Autor: Beta

Info
01.05.2018.
10:26 > 10:53
Najčešća diskriminacija na poslu je na osnovu pola i godina starosti, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
  • Gladius et anus

    01.05.2018 14:24
    Maximus
    Активности које улазе у домен добијања посла преко партије не престају запослењем. Штавише, од таквих "радница" очекује се да буду још доступније радно-партијским колегама. Све то је део одавно утврђеног и неразрушивог процеса...
  • Muškarac

    01.05.2018 12:38
    Sasvim tačno, true.
    Tačno. Često sam to gledao. Bez obzira na obrazovanje i kvalitet rada.
    Diskriminisane su i manje plaćene.
    Za razliku od droge, rep pesama, liberalnog kapitalizma koji je u stvari robovski kapitalizam -
    ništa pametno nismo uzeli sa zapada.
    Pa ni pokušaj poštovanja žena.
    Pokušaj pokazivanja da si veći muškarac time što poštuješ ženu i platiš je, olakšaš joj i više nego neko u Švedskoj.
    Jer si nekada bio pravoslavna nacija, blagi hrišćani, koji su i tada poštovali žene više nego ovo,
    nazovi obrazovano društvo, danas.
  • Shimmy

    01.05.2018 12:24
    Bahato!
    Ovakva objava je u rangu keramicara koji kaze da voli zene koje lako kleknu. Ali naravno da ne ocekujemo ostavku, jer ovo je banana drzava.

    Nije sporno da zene nailaze na diskriminaciju, pogotovo sto ih drzava sabotira i cini nekonkurentnim zbog stavljanja porodiljskog odsustva na teret poslodavca. Ali izjaviti da su zene cesce diskriminisane je skandalozno. PROBLEM JE STO MUSKARCI CUTE NA OVAKVE OBJAVE!

    Za pocetak zene nisu diskiminisane po pitnaju uslova za odlazak u penziju, gde iz nepoznatih razloga muskarci moraju da rade duze na istom radnom mestu, za isti posao za istu penziju.

    Zasto poverenica ne kaze da je 99% povreda na radu i smrtnosti upravo kod muskaraca, dakle i zasticenije su i manje primorane na opasne poslove.

    Pa gde su to onda zene diskriminisane? Po pitanju odlaska na bolovanje? Pa radnik u srbiji bilo kojeg pola ukoliko ne radi u drzavnoj sluzbi, na bolovanje ide samo ako je bas bas kriticno.

    Ono gde postoji "mobing", ja to zovem izivljavanje poslodavca nad radnicima, je sexualne konotacije, gde zbog plate mlade devojke moraju da se susrecu da neprimerenim komentarima, ponekad i pipkanjima, ali izivljavanje je i problem muskaraca, jer ti isti bahati poslodavci to izivljavanje iskazuju i na muskarcima, samo kroz ponizavanja drugacijeg tipa (ismevanje, nepotrebnim poslovima, neracionalnim zahtevima za prekovremene sate, ponizavanjem itd).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna