Autor: FoNet

Info
06.06.2018.
13:10 > 15:01
Bez presedana je odluka Ministarstva zdravlja da poveri aplikaciju "Izabrani doktor" u kojoj su poznati svi medicinski podaci građana privatnoj firmi koja, kao i aplikacija za to, ima ozbiljne nedostatke, upozorio je danas poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.
  • hm?

    06.06.2018 22:06
    Podaci o zdravstvenom stanju stanovnistva moraju biti zasticeni kao sluzbena tajna, jer se radi o podacima koji su od znacaja za odbranu zemlje. Zamislite da u ozbiljnoj drzavi podaci o zdravstvenom stanju vojno sposobnih gradjana dodju u ruke nekakve privatne firne!?? Ovde je to moguce, jer tuzioci ne rade svoj posao, vec sprovode politicke instrukcije.
  • Џедај

    06.06.2018 18:45
    АПП
    Добро је име фирме: АПП = Ако Прође, Прође
  • Pera

    06.06.2018 17:13
    Aplikacija je upotrebljiva i menjali su je nekoliko puta u poslednjih nedelju dana. Od dozvola ima samo pristup internetu i prijem sms poruka. Vise se ne prikazuje istorijat poseta lekaru kao ni ime i prezime izabranog lekara. Nisam video ni da se prikazuje ima osiguranika.
  • Onaj Gari

    06.06.2018 16:53
    Vule, mnogo traljavo radis posao ako je tebi to OK. Nadam se da ti nece dati ozbiljne projekte u ruke ako si dev. Vidis, za razliku od tvog fuserisanja, Sabic svoj posao radi temeljno i tako i treba da ga radi. A tvoj fus metod "ako ne radi nisi koristio dovoljno izolirke" mozes da prodajes bas nekim "neukim" kako kazes. Mozda su tebi ti propusti OK ili pristup podacima nepotrebnim za funkcionisanje aplikacije normalna stvar, ali ima sasvim dovoljno ljudi koji obracaju paznju na te, za tebe "sitne", detalje.
  • dd

    06.06.2018 15:26
    Pohvala Sabicu
    I opet se pokazalo da ovde jedino Sabic obavlja svoj posao kako treba.
  • Mile.1337

    06.06.2018 14:38
    Za stevicu
    Znaci da nisu sposobni da je izbace tamo, iOS aplikacija osim rigoroznih zahteva zapravo i kosta dosta novca. Iako ispada da je Apple jedina kompanija koja zaista brani privatnost korisnika, nije ovo nista specijalno. Uporedi Facebook za android i iOS kao i tonu aplikacija. Na androidu se vode logikom sto da ne pokupimo podatke ako mozemo. Svakako je tuzno da neko dobije pare da uradi aplikaciju za nesto tako opipljivo i onda je uradi kao sto bi uradio aplikaciju da oblacis Kim Kardashian.
  • Keva

    06.06.2018 14:20
    Stvarno ste k...i neviđeni. Kako su opšte sve informacije završile na aplikaciji, tj ko ih je dao i zašto? Realno nikakve aplikacije nam ne mogu pomoći oko zakazivanja jer nemamo dovoljno dr na radnom mestu.
  • Zox

    06.06.2018 14:19
    Raspojasani vadikali
    U ovoj zemlji se Kembridž analitika afere dešavaju na mesečnom nivou... Ovi su se toliko raspojasali u svojoj bahatosti da ne znaju više šta rade. Saopštenje ministarstva na čijem je čelu kontroverzni ' Doktor Smrt' ne bih komentarisao..
  • Vule

    06.06.2018 14:12
    Da se razumemo
    Neuki, lupajte minuse ali u ovom slučaju Šabić se*e kao "uvređena persona"
    Inače, kada se radi aplikacija obično se u parametar file stavlja simbolično ime ili ime aplikacije koje se naknadno ispravi ili unese . Tako je i ovde "Izabrani doktor DOO" text polje koje se u finišu menja, a korisnik i kupac aplikacije ubacuje svoje ili bilo koje drugo. Ovde je samo reč o brzopletom puštanju u rad.
    Ako se toliko "brine" o građanima, zašto se ne zalaže za ukidanje JMBG i adresa svih građana koji plaćaju RTV pretplatu. Čemu takvi podaci??? Da bi eventualno tužili 1-2% građana?
    U ovoj "državi" sve je šuplje i pokvareno, a najviše javni sektor koji barata svim podacima građana.
    Ovo je tipičan slučaj "besposlen pop jariće krsti"
  • Jovan

    06.06.2018 14:07
    Odlično, dobro je da se ovo ne gurne ispod tepiha. Iako mi se ideja kao takva sviđa, moraju da se znaju tačni uslovi i dozvole pod kojima ovako nešto funkcioniše, da se zna ko ima pristup takvim informacijama i kojim enkripcijama su podaci zaštićeni.
  • Joka

    06.06.2018 13:25
    Bravo za poverenika.
  • Stevica

    06.06.2018 12:24
    A druge platforme?
    Ova aplikacija se ne može pronaći na Apple Store, šta to znači???
  • Serbis

    06.06.2018 12:16
    Boze sacuvaj nas od politicara koji bi prodali i rodjenu majku, podrska povereniku Šabicu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna