Autor: Tanjug, RTS

Info
02.09.2018.
11:35
Ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević rekao je za RTS da očekuje da će nova pravila o ukidanju kaznenih poena za prevremeno penzionisanje početi da se primenjuju od 1. oktobra, a policija, vojska i BIA izuzeti su iz toga i za njih postoji poseban zakon.
  • Zox

    02.09.2018 18:23
    Crveno-crni užas
    Izuzete naravno snage represije.. Misli da će oni da ga sačuvaju na vlasti.. Niśta crveno-crni ne uče iz svoje peošlosti..


    BIA treba rasformirati kada ova katastrofa jednom ode sa vlasti...
  • Xyz

    02.09.2018 17:03
    Zasto
    Zasto je onda u Zakon o pio ubacen prelazni period u kome se svake godine "podize" i potreban staz i godine zivota.Unakazili ste i nacin obracuna penzija sa laznim republickim prosekom sto je statistika pokazala odnosom prosecne zarade za 04/18 u odnosu na 04/17 , zene su bukvalno pokradene jer su radjale...Uzas od drzave.Ocigledno treba nagraditi sve koji moraju da glasaju po direktivi a ostale ko sisa-dobri su samo da sve placaju drzavi sto treba.
  • Žena 56

    02.09.2018 15:45
    vratite ženski staž
    Zašto nisu izuzete i žene kao kategorija?
    65 godina staža i 40 godina života, nije realno za žene, biće puno socijalnih slučajeva medju ženama.
    Ko će zaposliti ženu preko 60 godina?
    Ako vojnici, policajci i pripadnici BIA nisu sposobni za bilo kakav drugi rad na osnovu koga bi sticali prihode nakon 56 godine, nisu ni žene.

  • Privatnik

    02.09.2018 14:45
    i rezervista vojni veteran
    Zašto za policiju, vojsku i BIA treba poseban zakon o dobijanju penzije iz istog PIO?
    Ja sam kao i pola Novog Sada, dva puta kao rezervista u ratu bio i sve iste obaveze kao redovna vojska sam imao. Toliko što se tiče odbrane zemlje kada je najteže. Ni ratne dnevnice vojnim veteranima iz rezerve nisu isplaćene ,beneficije nemaju nikakve ni u pogledu staža, ni visine penzije, a o stanovima za tepsiju ribe neću sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna