Autor: Beta

Info
22.12.2018.
14:31 > 15:09
Srbiju bi u narednim godinama moglo da napusti i do 25 odsto školovane i mladje populacije i ona će, kao i ceo Balkan, ostati u samom vrh liste država kojima preti opasnost od masovnog "odliva mozgova", pokazalo je istraživanje koje je sproveo analitičko-istraživački centar Galup iz Sjedinjenih Američkih Država.
  • Novosadjan

    23.12.2018 01:26
    Znaci toliko ima pametnih
  • ĐURO

    22.12.2018 21:51
    @student TOGA SE NEBOJ!
    Preliv,Takvih mozgića,Može samo njima da šteti!
    Nema toliko Radnih mesta i FUNKCIJA!
    A,Radni staž se Produžava!
    Sami sebi će biti teret!
    A za napolje,Nisu!
  • Master ov dizaster

    22.12.2018 19:04
    Procenti
    Ne bi me iznenadilo da su u istraživanje uključeni "akademci" sa raznih Giga, Mega i ostalih kvazi obrazovnih ustanova. Redovni studenti, redovnih fakulteta ne razmišljaju o ostanku u ovoj jezivoj sredini, te ne sumnjam da procentualno premašujemo i Sieru Leone, i Siriju po broju obrazovanih ljudi koji bi da "diplomiraju i pale odavde".
  • student

    22.12.2018 15:51
    odliv mozgova a priliv...?
    Podatak da ćemo ostati bez 25% mlade obrazovane populacije u ovoj zemlji nikoga, sem roditela te dece, ne zabrinjava previše. Čak šta više, brzo će se ono statistički nadomestiti, novim "diplomcima", masterima, doktorima", iz kategorije najniže obrazovanih (članova navijačkih grupa, aktera rijaliti programa i mnohih drugih), a koji će dobiti diplome "kvazi" fakulteta. Oni će svim silama podržavati vlast koja im je omogućila da ostvare"američki san" i iz ničega postanu nešto, da rade u ambasadama, postanu rukovodioci javnih preduzeća, ministri, pomoćnici ministara i da dobiju brojne druge "važne" funkcije. A koliko će to trajati i u kom pravcu ide ova zemlja to stvarno i nije bitno.
  • Neškolovana

    22.12.2018 15:47
    Ne bi mogla.
    Nego ĆE napustiti.
    Al koga briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna