Autor: Blic

Info
03.05.2018.
08:22 > 11:17
Višnja Đumić (32) iz Vršca godinu dana je radila kao lekar na pedijatriji Opšte bolnice u tom gradu bez diplome Medicinskog fakulteta.
  • Kaćanka

    07.05.2018 18:51
    E vala i neka je
    Mene samo zanima da li ima ijedan bracni par doktora a da im je dete frizer, pekar...trgovcic... mora da su je roditelji pritiskali, snobovi...e, drste se sad doktori...al uz advokata...para vrti ...a oni su prepuni!!
  • Priča za naivne

    07.05.2018 15:53
    @ dijasporac
    Odakle lekarskoj porodici toliki novac da 6 galantno plaća stan u NS ,studije kupuje garderobu, knjige i hranu, zimovanja letovanja, provod sve za ćerku studentkinju i plus carski džeparac od koga se mogu kupiti lažne diplome i to dve?Mama i tata takodje tih 6 godina lepo žive u Vršcu. Izračunaj koliko je to mesečno....
    Kukaju da su im male plate....
  • Pawlle

    06.05.2018 21:45
    Kaligula je postavio konja za senatora,pa i ovaj "" kaligula"" je postavio konje za ministre pa nikom nista,tako da ova sa laznom duplomom i nije strasno
  • dijasporac

    06.05.2018 18:33
    @Priča za naivne
    Odakle joj lova? Pa ako je iz Vrsca a studirala je u Novom Sadu znaci da su joj roditelji finansirali studije, pretpostavljam da je i rentala stan posto je iz lekarske porodice, verovatno je imala i veci dzeparac.. pa se da usparati od te kinte.
  • Priča za naivne

    05.05.2018 17:42
    Odakle joj novac da plati lažnu diplomu, ako tata nije dao pare?
  • Profa

    05.05.2018 16:38
    Provera
    Sad lepo svakom, bas svakom lekaru proveriti diplomu i licencu, bez izuzetka.
  • licemerje

    05.05.2018 15:40
    Stotine i vec hiljade laznih diploma i doktorata, pocevsi sa glavnokomandujucim drzave nedavno, i nikom nista, niko se ne pokrece, a sad prvi put neko ima laznu diplomu doktora medicine, i smak sveta. Zasto? Paaaa ozbiljan odgovoran posao, najvazniji na svetu, zaboga ljudski zivoti su u pitanju, nije to tamo neki levi fakultet, niti bilo koji drugi posao, ovaj je najvazniji, najodogovorniji, svako svoje zdravlje vrednuje najvise... A gle - s druge strane, kad treba da se vrednuje rad i plati spram tezine studija, odgovornosti i zivotne vaznosti posla, onda je isti ko i svi drugi "svi su na svoj nacin teski i vazni...". Pa odlucite se, jel isto ili nije, ne moze malo ovako malo onako, kako kad odgovara.
  • Dejan

    05.05.2018 15:32
    Diplome su se kupovale i u SFRJ.Univerzitet u Pristini je sluzio da se diploma oplodi u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.U Zagrebu i Ljubljani se diploma mogla takodje kupiti, ali su Hrvati i Slovenci bili pametniji, jer je uslov bio da se ne sme traziti posao u njihovim republikama.Bosna je bila najjaca u stancanju diploma.Gle cuda gde su sad Hrvati i Slovenci, a gde smo mi ostali?
  • Др, али Нушићев

    05.05.2018 13:15
    Није госпођица ту никог лечила, само је примала плату, као и гомила других ухлеба по разним агенцијама, дирекцијама, канцеларијама, заводима, секретаријатима и слично. Па директор Електровојводине је имао куповну диплому са Хаваја, па ником ништа.
  • NS

    05.05.2018 10:22
    Pa ja i da ocu ne znam gde da kupim diplomu.
    Ako ima neko preporuku evo i ja bi kupio.
    Ne treba medicinski daj nesto sto ne moras ni da imas diplomu da bi mogao da radis...ionako sam samouk za mnoge stvari i radim ih bolje od pola njih koji su cetiri ili pet godina zuljali stolicu.
    U mnogim drzavama taj papir sve manje znaci..pokazi se ti bajo na delu.Jel ti znas da radis to sto nama treba i zavrsava nam posao?
    Izvoli radi pokazi se.
  • :)

    05.05.2018 08:38
    @dijasporac
    Зашто се чудиш, када неко мисли да му је све Богом-дано и дозвољено, бахатости нема краја.
    Уосталом, видећемо какве ће бити “консеквенце”.
    Има случај “мале” да се развлачи док не заврши факултет и још ће је радно место чекати (има добру “праксу”).
    ;)
  • dijasporac

    04.05.2018 22:40
    Meni je neverovatna stvar da je otac nagovorio svoju kcerku da se lazno predstavlja kao lekar, ipak je covek iz struke i zna da bi njegov ugled u struci zauvek bio unisten kad otkriju prevaru. A kao neko iz struke zna da prevara ne moze zauvek da se krije, previse je tu rizka, ne mozes potkupiti svaku upravu u bolnici, svaku komisiju u lekarskoj komori.

    Meni pre to lici na prevaru deteta koje nije zelelo da razocara roditelje, par takvih sam i ja imao za drugove iz gimnazije, jedan je navodno diplomirao masinac i godinama je bio na birou, roditelji su mu svuda crnili drzavu koja ne zaposljava svoje inzenjere, cak su rasprodavali imovinu da mu plate radno mesto, a bizgov se za to vreme provodio po NS i BGD. Drugom drugaru koji je navodno diplomirao na rudarstvu su roditelji nasli posao u Naftagasu, cak je dobio i datum kad treba da se pojavi na radnom mestu ali on iz principa nije hrteo da se zaposli preko veze pa je zaratio sa roditeljima koji su, jel'te, podrivaci moralnih vrednosti i korupcionasi. Negde ranije sam vec pisao o inzenjerima iz ratom pogodjenih teritorija koji su svu dokumentaciju izgubili u bombama spaljenim kucama i zgradama fakulteta i nikad nisu u Srbiji polagali strucni ispit pa ni registrovali se u Inzenjerskoj komori.
    A na pameti mi je i kultna domaca serija Diplomci i Bora Todorovic kao lazni advokat, pa film Falsifikator sa Tihomirom Stanicem..

    Izgleda da lazne diplome ipak nisu tako retka stvar u Srbiji, i da je to decenijska praksa.
  • Mile

    04.05.2018 21:42
    Lažne diplome, lažni doktorati, to mu dođe kao ono "pod zaštitom države". Praksa lažnih diploma a i doktorata je široko prihvaćena pa ne treba da se čudimo njihovom ubrzanom rastu. Prema javno prihvaćenoj praksi, izgleda da je konkretna osoba napravila grešku što nije platila "koliko treba", "tamo gde treba" i kad treba, pa je dospela u žižu javnosti kao "nepodobna". Ali pretpostavljamo da ovaj slučaj neće ugroziti široko rasprostranjenu praksu pod navedenim uslovima.
  • smrdojvodina

    04.05.2018 15:02
    vojvodistan
    Lažna doktorka godinu dana lečila decu u Vršcu
    Jbt,šta se više čudite!?!?u smrdojvodini živite bre!!!shvatite da je ovo za ovu tzv.pokrajinu skroz ok vest.rutina!!!šta nije jasno!?!?
  • Pawlle

    04.05.2018 06:06
    Hm,sta cemo sa bivsim predsednikom,pa ni ovaj sadasnji,ministar policije a verovatno ih ima gomila.....
  • Jelena

    04.05.2018 01:05
    Zabrana zaposljavanja
    Ono na sta malo ko obraca paznju je cinjenica da je doticna primljena za stalno u ekspresnom roku, i to usred tkz zabrane zaposljavanja. Ja sam zaposlena od 2014, ne mogu da dobijem posao za stalno zbog te zabrane, a cekam i dete. Zabrana ocigledno ne vazi za podobne, a zna se i ko su i ciji su. Mi ostali mozemo ili da prezivljavamo kako znamo i umemo ili da se selimo.
  • smrdija

    04.05.2018 00:16
    srbistan
    Lažna doktorka godinu dana lečila decu u Vršcu
    Jbt,šta se više čudite!?!?u smrdiji živite bre!!!shvatite da je ovo za ovu tzv.državu skroz ok vest.rutina!!!šta nije jasno!?!?
  • Keva

    03.05.2018 23:58
    @Zlica
    Čisto sumnjam da je ideja bila njena. Neko je u komentarima napisao da joj je tata ugledni dr neurohirurg, pod pretpostavkom član neke mnogo jake i uticajne stranke. Hteo čovek detetu da obezbedi dobro radno mesto ( pedijatrija tražena) ni manje ni više nego dr. Možda bi joj da ih nisu razotkrili otvorio kasnije i privatnu praksu ko zna. Ovako, ugled mu pao na dno a ona da je zakona i reda bi završila u zatvoru pa nek iz zatvora završi neki zanat ili višu (kažu da mogu da se školuju) pa da krene ispočetka u nekom drugom gradu, pošto je sa Vršcem završila možda čak da ni muža posle ove bruke neće naći. Zaista je za rubriku verovali ili ne. Komora medicinskih radnika je bome ovde ohoho propusta imala, ista ona komora koja kao brine o licencama i koja retko kad i lekaru oduzme licencu za rad jer su tu veoma kolegijalni i svoje kolege kad ugroze nečiji život uglavnom zataškaju. O mitu nećemo, to je normalno postalo da odes u privatnu ordinaciju ili platiš upola manje kovertom za intervenciju u državnoj u odnosu na privatnu bolnicu i tako...
  • @perspektiva

    03.05.2018 22:15
    Logićna stvar
    Obzirom kako odlaze doktori jedna godina medicine ce biti dovoljna za malu decu,
    a menadžment je uvek samo palamudjenje.
  • Zlica

    03.05.2018 21:54
    posle ćetvrt veka rada u tom istom srpkom (tužnom, siromašnom, loše organizovanom ...) zdravstvu,uopšte mi nije jasno ZAŠTO je to uradila
  • Ndjdjjd

    03.05.2018 21:47
    Roditelji dece koje je "lečila" obavezno da je tuže*t a č k a *
  • john doe

    03.05.2018 21:46
    catch me if you can na srpski nacin
  • dijasporac

    03.05.2018 20:19
    Svojevremeno sam par godina radiio u drzavnoj firmi (propali Stan) i tamo je bilo redovno zezanje na foru "dolazi inspekcija da proveri diplome", mozete misliti koliko ljudi je dozivljavalo srcku :)

    Istine radi, 2003. su uveli licenciranje u Inzenjerskoj komori, no neke kolege koje su diplomu "stekli" 80-tih ili 90-tih u BiH se nikad nisu upecali na to, zauzeli su pozicije po nekim drzavnim firmama, nit mrdaju, nit pokazuju inicijativu da nesto preduzmu i napreduju u struci. Za njih je odmah bilo jasno da im je taj papir sa kojim su se zaposlili bio odstampan u kucnoj radinosti a ne u studentskoj sluzbi u Sarajevu ili Mostaru. Ista fora je i sa lekarima koji se nikad nisu licencirali.

  • Kokakole

    03.05.2018 19:33
    Ovo je pre bilo u rubrici " Verovali ili ne". U zabačenom indijskom selu...
  • Che

    03.05.2018 18:48
    U ovoj zemlji me ništa više ne iznenadjuje.
    Oguglali smo na lude stvari.
    Ovde ko je normalan, taj nije normalan!
  • Detelinara

    03.05.2018 18:34
    Ja sam profesionalni sportista. Moj otac je iz Despotovca kod Zrenjanina. Poslom je otisao da zivi u Bosnu tamo je upoznao moju majku i ozenio se. Ja sam se rodio u Bosni, koja vazi za zaostalu u odnosu na ostale republike u bivsoj Jugi. I ja sam tako mislio, doselio sam se nesto malo pre rata u Srbiju tj Vojvodinu. 2000 g sam dosao da zivim u NS, predivan grad. Miran tih druzeljubiv, onda posle nekoliko godina mi se smucilo da zivim u zgradi, pa sam kupio plac u okolini NS. Zeleo sam da mi deca rastu normalno u manjoj sredini i da se igraju bezbrizno u dvoristu! Ucim ih da budu posteni, skromni i kulturni. Ali kada vidim sta se sve desava u ovoj zemlji muka mi je. Ja sam se prilagodio gradu u koji sam dosao da zivim a ne grad prema meni. Dobio sam ponudu da idem u Australiju da zivim i radim. Bio sam u dilemi ali vise je nemam!!!
  • Jovan

    03.05.2018 17:19
    Inace da se napomene da je doticna clan stranke SNS!
  • marko

    03.05.2018 16:33
    Izdajnici
    Pa kad moze toma da bude predsednik bez diplome i sa laznom sto nebi bila i doktorka...malko je clan sns sekte i eto...mozda je i hirurg bila
  • ***

    03.05.2018 15:44
    "Prevara je otkrivena kada je Opšta bolnica u Vršcu februara ove godine dostavila Ministarstvu Zahtev za saglasnost na specijalizaciju iz pedijatrije za Višnju Đumić"

    Ovo je kao kad neko ukrade auto pa ode da ga registruje na svoje ime o.O
  • Bill

    03.05.2018 15:11
    A u toj istoj zemlji, lažni doktor je već godinama ministar policije.
  • Mile

    03.05.2018 14:46
    Izgleda da je u ovoj državi sve lažno, zapatilo se to i ne pušta, ne prestaje već buja. Još kad geslo "država to sam ja" doživi renesansu, sve ide brže, jač,e bolje, naprednije..., ma doktorski. I nemojmo se čuditi. Čuvajmo zdravlje da ne dopadnemo u ruke lažnih doktora, da nam kuće ne grade lažni inženjeri, da nam decu ne uče lažni nastavnici. Ali strmine su već postale velike. Malo, malo pa se okliznemo na njihov bezobrazluk, osionost, pretnju, obespravljenost. I zati samo pažljivo, ne brže, ne jače, ne bolje, ne naprednije. Oladimo malo, valjaće nam za budućnost koja je uvek neizvesna.
  • Lana

    03.05.2018 14:42
    Za Nesu
    Konstatacija da "diploma nije merilo strucnosti" stvarno nije primerena ovoj situaciji. Mislis da svako ko procita nesto iz medicine moze da bude lekar?? Ne znam da li imate dece, ali ja ne bih volela ni da mi ova 'doktorka' pipne dete.
  • NN

    03.05.2018 14:39
    Kakva je razlika
    između onih " lekara" kojima su mame i tate kupovale ispite i "prave diplome" i onih koji nisu imali para da ih kupe nego su ih lažirali na neki drugi način?
    Očigledno ova nije platila dovoljno, ili nije platila pravoj osobi da bi je ostavili na miru.
  • Podbarac

    03.05.2018 14:34
    Ima toga jos
    U jednoj zaostaloj zemlji lazni master je bio Predsednik pet godina.Posle su mnogi zazalili za njim jer je dosao novi koji jedino nije slagao za diplomu ali ostalo ....
  • pajo patak

    03.05.2018 14:27
    uhvaćena prva
    Da li je i jedina ?
  • Nn

    03.05.2018 14:22
    Ona nije "lažna doktorka",ona je student prve godine medicine...lekarima zaposlenim u pomenutoj bolnici pored standardnog posla samo nedostaje i ocenjivanje kolegijuma o stručnosti,sigurna sam....ljudi zaduženi za proveru su kako vidim uradili svoj deo posla...kasnili su tri godine doduše...kakve generacije vaspitavamo ovo će postati svakodnevica u svim sverama društva...sve se može bez etike i morala...
  • Marko

    03.05.2018 14:06
    Dotična gospođica je kćerka uglednog vršačkog neuropsihijatra (otac) I zdravstvene radnice (majka). A ceo skandal traje već 3 nedelje u Vršcu - svi znaju I svi ćute jer je otac funkcioner SNS-a...
  • Kolega, al' pravi

    03.05.2018 13:58
    A LKV?
    A šta je Lekarska komora utvrdila prilikom upisa? E moji... Sve ide za pare i prijatelje...
  • Nesa

    03.05.2018 13:56
    Ž
    E sad je meni jasno sto su mene otpustiti iz urgentnog sa napustim prsljenima a Timea dovoljan je 1 diazepam da mi se opuste misici i sve će biti uredu, ccccc kako si ti postala asistent?
  • Neša

    03.05.2018 13:56
    Ah
    Diploma nije dokaz stručnosti.
  • Keva

    03.05.2018 13:51
    E pa nemam reči. Ministarstvo zdravlja i svi ostali u njemu da date momentalne otkaze! Valjda će i izvesnog Marka iz Novog Sada pred sudiju, ko zna koliko je ovakvih klijenta imao.
  • zekonja

    03.05.2018 13:39
    ....
    E svasta. Sto rece neko pre mene kakvi su tek ostali "doktori" u toj bolnici, domu zdravlja kad godinu dana nisu primetili da imaju laznjaka pored sebe. Sto je najgore, verujem da su mnogi i primetili a i znali, ali nisu smeli da pisnu. Pokusavam da zamilim kako izgleda pregled kod te "doktorke" , na monitoru joj stalno otvorena stranica google doktor ili tako nesto, ili je guglala simptome...
  • bibi

    03.05.2018 13:35
    nista strasno
    u vrscu su ionako svi priuceni. narocito decije
  • Brus Vilis

    03.05.2018 13:11
    Da smo u uredjenoj državi sada bi pljuštale tužbe za nadoknadu od strane pacijenata. Da smo u uredjenoj državi ostavke bi sevale samo tako. Da smo u uredjenoj državi policija bi uhapsila izvesnog Marka istog časa. Da smo ljudi ne bi i ovo prećutali, lepi grome moj...
  • сеја с кеја

    03.05.2018 13:10
    Татица
    Татица члан СНС, начелник Психијатрије у ВШ.
  • /

    03.05.2018 12:59
    /
    barem da je jedina
    nekima je izgorela diploma u ratu
  • perstektiva

    03.05.2018 12:38
    Samo kažem
    Jedna godina ozbiljnog smera normalnog fakulteta je više nego ceo menadžment na bilo kom fakultetu!
  • Neko

    03.05.2018 12:25
    Svaka čast.
  • Gladius et anus

    03.05.2018 11:58
    Maximus
    У којој странци је била током потписивања уговора?
  • mile

    03.05.2018 11:48
    i uspesno lecila ?!
    e moji profesori ..!!?? kako vi i obucitavate vase studente i buduce lekare , kad niko i ne primeti " ovu ", koja ima tek nekoliko ispita ??!! mogla je ovako doveka da "leci", a da niiiko i ne primeti !! a zna , ocito , koliko i kolege !!?? sraaamota !!
  • riba smrdi od glave

    03.05.2018 11:39
    Tako to ide. Prvo lazni doktorati pa onda i lazni doktori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna