Autor: Tanjug

Info
18.11.2018.
15:51 > 19:56
Načelo "zagađivač plaća", jedan od osnovnih principa kojim država prikuplja finansijska sredstva od "ekoloških taksi", ni posle više od osam godina od donošenja zakonske regulative u oblasti upravljanja otpadom nije u potpunosti zaživelo o čemu govori podatak da polovina uvoznika ne plaća "eko-taksu".
  • Nebojša

    19.11.2018 01:28
    Taksa kao harač
    Taksa je klasican harac koji sluzi za bogacenje privilegovanih.
    Imate brda firmi pocev od Sekopaka.
    Jedino normalno resenje je da ti koji kao upravljahu otpadom i recikliraju ga PLAČAJU a ne da se njima placa bukvalno harac a otpad i dalje ostaje.
    Tako bi trebalo da radi i JKP Čistoca. Ako građani zele besplatno nosenje otpada tada ga razvrstavaju a oni nose svaki dan drugu vrstu otpada. Ako nece tada je iznosenje smeca 2000 RSD po stanu i problem rešen.
  • aero

    18.11.2018 23:18
    koje su te firme
    koje nisu platile, dajte spisak tih uvoznika i šta su to uvezle, na stranu to što je plaćanje ove dažbine odrađeno tako što se formulari popunjavaju online a za moraš da imaš INTERNET EXPLORER, znači ni microsoft edge, ni chrome, ni firefox, već program koji nema podršku proivođača od januara 2016... toliko o tome kako se "lako" plaća ova taksa, grupisanje proizvoda nije odrađeno po uvoznim tarifnim brojevima itd... sve je do pola urađeno, tako se i plaća... PS ja sam moje platio... ali peripetije oko toga kako se plaća, ali da se vratimo na temu, nisu problem oni koji plaćaju več oni koji ne plaćaju, pa lepo dajte spisak istih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna