Autor: Danas

Info
06.02.2019.
11:24 > 14:12
Iako suficit u državnom budžetu deluje kao dobra vest, on ukazuje na jedan trend koji traje već godinama i koji se ne može nazvati pozitivnim, smatraju stručnjaci.
  • Građanka

    07.02.2019 14:09
    Suficit je nastao tako što su penzionerima pokradene pare, nedavno su im vratili neku siću a pitanje šta je sa onima koji su u međuvremenu umrli (nešto ne verujem da su naslednici dobili tu razliku). Po školama, bolnicama pa i državnim kancelarijama nema materijala za rad, bolnice se raspadaju, ljudi umiru od izlečivih bolesti jer ne mogu da dođu na red za magnetnu rezonancu. Lista stvari koje je trebalo finansirati iz budžeta je podugačka, a ova gamad se hvali viškom para u budžetu umesto da preusmeri pare iz budžeta tamo gde im je i mesto.
    Porez se skuplja da bi se omogućio rad institucija od javnog značaja a ne da bi se finansirala neprekidna predizborna kampanja vladajuće stranke
  • Nik

    07.02.2019 10:23
    Suficit u budzetu, a sluzba hitne pomoci u dugu od 120 miliona dinara i iskljucuje se broj koji nekome znaci zivot. Odlicno Vam je planiranje budzeta. Cista 5ica (pre ona fakultetska).
  • BOKI NS

    06.02.2019 19:11
    Dokapitalizacija
    ili prodaja Komercijalne banke se ne radi uzalud.
  • JS

    06.02.2019 18:44
    Znamo
    Primetili smo odavno...
  • Oliver

    06.02.2019 18:02
    Pa baš zbog različitosti analitičara, smatram da je ipak ovo dobra vest i da je po meni to ipak priliv para od strane investicija.
  • Slavko

    06.02.2019 17:55
    Suficit
    Priča o suficitu je čisto politička a možda čak i politikantska. Zna vođa a i oni oko njega da većina naroda misli da sufucit znači da si nabavio više para nego što ti treba pa možeš da se keriš. A svi volu da se kere ili, ako ne mogu, bar da gledaju kako to drugi rade, pa da o tom pričaju.
    Prosečno pametni, koji žive od onoga što pošteno zarade, znaju da prihodi i rashodi moraju pažljivo da se planiraju. A to znači da samo ekstremno bogati pojedinci i društva mogu da imaju takav prihod.
    Trostruki mesečni suficit u državi koja je siromašna kao Srbija može da bude samo podvala koju neki nesrećnici moraju da ispaštaju da bi se moćnici hvalili.
  • Boki

    06.02.2019 16:11
    Suficit
    Suficit NIJE dobar. A naopako tek da je planiran suficit??? To su neviđene gluposti!
    Suficit i ako se pojavi mora biti veoma nizak itd.
    Suficit je znak da novac nije raspoređen,opredeljen, da je porez naplaćen a novac zadržan u kasi, što nije funkcija države već samo i isključivo okupatora!
    Funkcija države se smislena preraspodela opšteg dobra na način koji obezbeđuje rast i zadovoljava socijalne i druge potrebe društva.

    Japan nema suficit a ne ovaj privid države i ekonomije...
  • Lalo

    06.02.2019 14:29
    Jorgovan Mali
    Ne verujem u nameru, jednostavno ne umeju.
  • Bela ladja otplovila

    06.02.2019 14:25
    Ja sam u jednoj velikoj firmi radio deo budzeta, troskove i bilo je ako ti ostvarenje ne bude bar 95%, gotov si, a probijanja nije smelo da bude. Moj plan bi bio oko 97 %, u uslovima prilicne neizvesnosti. E sada ako vama budzet ovako izgleda neko bi leteo kao kufer....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna