Autor: Tanjug

Info
17.12.2018.
13:55
U Srbiji se od danas primenjuje Zakon o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja kod transakcija po osnovu platnih kartica, kojim će te naknade biti smanjene sa sadašnjih jedan na 0,2 procenta za transakcije s debitnim i na 0,3 odsto za transakcije s kreditnim karticama.
  • privat Nick

    17.12.2018 19:35
    A odgovornost?
    Tek na uporno višegodišnje insistiranje trgovaca, ove naknade se snižavaju, i to sa prelaznim periodom. Prema tome NIJE TAČNO da se naknade snižavaju od 17-tog decembra, jer to ni jedna banka neće uraditi, kad im je rok jun 2019.g.
    Inače, trenutno su naknade od 2% do čak 4% na AM kartice.
    A gde je tu odgovornost NBS za dugogodišnje forsiranje banaka i pljačku građana, kad su dobro znali kolike su naknade u evropskim i svetskim bankama?
  • beekay

    17.12.2018 14:15
    super
    Obzirom, kako je u tekstu navedeno, da su ove takse prevaljivane na krajnjeg potrošača - hoće li sada sve pojeftiniti?

    Sumnjam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna