Autor: Tanjug

Info
23.11.2018.
21:50 > 21:51
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je da mladi u Srbiji ne treba da očekuju posao od države, već da treba da krenu putem preduzetništva.
  • Dragan

    24.11.2018 11:14
    Da ima za botove...
    Otvoriš firmu... radiš od jutra do sutra... dođe decembar, knjigovođa ti obračuna dobit (neku crkavicu)... čovek se obraduje... Knjigovođa kaže; Na to ide porez od 37,5 % državi!... razočaranje.. DRŽAVA TERA SVOJE LJUDE U SIVU EKONOMIJU I PREKO GRANE!
  • Scotch Bonnet

    24.11.2018 10:57
    To je ono kad minustar živi u zabludi.

    Ambijent za malo preduzetništvo bogom dano samo za kriminal.
  • Goli potok

    24.11.2018 07:50
    Ovaj čovek nema realno iskustvo u preduzetništvu u Srbiji, pa očigledno niti razume mlade, niti njohove probleme, niti probleme preduzetničkog poslovanja u ovakvom privrednom ambijentu, da ne kažem blatu. Zato nam mladi i idu put granice...
  • Roditel

    24.11.2018 07:40
    Pametovanje
    Od rata na ovamo, trubili ste deci da uce kako ne bi morali da rade. Sad poturate mladim ljudima pricu da idu u poslodavce. Koga vi ministre skojujete i dali i kako ga skolujete da bude radnik i kvalitetno zivi od svog rada. Ako postanemo drustvo obrazovanih,neuposlenih, neradnika i poslodavaca bez prakse i iskustva,slabo ili nikako cemo napredovati.
    Nije vam bas mnogo pametno ovo politicko resenje protiv odlaska mladih, da im pri tome nista niste dali kao kvalitetan podsticaj,sem onih gluposti o umanjenom porezu koje je smesno. Zasto za pocetak postojecim malim firmama ne otpisete porez koji je neplacen a nagomilao se, protiv zakonitim i protiv ustavnim zateznim kamatama.Tako bi svaka ta firma zaposlila ogroman broj radnika i obnovila poslove. Ovakvo stanje nije odrzivo.
  • /

    24.11.2018 07:25
    /
    pa mladi i mastaju samo da budu preduzetnici.
    nagovarajte ih prakricnim vestinama.to je jedino sta se feni i realno za naplatu

    imaju na zapadu i istoku dosta njihovih....preduzetnika
  • Mile

    24.11.2018 07:23
    Obraz bez crvenila
    Na drzavni posao ali i na bilo koji drugi, nasi mladi ne trebaju da cekaju. Naravno jer nema mesta, vi ste tamo vasu decu zaposlili kao i blize rodjake supruge i svalerke. Sada vam je vazno da bude otvoreno sto vise privatnih poslova, kako bi svakog od njih drzava zaduzila u startu sa minimum 3000€ na nivou godine. Sto za porez i doprinose, sto za razne takse i davanja a bice i koja kazna za lose ili nepravilno poslovanje. Sve to opet od gospodina prosvetnog, koji ipak nije nadlezan za preporuke takve vrste.. Ako vi kao zreo covek, mozete da birate politicku opciju i popujete sta ko treba da radi sa svojim stecenim znanjem, valjda i mlad covek moze slobodno da odlucuje,kako kome i gde da plasira svoje znanje i valjano ga unovci.
  • Y

    24.11.2018 00:28
    zatucana Rusija
    U RF, u Sverdlovsku, ministarka za socijalnu politiku Sverdlovske oblasti "objasnila je" roditeljima da njihova deca treba da se bave preduzetništvom, a ne da očekuju pomoć od države, pošto ih država nije molila da rađaju decu. Sutradan je razrešena dužnosti.
  • alex

    23.11.2018 22:27
    U Srbiji? Hahaha... Otvoris firmu i eto buraz ekipe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna