Autor: Dnevnik

Info
08.09.2018.
17:35
"Žitounija" traži od Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine privremeno ukidanje carine na uvoz merkantilne pšenice-poboljšivača.
  • IvicabezMarice

    09.09.2018 04:19
    Kakva mafija, kakva maafija.... ajmo ljudi vreme je nesto da uradimo, ovo nigde ne vodi...
  • @Vojvođan

    09.09.2018 01:07
    Some
    Jedan!!!
    Izveze svoje i vrati isto to, a ne lošije jer mu je to jeftinije i jednostavnije.
    Ne iz Rusije, nego iz države u kojoj ima SVOJE smeštajne kapacitete (silose).
    To je "prepisano" iz Hrvatske pre, recimo, više od 20 godina.
  • Vojvođan

    08.09.2018 20:26
    Profesor
    Malešević je potpuno u pravu za sve što je rekao.Ove fantomske žito,agro i druge unije štite samo interese izvozničkog lobija žitarica a što ima za cilj da se izveze naš kvalitetan kukuruz i žito a uveze jeftinije i nekvalitetnije žitarice iz Rusije .Zato mi u Vojvodini umesto dobrog hleba jedemo najlošiji jer ga pravimo od uvoznog a ne svog žita .S tim u vezi je i politika cena pred svaki otkup kukuruza ili pšenice.Kad dobro i kvalitetno rodi onda uz pomoć državnog lobija obore cenu da jeftino kupe a skupo izvezu žitarice a kupe jeftinije a nekvalitetnije rusko ili čije god već.Kad nije rodna godina i žito nije kvalitetno onda uvezu i takođe obore cenu.Kako god rodi ova takozvana udruženja izvoznika uvek zarade na štetu poljoprivrednika.Uz politiku malih subvencija za proizvodnju država praktično štiti tajkune izvoznike i uvoznike a ne proizvodjače.I kad bi seljaci čuvali svoje proizvode i čekali bolju cenu onda bi uvoznički lobi vrištao da ćemo biti gladni i da treba uvesti žito i kukuruz i opet oni na dobitku.Biće ovako sve dok proizvodjači pristaju na takve uslove i drpanje uvozničko izvozničkog lobija koji podržava država.Najbolje je da seljaci uopšte ne seju ni žito ni kukuruz jer država i ovako i onako uvek uveze te proizvode kako god rodilo.Sramota.
  • Kakvi

    08.09.2018 18:30
    Blesanderi
    Sledeći zahtev žitoglupije je da se podhitno bescarinski interventno uveze voda za Dunav iz Finske da bi se poboljšao kvalitet. Uvezena voda da se pusti na Keju zbog kupača na oficircu. Takođe će tražiti da se uvedu takse za izvoz komaraca
  • Prle

    08.09.2018 18:02
    Hahahaha
    Toliko o pricama kako Vojvodina moze hraniti ovog i onog,a sve njive prodane i tudje pa jadni ne mozete ni sebe prehraniti kad ste sve prodali sve je Tudje vlasnistvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna