Autor: Tanjug

Info
20.02.2018.
13:25
Deca rođena od početka ove godine primaće još jednu obaveznu vakcinu, cepivo protiv bakterije streptokokus pneumonija ili pneumokoka, a predviđeno je da imunizacija počne od 1. marta.
  • DrGugl

    20.02.2018 23:40
    Upomoć
    Problem je u tome što je zakonom nametnuta obavezna vakcinacija. I šta sad imamo. Uvodi se nova (obavezna) vakcina protiv streptokoka koja štiti od upale uveta i drugih "visokozaraznih" i "visokosmrtnih" bolesti. Zašto za tu vakcinu nema prava na izbor? Čime dete koje se ne vakciniše protiv streptokoka ugrožava drugu decu? Da li ćete i tu izmisliti kolektivni imunitet? To je ono na šta antivakseri skeću pažnju. Ako pustimo da od nas, bez pitanja, prave pokusne kuniće, tako ćemo i završiti. Kao amerikanci koji su najvakcinisanija i najbolesnija nacija na svetu.
  • Drmr

    20.02.2018 15:57
    Jos jedna u nisu nepotrebnih
    Tek da se utrosi ovaj visak sredstava u budzetu. Jos da Neko I prelista tu konkursnu dokumentaciju I da utvrdi koliko Koji imunolog dobija za promociju iste. Molim 021,kao ozbiljan medij da istrazi zakljucene okvirne sporazume za nabavku vakcina koje je Rzzo zakljucio bas u godinama Koje se poklapaju sa godinama izbijanja epidemiju. Sumnjivo zar ne?
  • Između redova

    20.02.2018 15:39
    "Mi smo jedna od prvih zemalja u našem regionu koja ovu vakcinu uvodi u kalendar obaveznih vakcina za svu decu određenog uzrasta. U susednim zemljama ona je još uvek na nivou kliničkih indikacija", pojasnila je Kanazir.

    Pametnom dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna