Autor: Beta, N1

Info
31.08.2018.
15:36
Četiri reprezentativna sindikata prosvete održali su protest "Pravda ispred para", nezadovoljni zakonskim rešenjima za raspoređivanje u platne grupe i razrede i najavili četiri štrajka skraćenjem časova u septembru.
  • N.Sad

    04.09.2018 10:45
    Svake godine isto. Posle dva i po meseca odmaranja, povratka sa mora, planine, vreme je kao i svake godine da traze povecanje plate i sl. jer su se istrosili i dzepovi prazni. Da imaju 200 000 dinara platu prica bi bila ista. Da li je neko cuo da strajkuju zbog glupog skolskog sistema gde se ,,proizvode" zanimanja koja Srbiji nece biti potrebna narednih 100 godina. NIKAD NIKO CUO. Sta je njima bitno? Samo plata, plata, plata. Sta deca dobiju za uzvrat? Zanimanja koja nikome nisu potrebna. Mislim da je krajnje vreme da roditelji pocnu da strajkuju protiv svih tih kabadahija u prosveti koji nikome ni za sta ne odgovaraju. Namestanje ekskurzija im je naj omiljeni vid dodatne zarade gde oni odredjuju destinacije.
  • Puli

    01.09.2018 16:59
    Za neupućene
    Svako ko tvrdi da prosvetni radnici imaju dva i po meseca odmora, nikad nije radio u školi ili živeo sa nekim ko jeste. Iz škole poslednji dan izađemo sredinom jula, a vraćamo se sredinom avgusta ili ranije. Svakako da dosta zaposlenih ima mnogo kraći godišnji, ali verujte ovaj posao, ko god ga voli, u isto vreme zna i da se razboli od njega. Vaspitavamo tuđu decu bez kućnog vaspitanja, to je sada postao trend kod roditelja, što bi se oni mlatili sa rođenom decom. Daš mu lošu ocenu jer ne zna treći čas za redom a pritom je i bezobrazno - roditelji će ti život zagorčati. Znaju bolje od nas kako bi trebalo da predajemo i nikoga nije sramota da se umeša u tuđi posao. A vi kao predan nastavnik, učili ceo život za to i jedva čekali da vas prime u školu - idete srećni na posao a plačući kući sa roditeljskog zbog nepravde i zato što je ceo sistem otišao bestraga.
  • Mirjana

    01.09.2018 15:56
    Zalutala u priču
    Svi vi što znate koliko odmora imaju prosvetni radnici, koji znate koliko oni rade (tj. ne rade), svi vi koji vredno radite svoj posao i najbolji ste na svetu - da li znate da po zakonu možete sami da podučavate svoju decu kod kuće. Pa samo izađu na ispit da potvrde ono što ste ih vi naučili. Verujem da znate bolje i više od prosvetnih radnika i da ćete svoju decu naučiti najbolje na svetu.

    Neka ostanu bez posla te lenštine, neka imaju sve vreme ovog sveta da štrajkuju za svoje dostojanstvo jer vi ste moćna armija najpametnijih na svetu. Učite ih, jer vo što su ih bezvezni prosvetni radnici učili im je samo omogućavalo da osvajaju međunarodne nagrade, da nađu posao u inostranstvu. A, vi, dragi roditelji, sigurno ćete sjajno naučiti i svoju decu da budu kao i vi - kritično nastrojeni prema drugima, tuđem radu, komšijinoj kravi. A vi budite živi i zdravi. I školujte sami svoju decu. Imate pravo na to. Ne dajte ih u ruke onih neradnika.
  • Stari

    01.09.2018 13:47
    Ne zamerite im
    Nemoj da ste ljuti na prosvetare treba im još koji slobodan dan malo im je dva i po meseca odmora. Doživeće šok ako posle odmora naglo krenu sa poslom. Zato vi samo polako krenite sa časovima od 15min dok se ne priviknete na posao a onda će već neki raspust da malo danete dušom. Hoćete u veći platni razred da primate više plate a da rad ostane isti ili manji. Kako Vas nije sramota.
  • Milica

    01.09.2018 11:41
    Za Nale
    Stav koji si iznela je prilicno tupav. Kao prvo poredis babe i zabe. A kao drugo, recimo, diplomirani matematicar koji radi kao profesor u skoli, treba da ima platu dostojnu svog obrazovanja! A to nikad nece biti 50000, vec bar 3 puta vise.
  • Nale

    01.09.2018 10:23
    Hahahah
    Ma bravo. Ako ne mislimo isto, vređanje će zameniti argument, ni slučajno konstruktivna polemika, samo lični napad.
  • Rale

    01.09.2018 10:05
    Za Nale
    Draga Nale, pišete gluposti. Možda su trebali da štrajkuju 20. avgusta? Što se tiče odgovornostii — obrazovanje dece je velika odgovornost!
  • Futog

    01.09.2018 08:10
    Ha ha
    Neradnici gde ste bili kad su ostali protestovali?
  • Knjige braćo moja

    31.08.2018 23:13
    Pobeda
    Dositej se rodio uzalud. Evo dokaza koliko su uspeli da narod postane primitivan i tupav. "Prosvetarska banda". Banda, za utehu zvučno krimi ime kad već nema avione i kamione, a ni hleba ni poštovanja nema.
  • Kokakole

    31.08.2018 19:44
    Moja baba još govori to "banda" . Inače, po načinu pisanja sam gotovo siguran da sve što si nabrojala je iz tvog ličnog okruženja i da redovno učestvuješ u tome. Ukratko, jako socijalna spika sirotinje koja ispija najjeftiniju kafu i se*e o stvarima koje ne razume ili kada razume, razume na pogrešan način.
  • Nale

    31.08.2018 18:51
    @kokakole
    Ko ćuti i trpi? Svake božije godine,svakog 1. septembra prosvetarska banda štrajkuje. Skraćeni časovi na koje ionako kasne tih 15 minuta. Obrazovanje i školovanje dece im je poslednja briga. Na prste ruke mogu da nabrojim nastavnike i profesore zainteresovane za rad a išla sam u "jače" škole. Ne radi se o zaradi i uslovima već o tome da ih zanima samo dobar trač,ko sa kim iz zbornice spava,gde đaci izlaze subotom,šta ima novo u rijaliti programima i ko je s kim prevario muža/ženu na ekskurzijama za koje ginu. Dnevnice,škole u prirodi,letnji i zimski raspusti,svi vikendi i praznici i opet malo. Kažu hoće zarade kao i lekari. Pa kad budu obrazovani koliko i lekari,kada im radno vreme i količina odgovornosti bude kao lekarima,možda onda. Daleko od toga da su ovi drugi sjajni ali nije došlo do toga da ih izjednačimo sa nastavnicom muzičkog u srednjoj mašinskoj!
  • Kokakole

    31.08.2018 16:16
    Jača pobuna. Četriri ponedeljka će biti skraćeni časovi. Ne znam šta reći, mislim da bi ih bolelo uvo i da svaki dan budu 30. Nije baš da je njima do obrazovanja. U teoriji, kada bi obustavili rad, onda bi se možda nešto i promenilo. Nije ovo normalna zemlja u kojoj će se neko potresti jer su prosvetari nezadovoljni. Ektstremna rešenja zahtevaju ektremnu reakciju. I obrnuto. Jedino što štrajk u normalnom Svetu nije ekstrem, već legitiman način borbe. Ovde jeste jer je raja pristala na svako je*anje zdrave pameti. Za koju godinu će ih svesti na pisanje protesnih pisama ministarstvu kao jedini način borbe. Ćuti raja i trpi. Tako im i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna