Autor: Danas

Info
03.01.2019.
17:21 > 19:21
Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je kritiku ekonomiste Ljubomira Madžara na račun politike Vlade Srbije, iznetu u intervju u dnevnom listu Danas.
  • Goran

    04.01.2019 15:24
    Fikus
    Bila mi je simpaticna samo zbog toga sto je kao lezbejka o kojoj su radikali imali odvratnu kampanju postala premijer. Ponadao sam se da Srbija postaje zemlja normalnih i ravnopravnih gradjana. Prevario sam se. Ona je gora od najgoreg radikala.
  • dado

    04.01.2019 12:39
    Pa kad u ovoj vlasti vodoinstalateri i keramicari imaju glavnu rec. Kao da je bitno misljenje doktora nauka sa "pravog" fakulteta...
  • Preambula

    04.01.2019 12:01
    Ovako razgovaraju inzenjer ili doktor sa prodavacicom na pijaci uz mentorsko navodjenje pripitog supruga,suflera o vodjenju drzave i naroda. Strucan nivo. Stanje u Srbiji danas. Da li osecate stid kao gradjanin/gradjanka kada ste svedok ovakvih "rasprava" ? Mene jeste.
  • Djuka

    04.01.2019 06:23
    Fatamorgana
    Pa ovo je neverovatno! Čovek sa prefiksom naučnika "gura" privredu, a premijerka "nauku". Oboje su potpuno promašili temu - profesor, koji izuzev teorijskih i analitičkih pristupa ekonomiji, jedino poznaje prodaju knjiga i vođenje projekata na državnoj grbači, a premijerka, o nauci je "načula" kroz obuku i seminare vođenja političkih kampanja. Za nju mi je jasna namera, ali se starom profesoru, očigledno, priviđa "vruće" političko proleće, pa da se na vreme pripremi kao novi vrhovnik Privredne komore Srbije. Profesore, izdali ste nauku!
  • poreski obveznik

    03.01.2019 21:36
    neverovatno
    Prosto je neverovatno na koji se način premijerka i njeni potrčci-ministri komuniciraju sa javnošću i odgovaraju na kritike. Ona ni na jedan ključni argument prof. Madžara nije odgovorila već ubacila floskulu po kojoj tobože favorizuje nauku i kulturu, a da to nije tačno znaju svi koji rade u ovim oblastima. rekla bih NIKAD GORE. Da li su oni stvarno tako glupi ili nas tretiraju kao potpuno retardiran narod? Biće da je ovo drug?
  • Petar

    03.01.2019 21:09
    Dezorijentacija

    Zamislite situaciju da jedna neuspešna državna funkcionerka brani NAUKU od vrhunskog ekonomiste , prof. dr Ljubomira Madžara . Apsurd. Nije razumela poentu kritike.
    Ali je eskivilara ogovore na konstataciju da Srbija ima neuspešnu razvojnu politiku, da je kombinacija niskog dohodka po stanovništvu i niske stope rasta pravi recept za'' razvojnu katastrofu,'' da je'' stopa investicija u BDP niska i da oslanjanje na stranu akumulaciju može da bude jedan od uzroka sporog rasta''.Opet neuspešno, jer ih nema. Jednostavno,'' OČI NE VIDE SEBE.''
  • Cocco

    03.01.2019 20:08
    Ovo mi posebno zanimljivo:
    "Kritika zato što konačno ulažemo u nauku i umetnost, u drugačiju viziju razvoja", napisala je Brnabićeva.
    Ako se pod "naukom" podrazumeva to što na naš račun "masteriraju i doktoriraju" naši politikanti, onda je u redu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna