Autor: Danas

Info
31.12.2018.
10:51
Beograđanin Dušan Abramović već četvrtu godinu na sudu dokazuje da izvršitelji ne mogu da zaplene njegove stvari zbog duga prema Infostanu, jer stan za koji je utužen odavno nije u njegovom vlasništvu.
  • Nemanja

    31.12.2018 14:37
    Pravnik
    Ovaj lik kog proganjaju treba da iskoristi priliku i cinjenicu da je pravnik i da im kozu sa ledja skine parnicama za uznemiravanje, povredu svega i svacega i tako dalje. Najbolje je gamad tuci njihovim oruzjem (kad se za metak u celo gadovima i dalje ide u zatvor).
  • Ns

    31.12.2018 13:38
    Greška u kucanju, treba da stoji sina da nauči da placa racune.

    @student tamo gde odeš budi redovan platiša inače nećeš moći 4 godine da izbegavas dug. Nego će ti zapleniti imovinu odavno.
  • Ns

    31.12.2018 13:32
    Zar nije bilo jednostavnije platiti tih 60 hiljada, sumnjam da tata pravnik nema te pare. A sunca da nauči na plaća račune na vreme.
  • Neko iz mase

    31.12.2018 13:05
    Lakomisleni Dušan i sin
    "Taj stan već 10 godina nije u mom vlasništvu. Stan sam ugovorom o poklonu preneo na sina Aleksandra 2007, a na njegovo ime je uknjižen u januaru 2018. godine.”
    Dušan, pravnik poklanja sinu stan 2007. ali “zaboravlja” da uknjiži sina, a i sin se zahvaljuje na poklonu ali ne pokazuje želju da stan prevede na svoje ime.
    Malo neobično?
    Posle su im izvršitelji krivi.
    Možda nisu prijavili ni poreskoj, možda će sledeći krivac biti poreska uprava?
  • Najava nije nista

    31.12.2018 12:59
    Pa kada oni najave neki zakon ili izmenu, to se onda ceka pet godina
  • deda

    31.12.2018 12:01
    drugi deo
    Reakcija sekretarice mi govori da u toj kancelariji svoj posao dozivljavaju sa velikom dozom pohlepe, a ne i sa preko potrebnom dozom odgovornosti. Doci na vrata nekom i reci da treba da se iseli iz stana, a da predhodno nije svaki podatak procesljan i da se nisu uverili da su na pravoj adresi je dovoljno da im se oduzme licenca, jer im je drzava dala ogromna ovlascenja, cak i da oduzimaju stanove bez sudske presude. Ovo poslednje je moguce kada su u pitanju komunalni racuni. Nakon sto sam nazvao sekretaricu i pozalio se da je radnik njihove kancelarije dosao kod nas i zahtevao da se iselimo navodeci lazne informacije ona je morala da dela sa posebnim obzirom. Da pozove izvrsitelja, da se konsultuju, da se izvini sto pomocnik izvrsitelja nije ni pitao kako se prezivamo. Da nas zamoli da se predstavimo po prezimenu, a ne samo po adresi, kao sto je to pomocnik trazio. Da nas zamoli za broj telefona, jer zele u najkracem mogucem roku da provere nase navode i da nas obaveste o rezultatima provere. Kada to urade da nas nazovu i izvine nam se. Nista od toga, mi smo dobili spustenu slusalicu i strepnju do sutra ujutru, jer ne znamo da li smo na udaru izvrsiteljske mafije koja otima stanove ili je samo u pitanju greska. Zvao sam komoru izvrsitelja, Ministarsvo, kancelariju predsednika, kancelariju gradonacelnika i trazio zastitu. Od svih sam dobio odgovor da je najbolje da ipak odemo sutra kod izvrsitelja. U prevodu sami ste, pa sta vam Bog da. Sva sreca pa je bila greska.
  • deda

    31.12.2018 11:51
    Odgovornost
    Izvrsitelji su neophodni i sigurno je da su poboljsali naplatu dugovanja, ali je problem to sto ne postoji nikakva odgovornost istih. Sadasnji sistem kontrlole je u najmanju ruku smesan.
    Meni i supruzi se desilo da nam je pomocnik izvrsitelja zazvonio na interfon. Supruga je bila sama u stanu. Nije htela da ga pusta u zgradu vec je sisla dole. Bez da ju je pitao kako se preziva ili bilo sta drugo samo je pitao jeste li u tom i tom broju stana. Kada je rekla da jeste rekao je da se moramo iseliti jer je stan bio pod hipotekom od predhodnog vlasnika. Supruga ga pita sta vi to pricate ne postoji predhodni vlasnik. Mi smo stan kupili od investitora direktno bez predhodnih vlasnika. Tu se on malo zbunio i pozvao izvrsitelja za kojeg radi, konsultovali su se i rekao je da je mozda greska i da je najbolje da mi dodjemo sutra kod njih u kancelariju da vidimo o cemu se radi. Supruga mi javlja ja pozivam kancelariju, javlja mi se sekretarica, pitam je zasto su nam dosli na vreta sa laznim informacijama ona me pita kako se prezivam. Kazem na toj i toj adresi zivim a prezime necu da Vam kazem jer ni vaseg pomocnika nije interesovalo kada je iznosio lazi. Spusta mi slusalicu i mi ceo dan ostajemo u agoniji, jer zivimo gde zivimo a tu je sve moguce, pa i da Vas izbace iz Vaseg stana iako ste sve uredno platili. Sutradan odlazimo i naravno greska. Nikom nista. Toliki resurse i ovlascenja. Mogu da dobiju sve podatke od svih institucija i jedna takva greska.
  • Studen

    31.12.2018 11:45
    zbog takve drzave
    Ja ovo necu da dozivim i da mi takvi potezi drzave trace zivot, to je osnovni razlog a ima ih jos zbog kojih odlazim iz ove zemlje. Necu da kao ispravan i posten covek postanem rob korumpuranog sistema, koji niko nije u stanju da obuzda i kaze sad je dosta.
  • Ns 49

    31.12.2018 11:36
    Dugo očekivani izvršitelji dobro i odlično rade a i previše dobro. Oni su se oteli kontroli i sa zakonom u ruci rade šta hoće i vrlo često preteruju a uz to sebi i svojim ortacima nabacuju lepe poslove od neodgovornih ljudi i loših privrednika i iskorišćavaju njihovu lošu situaciju.
    To tako ne može i mora se napraviti kontrola njihovog rada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna