Autor: Express.hr

Info
11.12.2018.
23:43
Tog nedeljnog jutra u 7:48 časova nad Havajima je u niskom letu progrmelo 353 ratnih aviona Carskog japanskog vazduhoplovstva kako bi na američku pomorsku vojnu bazu Perl Harbor sručili sam pakao.
  • MIlovan Ilvof

    12.12.2018 07:08
    Ilirska 8
    Svaka budala zna da baci atomsku bombu. Oni nisu nikad pobijedili Japance niti hoce u tehnologiji nema im ravnih. Sve samo kopiraju Amerikanci od elektronike kojoj nemogu ni blizu od kad su poceli Japanci da prave specialne poklopce nad chipovima kad ih ovi i pokusaju da otvore uniste se jezgra odmah. Poznato kao Chip-CPC. Tekucina u micronima koja unisti chip. Neka su ih napali Japanci i treba i jos ce da dobiju sto su unistili pola sveta i nasu Jugoslaviju.
  • Bob Rock

    11.12.2018 15:51
    @mile
    Ala ti lupaš. Da su hteli povod za rat sigurno ne bi žrtvovali dobar deo svoje pacifičke flote. Izvukli su se zahvaljujući tome što su imali jaku industriju. Prosto, Japanci su hteli da osakate SAD na Pacifiku, i onda oni u potpunosti tamo da vladaju. Da pominjemo koliko su imali žrtava u napadu na Pearl Harbor.

    Naravno da su debelo zaradili tokom Drugog svetskog rata, i da ih je to od njih napravilo svetsku velesilu, ali im za to nije trebao rat sa Japanom.

    Što se tiče toga ko kod njih služi, nije baš tako kao što pišeš, ali naravno da će većinu činiti siromašniji i manje obrazovani.
  • Bum, Cile, Bum!

    11.12.2018 15:36
    Svaki rat se događa - a nije trebao da se dogodi.
    Prvi sukob je sa istom logikom - nije baš moralo.
    Ali se desi, mimo bilo čije lične volje.
  • mile

    11.12.2018 11:07
    Kako ti amerikanci lazu, jedva su docekali provokaciju , nisu je namestili ko nemci.Amerikanci su posle drugog rata izasli kao naj bogatiji, rat se nije vodion na njihovoj teritoriji a sve sto su kao pomagali saveznike im je debelo placeno, ko I mi posle prvog rata. Zrtve im nisu bile bitne posto su kod njih oslobodjeni sluzenja student I obrazovani ljudi a pogotovo bogati.Vecinu vojske im cine obojeni posto su siromasni pa ne mogu da plate nesluzenje I vecin to niso bas neki moralisti I inteligencija. Zato treba sve sto govore uzeti sa rezervom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna