Autor: 021.rs

Info
08.10.2018.
15:30 > 18:38
Građani Srbije prilikom prodaje ili kupovine polovnog automobila potroše i do pet puta više vremena nego građani u EU, pokazuje istraživanje NALED-a.
  • Mihailo

    09.10.2018 08:34
    Ja ću ovom prilikom da podsetim da postoje i neki vedriji primeri u Srbiji.
    Prvi put u životu sam kupio automobil na nekom autoplacu, i nije mi bilo teško da odem do Kragujevca po njega. Imao sam ukupno dva plaćanja da auto bude na NS table: Prvo plaćanje autoplacu gde su mi samo slikali ličnu kartu i poslali agenciji koja je u roku od 15 minuta dostavila probne tablice, drugo plaćanje na tehničkom pregledu u NS koji su uradili prave tablice i sve tehnikalije oko registracije.

    Auto koji sam kupio pre ovog, e njega sam kupio od fizičkog lica i tada sam i ja prolazio kroz sve golgote šalterske Srbije koje se tiču prenosa, ugovora, poreza, odjave itd.... i izgubio više od jednog dana da sve to uradim u dva različita grada. Na placu nema ugovora, platiš, dobiješ račun fiskalni ko u prodavnici, i ćao zdravo.
  • Dragi bulatovc

    08.10.2018 22:29
    Pa
    Ovo je Srbija zasto je poredite sa normalnim zemljama ovde je zivot komplikovan tako da je kupovina auta hedna mala stavka u moru gluposti
  • Dejan

    08.10.2018 21:22
    Ljudi
    Da li verujete da u britaniji na ulici sa kupcem odnosno prodavcem auta odradite sve to.bukvalno na haubi auta ispotpisujete papire i dovidjenja.i zamisli tek ovo.bez placanja ne funte nego ni jednog penija.za nepune dve nedelje nova saobracajna vam stize na kucnu adresu.joooooooj
  • /

    08.10.2018 20:31
    /
    ma cena tih polovnjaka je mnogo gora od provedenog vremena za kupoprodaju

  • Kira

    08.10.2018 19:20
    Ne samo papirologija. Na tzv auto placevima u srbiji nalaze se uglavnom kola iz uvoza ali sluzbena vozila i sva su krsevi. Na vecini vozila starim do deset godina je kilometraza 130 -140000 sto je i realno za te godine. Medjutim , kada se malo bolje pogleda vozilo , na zaostalim nalepnicama sevisa iz Italije vidi se da sus servisi radjeni i na 250 000. Znaci prevara! U Nemackoj je ovo krivicno delo.
  • Ns 49

    08.10.2018 19:00
    Pre neki dan sam prodao auto i tačno mi je trebalo 4 sata da uradimo sve papire sa time da smo biliprvi kod notara i to pola sata pre počtka radnog vremena pa smo mu ostavili ugovor koji je bio gotov u 09.04. U Poresku upravu smo stigli za 10 minuta. Mojom greškom zaboravio sam PPI4 obrazac i očitavanje saobraćajne što nam je uzelo 10 minuta.
    Obzirom da je kupac van Novog Sada nismo morali da čekamo 7 dana da urade papire već sat i po. Otišao sam preko u bivši SDK da platimo porez ali je tu bila gužva pa umesto u banci gde je takođe bila gužva čekali smo još 10 do 1‚5 min. više. U Mupu radi odjave je bilo desetak ispred nas ali smo brzo prošli. Tačno je bilo 13h kad smo zavaršili.
    Znači da se nisam malo zabunio više od 3,5 sati je trebao prenos vozila, a kupac je morao da uzme slobodan dan.
    Verovato je to sve moglo da se uradi na jednom državnom šalteru najbolje u MUP-u ali mi ne umemo.
  • Talac

    08.10.2018 18:42
    Gle cuda. U Nemackoj vazi usmeni ugovor a u Srbiji ne. Da li mozda naslucujete zasto je to tako? Pomoc: mozda ima neke veze sa prevarantskim i lazljivim mentalitetom. Ovde je narod sklon da apsolutno svaki zakon, pravilo, proceduru izigra. To se cak ceni pa se u narodu pozitivno govori o ljudima koji znaju da se "snadju". I onda ispastamo svi. I mi koji nismo "snalazljivi". Kad na to dodamo alavi drzavni aparat vecito zedan novca - onda imamo to sto imamo. Uzivajmo.
  • Lala

    08.10.2018 17:54
    Slns
    Napredno. Samo tako. Što nam je lepo tako nam i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna