Autor: Dnevnik

Info
03.07.2018.
17:13 > 16:40
Tokom prošle godine, 57 vozača motora u Srbiji je izgubilo život, a 1.484 su povređena.
  • Drum

    04.07.2018 14:40
    Da, da, jadni motoristi, mislim na onih bar 80-90% koji divljaju i kao da žele da se ubiju ili ih neko ubije. Onih 10-20% koji voze normalno svaka čast.

    Koliko ih kroz grad vozi brže od 100 na sat? Privlačenje između vozila u pokretu gde kao vozač ne možeš fizički da postigneš gledati i napred i rettovizore.
    A i to što je najčešći uzrok da im neko oduzme prvenstvo to je opet dobrim delom do motorista. Kada ne bi vozili 150 gde je ograničenje 50-60 ne bi bilo problema.
    Neki dan vozim auto i lik s motorom prelazi u moju traku i pretiče auto, da li je to po zakonu?
    Ponašaju se kao da je put njihov 1/1 i samo oni smeju da ga koriste.
  • Posmatrač

    04.07.2018 12:13
    "Dvotočkaši" su najnedisciplinovaniji učesnici u saobraćaju, jer zamišljaju da su nekakvi "motorizovani pešaci" i da pravila soobraćaja i ZOBS ne važe za njih, jer vozački ispit za te kategorije ne postoji ili je formalnost.
  • laca

    03.07.2018 23:04
    Najveci neprijatelj motociklista je mobilni telefon.Skoro svaki vozac automobila ili telefonira ili kucka poruke u voznji.A na vozace motocikala drvlje i kamenje.Tesko je danas biti motociklista.Veliki je rizik.Vozim veliki motor i na svu srecu sam dodatno opremljen dodatnim jakim svetlima i veoma glasnom sirenom.Motociklista danas mora biti dobro uocen.
  • Hm

    03.07.2018 22:02
    Vreme je da gradimo puteve isključivo za bicikle i motocikle. Recimo između Novog Sada i prigradskih naselja. Pa onda paralelno ali ne neposredno pored većih puteva.
  • Boki

    03.07.2018 18:47
    Mnogo vozaca u Srbiji su degenerici koji ne treba da imaju no vozacku ni pesacku dozvolu. Za veliki broj nesreca i invalida (ukljucujuci mene) su krivi nenormalni vozaci automobila. Toliko.
  • 321

    03.07.2018 17:40
    Ja sam i vozac i pesak, a evo vec osmu sezonu i motoras. Otkad vozim motor nijedan incident nisam imao samo zato sto ne vozim onako kako mnogi drugi voze motor, tj. niti jurcam niti sam bahat i neoprezan, najpre zbog moje sopstvene, a onda i zbog bezbednosti drugih. Kad biste samo znali koliko puta sam samo zbog takve oprezne voznje izbegao potencijalno smrtonosne nesrece! Koliko puta me je "isekao" autobus GSPa i kamioni, koliko puta sam izbegao da se parkiram u gepek budaletinama koje izlaze sa parkinga u rikverc bez gledanja... Evo, pre neki dan me je lik zamalo oborio sa motora vozeci kombi u rikverc a da nije ni pogledao u retrovizor da vidi moze li to bezbedno da izvede! Daleko od toga da su vozaci dvotockasa sveci (stavise, ja mnogima od njih ne bih dao ni nacrtan trotinet da voze), ali, brate, za ostale vozace kao da ne postoje!
  • Jaja

    03.07.2018 17:24
    Ja mislim da se manje od 10% motorista normalno ponasa u saobracaju, pa onda ova statistika i nije tako strasna...

    U vecini slucajeva divljaju kako voze, provlace se izmedju vozila, malo voze po kolovozu malo po trotoaru, prelaze na posackom pa se posle ukljucuju u saobracaj....

    Ja sam vozio motore 10 godina i mogu reci da mali broj motorista vozi sigurno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna