Autor: Tanjug

Info
15.01.2018.
13:46
Budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za obeštećenje vlasnika ili naslednika čija je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata, a isplata će biti moguća kada Vlade Srbije donesu odluku o koeficijentu obeštećenja, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.
  • Konsterniran

    15.01.2018 15:58
    Jasno i glasno
    Nigde nisam čuo da se neka druga država usudila da isti problem rešava posebno za neku naciju ili manjinsku grupu, a posebno za sve ostale nacije - drugim zakonom.
    U okviru istog i jedinstvenog Ustava koji važi za sve građane i garantuje im ravnopravnost u svemu.
    E, pa Srbija je to uradila i pre ili kasnije će biti pravnih problema zbog takvog načina razmišljanja.
    Ili će svi oštećeni vlasnici tražiti prelazak u tu veru i nacionalnu manjinu, kako bi ostvarivali svoja prava po tom, posebnom zakonu.
  • Ivan

    15.01.2018 15:50
    .
    #Baltazar. Ajde da se nadjemo u Strazburu i uz pivo da skujemo plan za tuzbu?!mojoj familiji su preprodali dva mlina (pored ostalog) i ne verujem da planiraju da vrate
  • Paorska logika

    15.01.2018 15:26
    Nekako tako
    Ako vratite 15% od vrednosti opetog, znači da je drugi put pljačka 85% od prve. Mada obzirom na vreme korišćenja bez ikakve nadoknade i objektivnost sadašnje procene vrednosti, može da bude i obrnuto!
  • Baltazar

    15.01.2018 14:34
    Otimacina po drugi put
    Trebali ste dati substituciju umesto restitucije i svima vratiti u vidu novoizgradjenih stanova, drzanog zemljista ili sl. oduzeto. A ne da vracate 15% vrednosti oduzete kuce putem obveznica. Lopovi! Prvi put su uzeli partizani, po drugi put sad uzima AV. Vidimo se u Strazburgu.
  • Kauboj jimmy

    15.01.2018 13:59
    Oteto prokleto
    Ovo je najveca diskriminacija od strane vlade srbije takozvana restitucija a pravi naziv je svima vratite oteto ali prvo nasima s svi ostali malo morgen ...
    To jest neces doziveti da ti se vrati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna