Autor: Beta

Info
18.07.2018.
20:46 > 20:59
Patrijarh SPC Irinej podneo je inicijativu da Kuršumlija promeni ime i postane Bele Crkve.
  • Петровград

    19.07.2018 14:26
    Perun

    Зна се ко стоји иза њега. Тај термин се у свету углавном везује за неокомунисте.
  • Perun

    19.07.2018 13:16
    @Петровград
    Otkad je biti antifašista nešto loše? Nije se išlo redovno u školu, ali se cupkalo na kolenu bradatog oca Nategodetija...
  • teča

    19.07.2018 09:17
    trnu mi oči od ćirilice.
  • BulevarEvrope

    19.07.2018 08:41
    ne bih da kenjam ali
    Malo mi cudno pominju se Amerike i Engleske te nekakva gnusna falsifikovanja od Srpske strane. Ne treba toliko daleko ici, dosta je da se pogleda stanje u kosmiluku (sto uzem sto sirem) tj u tzv regionu.
    Ta Kursumlija nalazi se pored jedne mlade drzave koja se danas naziva 'Republika e Kosovës' ili Kosovä a ne tako davno to je bilo Косово и Метохија. Kakva su se sve tamo obilata preimenovanja i falsifikovanja odvila potrebno bi bilo nekoliko desetina a mozda i stotina tomova knjiga da se sve to navede.
    Primera u regionu je stvarno enormno mnogo, sto od konvertovanja stanovnista do preimenovanja naselja i gradova. Tako da ovo od strane Srba je bukvalno decja igra u odnosu na uticaj od strane drugih grupacija.
    Cilj svakog danasnjeg liberala je nerazumno protivljenje konzervatizmu. Takodje iskoristio bi i tursku rec 'budalasto'.
    Napr. da sutra se odnekud pojavi Dzingis Kan sa svojim milionskim hordama i zauzeme Vojvodinu, tipican danasnji vojvodjanski liberal bi rekao 'ta bolje i to neg da smo pod srbima'.
  • V

    19.07.2018 05:58
    falsifikovanje
    imena se u ovoj državi "vraćaju" vrlo selektivno i tendenciozno.
    Ne može se "vraćanjem" nazivati preimenovanje u nazive koji su korišćeni kraće od aktuelnih, opšteprihvaćenih i poznatih naziva.
    Nije naziv turskog porekla ništa loše. I to je deo istorije. Koliko gradova, sela, toponima po svetu samo ima nazive koji vuku poreklo iz drugog jezika! Koliko je samo takvih mesta u recimo Engleskoj ili SAD... i šta im fali? Je l' oni to preimenuju u nešto engleskije?
    Ovo su na neki način falsifikati. Kao npr. stadion Karađorđe, gde je ime "Vojvodina" usred Vojvodine zamenjeno nečim "srpskijim". Ili pokušaj "vraćanja" imena Zrenjanina, iako se to ime od svih imena najkraće koristilo. Što ne vraćaju Bečkerek?
    Ili slučaj tzv. "tradicionalne" zastave Vojvodine koja ima kraću tradiciju (upotrebe) od aktuelne važeće zastave Vojvodine, pa samim tim nije tradicionalna nego falsifikat.
  • Parodija

    19.07.2018 01:32
    Sta je vise sa ovim bolidima i preimenovanjem. Zar su toliko bolesni u mozak ili nas sve kolektivno zaje**vaju?
    Muka mi je i od vlasti i od naroda...
  • BulevarEvrope

    19.07.2018 00:48
    shmrc shmrc
    Moju ste Kursumliju nasli da rinejmujete, o vi zlikovci bradati!
    Cujem vec lome table s turskim natpisom imena grada. Oh eto i dodatnog opterecivanja budzeta. Ja ovo vise ne mogu da izdrzim, odo u adventiste, ajte cao.
  • Петровград

    18.07.2018 23:25
    Vrlo degutantno

    Знаш ли како како гласе имена појединих британских колеџа с хришћанским предзнаком? Не видим да се тамо неко буни око тога. Имају чак и капеле, да студенти упражњавају веру. Једино се антифашисти буне поводом тога и трубе о цивилизацији у коју су дошли с неког брда. Узгред, то није речник једног Хришћанина. Добар покушај, друже Пеко. Поздрав из Баната. 1594
  • Vrlo degutantno

    18.07.2018 21:48
    Gorko i prljavo
    Naravno... treba.
    Treba da je Zrenjanin Petrovgrad. Treba da Kuršumlija postane Bele Crkve. A mogli bismo da nastavimo i sa daljim promenama. Recimo Novi Sad da bude Svetođorđijski Sad. Beograd da postane Belokrst. Možda Subotica da postane Severne Crkvice. Amin.

    Ja sam hrišćanin, ali ne onaj što smatra da nisi Srbin ako nisi hrišćanin. Običan hrišćanin.
    Forsiranje religije, veštački i na silu, ponižava moja shvatanja religije i uverenja.
    Koriste nešto što je meni drago da porobe obične ljude, pa na taj način prave svinjariju od onoga u šta ja verujem.

    Smatram da crkvu u ovoj državi vodi šljam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna