Autor: Dnevnik

Info
04.10.2018.
17:46 > 16:09
Na spisku neregistrovanih firmi i poslodavaca kod kojih su zatečeni radnici na crno sada ima 464 poslodavca.
  • Goca

    04.10.2018 22:07
    Velike gazde
    Svi vole da budu "velike gazde", ali preko ledja radnika! Ako niste sposobni da radite tako da mozete da zaradite za sve troskove, onda zatvorite svoje firme. Svi bismo mogli da otvorimo nesto svoje pa zaradjivati preko tudje grbace, ali mnogi od nas imaju obraz i ne zele da rade na taj nacin. I uvek je za gramzivost poslodavca kriv neko drugi!!! Sve i da se smanje obaveze prema zaposlenima, uvek je najveci broj onih koji ce radije trpati u svoje dzepove nego u drzavnu kasu!!!
  • Hm

    04.10.2018 20:52
    Ovo je znak da državi nije prioritet regulacija. Ne zaboravimo, vlast je postala vlast pomoću svih koji su ilegalno gradili i dobili oprost.
  • srdjan

    04.10.2018 18:51
    Dok god su doprinosi 65%,dok god ljudi ne vide da sa tim parama sto odu u budzet se dobija adekvatna kompenzacija od strane drzavnih organa(zdravstva,pravosudja,policije....)poslodavci nece prijavljiti radnike ili radnici nece hteti da budu prijavljeni jer vec rade na crno na vise mesta,kod kuce,imaju pomoc sa biroa,popuste na komunalije itd....Ukratko smanjite opterecenja,prestanite da kradete drzavni budzet i sve u redu.Direktni krivci su drzavni organi i politicari koji presipaju iz supljeg u prazno,ne prave ispravne rezove vec trpaju u svoje dzepove a mi posle da vracamo njihove dugove.
  • preduzetnica

    04.10.2018 18:40
    zbunjena
    Živo me zanima da li će i mene da tretiraju kao poslodavca koji ne uplaćuje doprinose na vreme. Zaposlenih nemam, pravno gledano ja sam "preduzetnik sa isplatom mesečne zarade" bez zaposlenih. štobirekli SAMA radim, ako ne platim sve na vreme nemam mogućnosti da overim zdravstvenu knjižicu i slične prigode vezano za iste prinadležnosti, nikome nisam dužna sem sebi. I državi naravno.
    Kasnim redovno sa plaćanjem doprinosa na ono što je knjigovođa obračunao na osnovu Zakona a kasnim i kod uplate poreza ( na ono što sam prijavila kao OČEKIVANI PRIHOD).
    Dužan mi je i Kurta i Murta, odradim posao i čekam novce mesecima. Kad Kurta i Murta plate, platim i ja državi ( sa sve kamatom ) zaostala dugovanja.
    Redovno posećujem poreske inspektore zadužene za moju firmu, molim da mi se odloži prinudna naplata pošto nije da NEĆU da platim nego meni duguju za posao koji sam odradila. Kada vide ko su dužnici, slegnu ramenima i u poverenju me savetuju da promenim poslovnu politiku i da PAZIM sa kime poslujem :(
    Pitam se koliko je sličnih nesrećnika na tom spisku, ili su totalne budale poput mene ili nisu skapirali koja je cena neplaćanja reketa ili ne pripadanja ni jednoj stranci ( bez izuzetka).
    Uzgred, radnike bih prijavila bez pardona, ako su prijavljeni i ako postoji Ugovor o radu koji nije nacrtan zarad dobijanja subvencija, sigurni smo i radnik i ja.
    ALI, kako da prijavim radnika kada ne postoji način da budem sigurna da ću svaki mesec moći da isplatim zaradu koju je zaradio?
  • Boris

    04.10.2018 17:49
    Ne razumem
    Kako se od zakonom predviđenog iznosa od min. 800.000 stigne do 115.000?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna