da je fizička kazna za dete (a pogotovo dete od 14 godina) sasvim opravdan način vaspitanja.
  • EvoOvako

    30.12.2017 11:06
    Razlika
    Između fizičkog kažnjavanja i zlostavljanja postoji.
    Prvo podržati, drugo sankcionisati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna