Autor: Danas, Beta, Tanjug

Info
22.09.2018.
14:57 > 15:02
Fiskalni savet ocenio je da se predloženim izmenama penzijskog sistema ukida formula za usklađivanje penzija i Vladi daje diskreciona mogućnost da određuje iznose penzija.
  • Njegić

    23.09.2018 10:17
    Škola
    @Jelena
    Ja još radim u Školi. Zna se čija ćerka je tamo zaposlena. Narod treba da zna na šta se troše njihove pare.
  • Jovan

    23.09.2018 07:39
    Kako se naziva drzavno uredjenje u zemlji u kojoj su sva ovlascenja i sva pamet u rukama jednog coveka, koji ne mora da postuje ni Ustav niti bilo kakve zakone .
    Zamislite da se nesto tako nama desi.
  • Gorki

    23.09.2018 07:39
    Ali, ja zaista ne razumem! Tako smo lepo krenuli onomad za Beograd i srušili onog prethodnog. Šta nas sprečava da se borimo za svoju i budućnost svoje dece? Ja bih da delamo, bez obzira na to što moja deca odoše i bez obzira na to što sam ja svoju penziju privatno napravio. Znam da je bacanje u srpski penzioni fond bacanje u vetar, ali znam da moji
    i neki drugi roditeljii zavise od toga i onda plaćam, šta ću.
  • kaldrma

    22.09.2018 22:47
    da barem jesmo taj nivo
  • RVosha

    22.09.2018 21:25
    Smrdija
    Mi nismo na nivou Afrike vec dobrano ispod njega - u bilo kom pogledu .
  • ako ako

    22.09.2018 20:43
    ako ako
    ako ako, svako bira svoj film
  • Jelena

    22.09.2018 20:23
    Ničić
    Papićka, izgleda da si malo opsesivna? Svuda, bez obzira na vest, ti pišeš o VPŠ. Jesi li nekada, slučajno, radila tamo?
  • Pustinjski banderas

    22.09.2018 17:30
    Bliski Istok i bliski kraj
    Molim da se iz poredjenja Bliskog Istoka sa Srbijom izostave zemlje Zaliva (UAE, Saudi Arabija, Katar, Bahrein, Kuvajt i Oman) jer je tamo penzijski sistem mnogo bolje resen nego u Srbiji.
    Penzijski sistem Srbije je pred kolapsom. Ako ste mladji od 50 godina, nemojte se sekirati za svoju penziju, jer penzije od drzave za vas nece biti. Ako ste nesto ustedeli, dobro i jest, ako niste, pa znate i sami, ne moram da vam govorim.
    Prosli su svi vozovi za reformu sistema, za uvodjenje tzv. drugog stuba, diversifikaciju stednje za penziju, stvaranje fondova koji ce ulagati prikupljena sredstva, penzijske planove koje bi razvijale firme i institucije. Ideja SAse Radulovica da svi imaju iste penzije, taman dovoljne za prezivljavanje, ismejana je i odbacena. To je bila poslednje odrziva opcija.
    Sve je to propusteno i sad je Srbija, sto se penzija tice, usla u "spiralu smrti", sto je strucni izraz za situaciju da se broj onih kojima treba dati iz fondova rapidno povecava, a broj onih koji uplacuju u fondove rapidno smanjuje.
    Izjava bivseg ministra finansija Vujovica da "su zagarantovane penzije, ali ne i iznos" samo je najava ovog sto se sada radi. Nakon te izjave, svako ko radi u realnom sektoru i prijavljen je na platu iznad minimalca, uplacuje na nju doprinose i sve ostalo, treba da se javi kod Laze. Ne Ristovskog.
  • ko god

    22.09.2018 16:47
    sta god
    Nakon pljacke Sab Travela, svi cute.....
  • Tasic 1951

    22.09.2018 16:35
    Samo bezanija odavde deco
    Dzaba sve ovo pisete sve ce ovo pametan,pismen i nepotkupljiv narod u Srbiji sa izuzetnim pamcenjem zaboraviti za dva dana kao da nista nije ni bilo niti ce se secati ovog clanka i opet ce ih glasati te iste koje su ove Zakone i doneli za litar jestivog ulja,sto grama kafe i visedecenijsko obecenja da ce mu "sin,snaja,unuk,unuka,zena i komsinica biti uposljeni u drzavnoj sluzbi odmah nakon izbora...".Ne isplati se dementivnom i potkupljivom narodu bilo sta pricati.Od dementivnog i potkupljivog naroda se samo profitira tako sto ga cedis finansijski celog zivota ili bezis od takvog naroda u nekoj drzavi gde zivi normalan narod sa secanjem,dostojanstvom i socijalnom inteligencijom kakva god da je za razliku od inteligencije naroda u Srbiji..
  • ISTINKO

    22.09.2018 16:35
    Kriminal
    Onaj (AV), ko se drznuo da Ustavom zagarantovano pravo na penziju, kao stečeno lično pravo, oduzima-umanjuje, čini krivično delo. To delo će mu biti samo još jedno kriv.delo u sticaju sa ostalim krivičnim delima. Naročito ukazujem, da u ugovoru sa njegovim arapskim prijateljem stoji, da su na svim parcelama koje čine BGD na vodi n e v a ž e ći Ustav Srbije i s v i zakoni Srbije. Proverite. To krivično delo je veleizdaja. Budimo sigurni, kad-tad biće u bukagijama, ne zato što ja to hoću, nego zato što je učinio ovo kriv.delo.
  • Papićka

    22.09.2018 15:47
    Nerad
    Na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sasdu dobijaju platu 80000 dinara, a ne dolaze na posao.
  • malena

    22.09.2018 15:44
    volela bi da sve ono što mi je oduzeo , a to planira i dalje , potroši na lekove !
  • JustinaNS

    22.09.2018 15:23
    Razumem Vladinu formulu
    Svih deset Božjih zapovesti, Vlada je slila u jednu jedinu - Ja sam Gospodar tvoj, nećeš imati drugih gospodara osim Mene. Davaću ti koliko hoću i kad hoću. Imaću spisak svojih bližnjih i njima ću usklađivati penzije po zaslugama. Vama ostalima šta preostane. Samo vi ostali nastavite da ne glasate za Mene, pa ćete videti svoga Boga, tj. Mene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna