Autor: Danas

Info
27.02.2018.
11:28
Odluka Ministarstva rada da Milenko Simić treba da bude vraćen na posao u Ravnaji stigla je u fabriku kamenih agregata i kreča u Malom Zvorniku 8. februara, a već narednog dana poslodavac ga je ponovo otpustio.
  • dijasporac

    27.02.2018 18:33
    Jeste da u USA advokati isteruju tuzbe i lepo zaradjuju ali ono sto vi moji dragi zermljaci ne znate ili preskacete je da ovde u privatnim firmama nemate sindikat, da privatni poslodavac moze da te otpusti jer mu se tako htelo toga dana (ali sto vam 100% nece uraditi ako mu donosite profit). Srbija sem svih ostalih teskoca, korupcije, neefikasnog sistema, zaostale tehnologije, odliva obrazovanih i katasrofalne demografske situacije ima i veliki problem u nasledjenom samoupravnom ponasanju zaposlenih. Znate ono: "radio ne radio svira mi radio", "ne mogu toliko malo da me plate koliko malo mogu da radim"...
  • ninica

    27.02.2018 17:52
    @Oki
    Ovaj minus je mogao dati samo taj o kome se pise,ali to njega ne zanima.Docice na red i takvi a onda cemo poceti liciti na drzavu koja moze u EU.
  • dragan

    27.02.2018 17:25
    @JovaNS

    Daleko smo mi od americkog sudstva kao nebo od zemlje.
  • JovaNS

    27.02.2018 15:07
    @Ne
    To nije potpuna istina. Razlika je u sudovima, brzini sudjenja i efikasnosti. Tamo te veća advokatska kancelarija zastupa pro bono ako misli da možeš da pobediš pa se naplate ako pobediš. Ako pobediš, obogate se. Ako izgubiš, sudske troškove i troškove odštete snosiš sam a to mogu da budu milionske cifre. Ali i tamo postoji problem ako ne možeš da nadješ neku kancelariju da te zastupa pro bono. E onda imaš problem koji sam naveo: korporacija ima račun da što duže odugovlači proces i čekaju da ovome što ih je tužio ponestane novaca pa povuče tužbu. Ili se nagodi. Preko 90% tužbi se tamo rešava nagodbom s razlogom.
  • Ne

    27.02.2018 14:10
    @JovaNS
    Nije tako, u americkom pravnom sistemu mozes vlasnike da tuzis za itekako lepe svote ako te ostete bilo kako. Zato tamo i najmocnije advokatske kancelarije zastupaju i manje, jer dobiju procenat odsteta koje znaju da budu itekako velike, pogotovo protiv velikih lanaca. Skoro je npr. jedan covek dobio oko 8 miliona dolara protiv Vol marta jer je pao posto mu se noga zaglavila u paleti (a Ani Copurijan je za seksualno uznemiravanje dobila 168 miliona dolara, sto je najveca naknada takve vrste u SAD), a takvi slucajevi su tamo cesti, dok je ovde upravo suprotno. Zbog takvih stvari se tamo gleda da se zakoni sto vise postuju, jer bi inace veliki redovno gubili milione.
  • oki

    27.02.2018 14:07
    Ja sam radio 26 godina u Amb Grafiki iz Novog Sada gde je plata posle Naftagasa i DDOR-a i jos par firmi bila u samom vrhu,kada nas je kupio Stylos group pocelo je kasnjenje isplata plata tako da sada kako cujem kasni 17 meseci!!!!!Ja sam tuzio pa cekamo sud.Kakva smo to drzava da firma koja non stop radi mora spasavati Stylos group koji je pod stecajem(Racun im nije u blokadi)a racun AMB Grafike je 410 dana u blokadi...Zasto drzava dozvoljava da poslodavac plati drzavi porez i miran je a radnici treba da pocrkaju,gde je tu pravda?Kako da placam komunalije kad nemam od cega?Ako poslodavac nije u stanju da isplacuje plate svaki mesec treba zatvoriti firmu i rasprodati mercedese i dzipove i nadoknaditi radnicima platu...
  • RVosha

    27.02.2018 12:27
    Smrdija
    U drzavi Zikine sarenice ovakve perverzije su uobicajena stvar .
  • JovaNS

    27.02.2018 11:58
    Zašto
    Zato što im se može. Zato što im se isplati da se vuku po sudovima. Pay to win američki pravni sistem, plati više pa ćeš pobediti. Slabiji nema od čega da finansira advokate, oni očigledno imaju. Čak i ako pobedi na kraju, to je "Ne lipši magarče do zelene trave" situacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna