Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
14.11.2018.
19:26 > 19:40
Primarna zdravstvena zaštita u Srbiji zahteva obaveznu reviziju - obuhvat građana, naročito žena i dece, preventivnim i kontrolnim pregledima je nizak, procenat vakcinacije protiv malih boginja ne dostiže potreban minimum, a pojedini domovi zdravlja ni nemaju službe za pružanje usluga koje su obavezne i na koje svaki osiguranik ima zakonsko pravo.
  • Mirna

    15.11.2018 22:30
    Zakazati pregled kod bilo kog specijaliste nije moguce, osim ako uzmem godisnji i kutiju sedativa i posvetim se samo tome. Dakle, prevencija u ovoj zemljj ne postoji
  • Mima

    15.11.2018 09:54
    Trudnice vode trudnoću privatno i tamo rade ultrazvučne preglede, ginekologu iz DZ se javljaju samo kad treba otvoriti bolovanje, iz Batuta se prave nevešti. Kad sam ostala u drugom stanju jedva sam dobila termin za pregled radi utvrđivanja trudnoće - zamalo da uđem u drugi trimestar bez pregleda. Dok sam čekala taj prvi pregled u 10. nedelji obavila sam privatno pregled i ultrazvuk i sve analize sa uputom lekara opšte prakse, da bi mi na pregledu doktorka rekla da će mi izdavati samo bolovanje a trudnoću nek nastavi da vodi privatni ginekolog. Toliko o našem zdravstvu. U DZ Novi Sad nema šanse da isti dan obavite UZV i obični pregled kod ginekologa jer je UZV zajednički za nekoliko ordinacija pa se radi određenog dana u nedelji, a termin za obični pregled je teško dobiti. Zato u NS privatne ginekološke ordinacije niču na svakom ćošku.
  • пацијент

    15.11.2018 08:43
    Ево мени у картону уписано да сам радила скрининг на депресију. Каже др видим радили сте скрининг, ја реко молим, какав скрининг...нисам! Она жена почела да се смеје, каже свима су уписали, да се види као фол да је рађено....ето, да би било бројке за извештај. Тако да и ови подаци које имате су лажни, неко је само кликтао па картонима...
  • :/

    15.11.2018 00:58
    -
    "Niko ne radi"
    Pre ce biti da ne moze da uradi.
    Hteo sam da zakazem pregled ultrazvukom i ne moze.
    Nikada nemaju slobodan termin, jer se zakazuje ako se termin oslobodi i ne na dalje od mesec dana. Ne rade vise zakazivanje unapred. Na taj nacin su osigurali da ne mozete da trazite povracaj novca u slucaju da uradite pregled privatno, jer oni nisu bili u mogucnosti da pruze uslugu za manje od mesec dana.
    Jedini nacin da zakazete termin je da se, bas u tom momentu kada ste kod lekara, oslobodi termin.
  • nk

    14.11.2018 22:34
    Niti jedan glas...
    ...o svim tim skrininzima koji su navedeni nije stigao do mene niti moje okoline.

    Jedino sto RTS govori s vremena na vreme da se mamograf nalazi kod njihove zgrade ili na trgu u Bg, ovaj NS ko zadnja rupa na svirali.

    Dobiti termin za endokrinologa, vise od 5 meseci ganjanja 5. u mesecu i sl.
  • milicica

    14.11.2018 21:47
    e stvarno mi je dosta
    Svi pricaju bajke kao treba , niko nece da koristi a ja treba svaki put kad hocu pregled da otrpim pa zasto, pa moze i na godinu i po, pa to je samo cista tvrdog sadrzaja i slicno. Prosto se osecam neprijatno jer se to i na glas komentarise i svi gledaju u tebe kao da radis nesto kriminalno. Zakon kao takav je los, zasto oni koji su bas zbog godina ugrozeniji nemaju pravo na papa test, mamografiju i ostavljeno je doktorima da oni odlucuju o tome i ko ima vezu bice dozvoljeno., a ko nema neka plati pa klati.
  • /

    14.11.2018 20:14
    /
    kakve bre skrininge vi organizujete u hotelu duga i sl mestima?
    zovete telefonom kao da ste top shop, ko onda da vas prihvati ozbiljno?

    ni jedan jedini put se niko nije predstavio kaoa izabani lekar ili da zove iz tog i tog doma zdravlja
    vec tamo neke leve organizacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna