Autor: Blic

Info
09.09.2018.
07:39 > 07:39
"Pranje novca" je globalni i fenomen i problem, te u tome ni Srbija nije izuzetak. Koliko se gubi zbog te kriminalne radnje najbolje ukazuje podatak da je samo od poreskih utaja, budžet Srbije oštećen je za 462,3 miliona evra, navodi se u najnovijem nacionalnom izveštaju "Procena rizika od pranja novca i procena rizika od finansiranja terorizma".
  • Nenad

    19.05.2023 23:25
    Ja ne znam ni da zaradim novac, kamoli da ga perem. Očigledno da i za to čovek treba da bude sposoban.
  • Zaza

    28.07.2019 00:25
    Restoran
    U Crnoj Gori restoran neke brze istočnjačke hrane ima dnevne pazare preko 100.000 evra dnevno, a gostiju ima toliko u toku dana, da bi se mogli izbrojati na prstima jedne ruke.

  • forenzika

    09.09.2018 15:17
    Poznati srpski finansijski fonzičar je rekao da su naši perači , neverovatno kreativni u pranju novca da je prosto neverovatno na koje načine to rade.
    Rekao je i da naši finansijski forenzičari sve to mogu da otkriju praćenjem tokova novca.
  • U.N.K.L.E.

    09.09.2018 14:38
    Amerikanac ne poričem da u svetu ne postiji jako veliki problem sa pranjem novca ali mene ne interesuje Amerika i Las Vegas. Interesuje me samo ono što se dešava po srbiji jer tu živim. Treba se provozati po omanjim mestima između Beograda i Novog Sada i videti koliko se gradi stanova a poreklo novaca i prihoda firmi koje ih grade je nepoznato. Naravno zna se ko je na vlasti u tim opštinama.

    Laki pre nego što uđeš u neku diskusiju sa osobama koje ne poznaješ bolje se informiši o temi. Sve informacije o zemljama velikog rizika za investicije su dostupne na interpolovom sajtu.
  • dule

    09.09.2018 13:38
    Kladionice ništa?
  • laki

    09.09.2018 12:55
    @U.N.K.L.E.

    lupetas zesce, pa narko karteli peru milijarde, zar stvarno mislis da ce ih prati u drzavi gde je 100000 ogromno, pere se tamo gde je gomila najveca pa se ne primeti, ovde se peru kroz kladionice, taksi udruzenja, perionice...svuda gde se kes vrti i naravno gradjevinske suinvesticije, placeve...
  • Немања

    09.09.2018 12:51
    @Dule
    Из Хрватске, Мађарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Албаније, Бугарске и Македоније овде бесплатно студирају само Срби, што је свакако за похвалу, јер је у питању дугорочни (стратешки) интерес Србије.
    Јасно је да се овде једино буне они који не могу да уђу на буџет, јер су били лоши ђаци.
    Ту лежи њихов проблем.
    Иначе, њих не истискују ови први са листе, али је та листа мања због тога што се припадници националних мањина на исту бацују без критеријум, тј. улазе на буџет, чак и без елеметарног знања српског језика.
  • Dule

    09.09.2018 11:39
    lopine
    Oplackali ste Srbiju a sad se treba naklatiti sirotinji na ledja.Upirete prstom u narod koji navodno pere novce. Taj narod jedva krpi kraj sa krajem a novci su kod Vas,mazete svetu oci, kako uvodite finansijsku disciplinu a ustvari vicete drzite lopova. Vi ste lopovi i kod vas su novci, deca vam se voze u automa od po 100 000e i studiraju po svetu,gde studije kostaju 400 000e i vise. Nasa deca idu autobusom na studije koje moramo da placamo. jer mlatimudi iz RS i CG i BH imaju kako kazu stelu za budzetsko studiranje.
  • Ленка

    09.09.2018 11:06
    @Mile
    Обичан народ у Бачкој би рекао:" Ко' о чему кур... о поштењу".

    Наравно, тебе не занима оно у чему и сам учествујеш, а део си криминогених структура у овој земљи.
    По оној наодној: "Држ'те лопова, ...повика лопов!".
  • limanac

    09.09.2018 09:47
    Bez naslova
    Interesuje me u koju kategoriju spada Vulinova tetka iz Kanade.
  • Mile

    09.09.2018 09:38
    @Amerikanac
    Mene kao građanina Srbije interesuje "pranje novca" opljačkanog raznim metodama u Srbiji, od srpskih građana pa i od mene, iako je pranje novca opljačkanog "negde drugde" impozantno. I zato ne treba zamenjivati golim okom vidljive stvari i štete koje trpimo od ove kriminalne bande. To mu dođe kao ono "pitaš me .... dok gori Hilandar". Nama u Srbiji stalno gori Hilandar, zbog čega se pitanje krađe, lopovluka, pljačke ostavlja po strani, tj. ne postavlja.
  • Limanac

    09.09.2018 09:35
    @U.N.K.L.E.
    U službenoj terminologiji postoje offshore i viskorizične zemlje.
    Bosna je bila do pre 4 meseca visokorizična zemlja.
  • Amerikanac

    09.09.2018 09:22
    @U.N.K.L.E.
    Pranje novca je daleko najveće u najrazvijenijim zemljama zapada (Amerika, Britanija, Italija, Francuska, i sl.), gde je i izmišljeno.
    Uprkos pogrešnim mišljenjima, novac se najvećim delom pre baš tamo gde ga najviše i ima.
    Rajska ostrva (zone za pranje para) su takođe izmišljena na Zapadu, a i danas je istima preko 90% klijenata iz najrazvijenijih zemalja, na koje otpada većina prometa prljavog novca.

    P.S.
    Las Vegas je u Americi ceo podignut na kriminalnom novcu, a i danas mafija u njemu kao i u Njujorku, Majamiju, Čikagu, itd., pere novac kroz građevinu.
  • /

    09.09.2018 08:48
    /
    e pa kad ste bili gadljivi na grbavicu i hocete da terate bicigli
  • U.N.K.L.E.

    09.09.2018 08:27
    Srbija je veš mašina za prljav novac koji dolazi iz Rusije i ostalih država gde bezakonje i kriminal vladaju. Tu su naravno i "investitori" sa kriminalnim pedigreom iz celog sveta koji kod nas ulažu i grade. Narko karteli ne bi mogli da nađu bolju državu za pranje novaca ni da hoće.
    Isto se kotiramo kao i Kolumbija, Venecuela, Peru, Nigerija, Kongo, Kosovo, Albanija ....

    Zar se niste nikad zapitali zašto ovaj politički trulež u Srbiji obitava na vlasti poslednjih 30 godina ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna