Autor: Radio slobodna Evropa

Info
12.11.2018.
11:17
Treba da budemo pravedni, Jugoslavija je Slovencima pomagala, rekao je u serijalu Radija Slobodna Evropa "100 godina Jugoslavije" Dimitrij Rupel, prvi ministar inostranih poslova Slovenije od 1990. godine.
  • V

    12.11.2018 20:54
    Zloba je kriv
    Jugoslaviju su činili delovi koji su bili kao nebo i zemlja, negde nivo Centralne Evrope, negde nivo Centralne Azije, što je poprilično nespojivo a ipak je kako-tako funkcionisalo.

    No, pojavom Miloševića, druge republike ne samo da su dobile lažni izgovor nego i pravi razlog da odu, na šta su imale ustavno pravo.
    Kada državom upravlja Predsedništvo u kojem, državnim udarima u Vojvodini, Crnoj Gori i na Kosovu, Milošević prigrabi 50% glasova + glas srpskog predstavnika iz Bosne, to je hegemonija Srbije ili preciznije njenog diktatora nad celom SFRJ.
    Drugi nisu bili ludi da to trpe, a na kraju ni Srbi nisu više trpeli, no dugo im je trebalo.
  • purgerNS

    12.11.2018 13:53
    licno mi je zao..
    i zbog nase i zbog njihove patnje u toj jugoslaviji...
    da je nije bilo srbija bi verovatno bila ista kao danas...ali slovenije nebi bilo...
    kud uvek guramo nos u tudji lonac...ebalo nas slavenstvo i takva braca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna