Autor: Novosti

Info
28.07.2018.
14:22 > 14:22
Ako roditelji odluče da se raziđu, a njihova deca primaju roditeljski dodatak, isplata će se obustaviti sve dok se postupak ne završi, predviđa član 24 Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.
  • Advokatica

    28.07.2018 17:36
    1. Ova pomoć države deci trebala je da se nazove dečijim dodatkom i da novac pripada detetu i da služi izdržavanju deteta, sve ostalo je demagogija,a pogotovo je besmisleno plaćati majci što je rodila dete i isplaćivati joj roditeljski dodatak
    2.Novac namenjen u svrhe izdržavanja deteta treba da prima roditelj kome je dete povereno na vršenje roditeljskog prava .Za slučaj da se roditeljsko pravo vrši zajednički ,a roditelji ne žive zajedno, novac isplaćivati roditelju kod koga je prijavljeno na adresi tj sa kojim dete živi Za slučaj da roditelji žive zajedno svejedno je kome se isplaćuje dečiji novac
    3.U sudskom postupku moguće je zatražiti PRIVREMENU MERU po kojoj bi sud odlučio u interesu deteta koji roditelj će vršiti roditeljsko pravo do pravodnažnog okončanja postupka.Privremena mera je izvršna danom donošenja i ne bi trebalo biti dileme kome od roditelja se isplaćuje dečiji novac. Sud u proseku privremenu meru donosi u hitnom postupku za manje od mesec dana.
    4. Ovaj zakon diskriminiše i roditelje i decu koji nikada neće od države primiti ništa, kao da su gradjani drugog reda.
    5.Dečiji dodatak za svako dete u jednakom iznosu od rodjenja do završetka srednje škole bio bi najbolje rešenje, a socijalni slučajevi neka primaju dodatnu socijalu.
    6. U Austriji i Nemačkoj SVAKO DETE prima KINDERGELD ( dečiji dodatak) u iznosu oko 190 eur mesečno od reodjenja pa do završetka srednje škole, bez diskriminacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna