Autor: Tanjug

Info
02.01.2019.
11:40
Građani Srbije moće će od marta ove godine da plaćaju račune sistemom "prepoznavanja lica" (face recognition system), najavila je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.
  • EnDžiOu

    02.01.2019 19:43
    javi se
    gde su grupe za ljudska prava, da li ih uopšte tangira ova tema, ili su i pravno i tehnološki nepismeni?
  • Siromašan građanin

    02.01.2019 19:17
    Neka nam onda daju i novac na račun.... sa koga bi smo plaćali preoznavanjem lica.
    Inače, držim Jorgovankinu fotografiju u prirodnoj veličini..... za tu namenu.
  • ptice pevaju

    02.01.2019 18:08
    alelujaaa
    dok oni koji peru novac, po svedočenju tamo nekih panamskih i rajskih papira, sede tamo gde niko ne sme da ih dira, mi smo, drugovi i drugarice, postali potencijalni teroristi i perači onog što već oko 10. u mesecu nemamo, a pošto nije lepo pokazivati prstom na njih i ovom prilikom ćemo ih poštedeti, u ime tamo nekog puta i pozitivnog mišljenja nekog odbora, neke ekspertske grupe, neke radne grupe, ad-hok grupe, whatever.
  • Milece

    02.01.2019 14:49
    Interes
    Kad treba racun da platim moze maksimalno elektronsko obezbedjenje. Ali, zato kada treba da podignem svoj novac iz banke i dalje su rizici veliki. Od lazne kartice,kradje pina, sluzbenika lopova,nesigurnih bankomata,nesigurne internet veze ... . Uskoro ni nuzdu necemo moci da obavimo a da e uprava to nije verifikovala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna