Autor: RTS

Info
15.12.2018.
06:44
Svaka treća reklamacija u kupovini odnosi se na obuću, a kupci se najviše žale da trgovci ne prihvataju reklamacije.
  • Limanoid

    15.12.2018 14:30
    Cipele zimske kupljene u "Uradi sam", posle tri nošenja đon pukao. Proteklo je tri meseca od kupovine, vratili smo cipele, uložili reklamaciju i račun i dobili novce odmah nazad. Bez pogovora, vrlo profesionalno.
  • Ana

    15.12.2018 11:17
    Kupila sam u Njuorkeru jaknu koja se ispostavila da nije dobra. Nisam bila u zemlji desetak dana i kada sam došla da je zamenim za nešto drugo - dakle nisam tražila novac nazad - sa sve urednim računom, koncem na etiketi i etiketom samom, rečeno i je da je u njihovoj radnjizamena moguća u roku od 15 dana. Kako je to moguće? ZAr po zakonu o zaštiti potrošača niej mesec dana, zašto je svugde u svetu moguće zameniti bilo koji predmet i dobiti novac nazad, zašto je u srbiji uvek sve problem i zašto je građanin srbije uvek g... a ne čovek, zašto ga država srbija nikad ne štiti... Molim novinare 021 da istrže da li je moguće da je rok za zamenu 15 dana. Da li postoji zakon isti za sve trogvce ili trogvci od radnje do radnje mogu da veedre i oblače. Inače, u svim radnjama kada nešto menajte i dalje traže JMBG
  • Milan

    15.12.2018 09:20
    Razum
    Samo malo pojašnjenje: robu naručenu na daljinu možete vratiti posle 14 dana, ali ako je niste koristili. Naručili ste nešto, kada je stiglo videli ste da nije to što ste mislili da jeste na osnovu slike i opisa sa interneta i vratite. Npr. naručitemo cipele, probamo kada stignu, ne odgovara veličina ili se boja ne uklapa sa tašnom, spakujemo i vratimo, a ne da nosimo dve nedelje i onda se "predomislimo". Ako se otkrije neki nedostatak, to je onda druga priča i važi sve kao i za robu kupljenu u prodavnici.
    Ja imam relativno dobro iskustvo sa reklamacijama, ali u dva slučaja nisam bio do kraja zadovoljan. Jednom sam morao da dodatno intervenišem za patike koje su se razlepile posle nepunih mesec dana nošenja - prvo su odbili reklamaciju sa nekim generičkim objašnjenjem da oštećenije nije nastalo zbog nesaobraznosti nego "zbog upotrebe", ali su je naknadno, posle mog prilično nadrdanog maila ipak prihvatili. Drugi problem je bio sa grafičkom karticom za kompjuter - nisu želeli da zamene neispravnu grafičku karticu koja se pokvarila u garantnom roku, nego su mi vratili novac, što ne bi bio problem da u međuvremenu kartice nisu značajno poskupele i za te pare je mogla da se kupi samo za klasu slabija kartica. Ubeđen sam da nisu bili u pravu, ali ovaj put nisam insistirao jer sam tu karticu, mada novu i sa garancijom i kupio po nižoj ceni od tadašnje tržišne, pa sam sa doplatom za novu (koju sam dobio odmah) bio otprilike na nuli, a i ta je bila jedina na lageru.
  • hm

    15.12.2018 07:58
    Ništa od toga. Borba s vetrenjačama koja košta više živaca i vremena (a vereme je novac), nego kupovina novog. Moje rešenje je kupovati sve što možete u inostranstvu, ako nema drugih izvora, Segedin je blizu, dobro pregledati proizvod pri kupovini, ako se desi maler ipak, otpisati gubitak i odneti na kontejner i zaboraviti, jer će borba koštati više, a i radi duševnog mira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna