Autor: Beta

Info
06.10.2018.
15:36 > 15:43
Predstavnik koalicije nevladinih organizacija Građanska Vojvodina Aleksandar Popov izjavio je danas, povodom 30. godišnjice od "jogurt revolucije" kojom je režim Slobodana Miloševića ukinuo autonomiju Vojvodine, da je rušenje autonomije te pokrajine bilo "uvod u rušenje Jugoslavije i ratove".
  • Logi

    07.10.2018 14:16
    laž
    Upravo sam došao sa Limanske pijace gde sam na jednoj tezgi čuo da prodavac i kupac govore mađarski i to ne u pola glasa. Meni pa ni bilo kome drugome to nije smetalo, kao što njima nije smetalo kada sam ja progovorio srpski. Veštački se kreira mnjenje o netrpeljivosti dok mi "na terenu" nemamo apsolutno nikakve nesuglasice. Uostalom, ne razumem pominjanje decentralizacije u smislu etničkog sastava. Dotični neka prvo raščisti sa sobom da li se zalaže za personalnu ili teritorijalnu autonomiju. Lično se protivim teritorijalnoj autonomiji jer multiplikuje činovnički aparat koji je potpuno nekompetentan i ne radi. On prosto NE RADI, nezavisno od nivoa. Niti je radio pod Krunićem. Na kraju, propast privrede i raspad država u istočnom bloku svakako nisu posledica bačenih tetrapaka u Novom Sadu. Istorijski kontekst svakako nije kreirala Jogurt revolucija već je to bila samo jedna u nizu manifestacija od Gdanjska do Gazimestana. Jogurt revolucija kao uvod u raspad Jugoslavije je potpuno netačan stav i naslov. Toliko je besmislena ta tvrdnja da neću uopšte navoditi simptome raspada države koji su dopirali iz Slovenije i Hrvatske tokom osamdesetih godina, . Da ne pominjenmo one iz ČSSR i SSSR. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije svako naklapanje i buncanje mišljenje. Razumem da se neko zapije sa družinom jugonostalgičara na svojoj vikendici pa evocira uspomene i nekad kaže što baš ne stoji, ali je neprihvatljivo da to trezan da izjavi pred auditorijumom
  • Tako im se vratilo

    07.10.2018 13:38
    Sve tačno, sve se zna
    Čovek je u pravu. Lepo nam je poslat faks kako će da pocepaju Jugoslaviju.
    Lepo je grčki major osuđen zbog tog slanja faksa, početkom 90-tih.
    Od jogurt revolucije do današnjeg dana - teške smo ovce u rukama manipulacije zapada.
  • Mad Hatter

    07.10.2018 11:03
    Da li patriJote imaju bilo kakve činjenice koje bi demantovali ono što je Popov izneo?

    Naravno da nemaju, došli si na sajt 021 da istresaju svoje lične komplekse i budalaštine iz svojih partijskih čitanki.

    Kao i uvek.
  • V

    07.10.2018 08:31
    upropaštena regija
    podatak iz knjige Istorija Jugoslavije:

    U SFRJ, u najvećim gradovima, lični dohodak je bio najveći u: 1) Ljubljana, 2) Rijeka, 3) Zagreb, 4) Novi Sad, 5) Beograd...
    Razlika između 3) Zagreb i 4) Novi Sad nije bila velika.

    Danas Novosađani su daleko iza svih gore, pa čak i BG jer u proseku imamo 10.000 din. manje od BG.

    Nekad nerazvijena CG nas je prestigla, a Srbiju je po platama prestigla i nefunkcionalna i ratom razorena Bosna.

    Nejasni su mi oni koji kao patriotizam doživljavaju upropašćavanje Vojvodine.
  • Goxns

    07.10.2018 00:19
    Nesposobni politicari
    Toliko smo mali teritorijalno i po broju stanovnika, da je vrlo lako upravljati i razvijati takvu drzavu cak i iz jednog centra. Sta reci za ogromne svetske metropole koje imaju po desetine miliona stanovnika pa imaju jedan centar i vlast. Ali ne.. kod nas svaki lokalni serif zeli da ima svoju vladu, svoju policiju, vojsku, sud...sto vise iskomplikovati, sto vise nivoa vlasti, sto vise opteretiti poreske obveznike sa lezilebovicima u drzavnim foteljama...
  • Sever Srbije

    06.10.2018 19:50
    Dezurni mrsimud Popov odradjuje evrice zbog kojih i porodicu bi prodao!
  • Ns 49

    06.10.2018 18:51
    Sve je tačno ali bih izneo mišljenje da tadašnje Vojvođansko rukovodstvo nije imalo druga posla već je išlo u Zagreb na konsultacije.
    Strašno je što oni koji žive u Vojvodini ne vole je i nije ih briga što stalno siromaši i zaostaje samo da ima što slabiju autonomiju.
    Siguran sam da zahvaljujući politici koju vodi predsednik Vučić nema većih političkih zahteva u Vojvodini mada je on retko spominje pa tako na nedavnom otvaranju Žeželljevog mesta govori Novi Sad i Srbija ali je Vojvodinu po običaju preskočio.
  • Vojvoda

    06.10.2018 18:11
    A sta je trebalo uraditi
    Vama komunistima je i dalje do para i '74. Klika iz NS koja je navikla samo da otima. Pa jos po kljucu..samo da je tito ziv,pa da opet mozete..pa otimali ste ljudima od plata da niste ni pitali za neke gradjevine..bilo,pa proslo..kao sto je za vas i monarhija proslost..
  • Jovan

    06.10.2018 16:23
    Okupacija
    Sve je tacno.Ovome se nema sta dodati.
    Vojvodina, koja je bila po razvijenosti ravna Hrvatskoj i blizu Slovenije ,danas je znatno iza Crne Gore,nekada daleko najnerazvijenije republiuke. Opljackana,devastirana,obespravljena,degradirana ,neodgovornoscu i primitivizmom,ona sada ne moze da dobije cak ni ono sto joj po Zakonu pripada.
  • Ptić Rugalac

    06.10.2018 16:06
    Gnjavaža
    Opet naporna ekipa multi-kulti autonomaško-kljintonističkih bezličnih daveža, koja svoje smrtno dosadne jugonostalgičarske naricaljke blebeće po ko zna koji put. Dosadili ste i bogu i narodu...
  • Anti-Beograd

    06.10.2018 15:54
    birokratski lopovi
    Treba cela Srbija da se odvoji od Beograda i da formiramo federaciju, pa onda neka Beograd krade sam od sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna