Autor: Tanjug

Info
13.11.2018.
20:03 > 20:36
Lovci u Srbiji moraće do 4. marta sledeće godine da preregistruju svoje lovačke puške i karabine, jer, u suprotnom, neće moći da učestvuju u lovu.
  • Sloba53

    14.11.2018 13:41
    Preregistracija se tretira kao prva registracija , kao da nikada nije registrovano ! Po kom je to članu Ustava ? To je zamena oružnih listova i takve moraju biti i takse i ostali troškovi kada se radi o već registrovanom oružju.
  • Državi

    14.11.2018 10:15
    Postavljam javna pitanja
    Novi Zakon o oružju će tretirati sve poštene i prijavljene vlasnike sadašnjeg naoružanja kao nelegalne - ako ne izvode novu dozvolu - elektronski sertifikat, karticu do 04.03.2019-te.

    Dodatne probleme pravi procedura da sadašnji vlasnici oružja koji su po 20-30-40 godina plaćali porez i bili vlasnici - da dostavljaju sve potvrde od države...
    Potvrdu od Suda i Potvrdu od MUP-a da se ne vodi istraga.... a koje koštaju.... plus
    lekarsko uverenje da ste normalni za oružje. Koje košta 6000.
    Svima su počele da cure bale i da menjaju cenovnike saznanjima o ovom.

    Lično, znam da će mnogi iskorisiti ovakav lekarski da budu oslobođeni od mogućnosti d aim se da oružje u trenutku mobilizacije.
    Jer, ne može neko da bude nesposoban za DRŽANJE oružje u miru a sposoban za NOŠENJE u ratu, u mnogo složenijim okolnostima.
    Na odgovornost onome ko to pokuša, mimo upisanih podatka u elektronske baze - nekom da naturi na silu.
    Tako da, samo povodom ovog pitanja se pitam, ko nam je predložio ovakav Zakon o oružju?

    Možda oni i onakvi, koji žele da pošteni ljudi vrate oružje i postanu nepošteni - kupujući ga na crno, od dilera koji su upravo povezani sa predlagačima?
    I po cenama za tu namenu smišljenim.
    Ili oni koji žele da razoružaju zemlju i onemoguće mobilizaciju?

    Ko ne bi platio 6000 da ga proglase nesposobnim za oružje?
  • an

    13.11.2018 22:50
    arch
    Ko kaže da moraju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna