Autor: Tanjug

Info
30.12.2017.
14:08 > 14:29
Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da će biti proverene sve prijave o otrovnom otpadu na teritoriji te opštine, uključući i medijske navode da je otkriveno još oko 100 buradi sa otrovnim otpadom u selu Veliko Polje.
  • Eurostar

    31.12.2017 10:04
    I za ovo će NATO biti kriv.

    Kao i uvek.
  • varenje

    30.12.2017 21:14
    i šta kažu, osiromašeni uranijum od bombardovanja nas ubija?
  • RVosha

    30.12.2017 19:59
    Smrdija
    Cela drzava je otrovna a ne samo burad.
  • Rade

    30.12.2017 19:42
    Nista bez kazni
    Jos u 19 veku Split je imao propis po kome je svako onaj ko prijavi nekog ko baca otpad u more dobijao polovinu novca od kazne.Sad kad postoje mobilni telefoni lako je prijaviti i dokazati da je neko bacao otpad.
    .Imam manji vocnjak uz Kamenicki potok koji je pun guma plastike i slicnog otpada a povremeno se formiraju i manje deponije. Kukamo na sav glas na osiromaseni uranijum a ono sto mi zagadjujemo u neposrednoj okolini gde zivimo ,sto je cesto opasnije ,ne vidimo ili smatramo normalnim.Dokaz za to je preko 20 hiljada divljih deponija,koliko ih je registrovano.
    Predlazem da se uvede kazna da svako ko se uhvati da baca otpad na mesto gde nije dozvoljeno mesec dana obavlja drustveno koristan rad-sakupljanja otpada po gradu i okolini. Ako to rade Amerikanci sa javnim i poznatim licnostima zasto nebi mogli i mi.
  • av

    30.12.2017 19:34
    av
    odnesite to pred skupstinu
  • vera

    30.12.2017 18:04
    Stati na put
    Cene deponovanja ili uništenja otrovnih otpada su izuzetno velike, bilo da se radi o bolničkom, nuklearnom, hemijskom ili bilo kom drugom opasnom otpadu, što je glavni razlog razbacivanja istog u prirodii. Kada bi naša inspekcija obavljala svoj posao, proveravala bi knjige firmi koje imaju kao nusproizvod ovu vrstu materija I proveravala da je otpad prijavljen u tranzitu izvezen.. Pravilo je da se vode knjige odlaganja hemikalija, sa naznačenim poreklom , imenom deponovane substance, količinom i datumom deponovanja, kaoiI sa naznakom firme koja je otpad preuzela. Firme,kao i pojedince za koje se dokaže da su rasipali otrove po šumama i potocima, treba pozatvarati i to na dugo. Osim domaćeg, uvozi se i strani otpad, a pitanje je kako isti prelazi granicu? Koliko se sećam, pre tridesetak godina je bilo pokušaja da se izuzetno štetan otpad deponuje na Fruškoj gori. Nemačka već godinama ,uz ogromne novčane nadoknade, izvozi većinu industrijskog otpada. Deo nuklearnog otpada se šalje za Francusku na obrađivanje i često se dešava da nemački demonstranti blokiraju puteve kako bi onempogućili povratak istog..
    Kad se otkrije čiji je otpad, odgovorni su i oni kiji su je istresli na divlju deponiju, kao i oni čiji je otpad. Trebalo bi otvoriti jednu telefonsku liniju za prijavljivanje ovakvih deponija i ponuditi građanima koji otkriju na kojim lokacijama se one nalaze i novšane nagrade. A i pregledanjem satelitskih snimaka bi moglo olakšati ovaj posao.
  • Rasha

    30.12.2017 17:02
    Mogu da zamislim nekog kretena da je ovo video kao sansu za dobru zaradu. Neka stara kuca i dvoriste, pa trpaj tu sve i svasta, bez razmisljanja o posledicama po druge .... >:(

    Obesio bi ga na na trgu, za primer drugima ... >:( >:( >:( >:(
  • Eng

    30.12.2017 16:17
    Cudo da nisu ovo proglasili atentatom na Vucica.
  • Konkordija

    30.12.2017 15:52
    samo tako!
    Brze, jace, bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna