Autor: Politika

Info
21.01.2019.
08:23 > 16:20
Dok u Hrvatskoj vozači koji na naplatnoj rampi nemaju ni novac ni platnu izjavu o neplaćenoj putarini, uz obavezu da je plate u roku od 15 dana, u Srbiji ćete, ukoliko se nađete u takvoj situaciji, morati ipak da potražite pomoć.
  • zomby

    21.01.2019 22:04
    vinjete
    Ovi sto su za uvođenje vinjeta samo neka razmisle da li smo mi drzava u kojoj bi tako nesto funkcionisalo?? Pa sad rekose da su zloupotrebljavali izjave. Sa vinjetama bi bilo manje vise isto..ne bi ih kupovali, falsifikovali, prepravljali. Posle bog otac to ne moze da pohvata i naplati, pravna drzava iovako ne funcionise.
  • DonJuan

    21.01.2019 17:28
    Pa nista, onda verovatno nemate ni za auto pa necete doci u situaciju da placate putarinu...
  • Dejan

    21.01.2019 15:28
    Uvedite vinjete, razjurite bandu sa naplatnih rampi, necete imati guzve leti i zimi, znaci korist za svakog ko je na putu ! Al bolje ovako po staro-srbskom komunistickom receptu, posadi rampu, plati pa idi dalje !!!
  • EvoOvako

    21.01.2019 15:13
    Zloupotreba
    Kod nas sve zloupotreblja, jer je selektivno sprovođenje pravde.
    Dešava se da vozač kupi tag i da prođe kroz EPN traku, a tag munje prazan i onda plati gotovinom i na taj način zlouporabi tag.
    Mada, ono što je veći problem jeste sam način plaćanja putarine - maltene samo kod nas i u HR postoje naplatne kućice. U SLO, HUN, Češkoj, Austriji, Mađi se plaćaju vinjete i samim tim nema kilometarskih kolona. U SWR i u NOR postoje kamere koje snimaju svaki prolaz i to se fakturiše vozaču.
    U Nemačkoj putnički automobili NE plaćaju putarinu.
    I na kraju, najveći problem jeste netransparentno trošenje sredstava naplaćenih od putarine ili ti narodski rečeno GDE završe te pare?!!
    Kada se sve ovo one zlouporabe od strane vozača su kikiriki i botanika!
    Sramota!
  • Utopija

    21.01.2019 15:08
    Prvo i prvo kako vas nije sramota da naplacujete putarinu za ove nase nazovi puteve!?!
  • Poli

    21.01.2019 14:56
    Nikom nista,zahvalim se i odem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna