Autor: N1

Info
06.02.2019.
22:33 > 22:54
Dan nakon što je objavljen izveštaj međunarodne posmatračke organizacije Fridom haus, koji je Srbiju prvi put posle 15 godina izbacio iz društva slobodnih država i postavio joj prefiks delimično slobodna, državni funkcioneri počeli su da ga komentarišu, ocenjujući ga neobjektivnim.
  • Sever Srbije

    07.02.2019 16:43
    Limanac
    Ja sam protiv separatista i onih sto na lazima i ulicom dodjose na vlast a sad ovi ne znaju da vode drzavu ka postenju. Dajte postenije i nije problem odma na izbore. Ti si bot to se vidi i dobro poznajes takve ,dal stizes i na protest ako si uopste iz NS il ti je i tada smena u virtuelnom svetu i cekas posao kod kvazi glumaca kada revolucijom " dodju" nq vlast?
  • premijerki je sve OK

    07.02.2019 15:54
    Freedom hous radi svoj posao a mi znamo da su što se srbije tiće u pravu.
    Premijerka se ne slaže, bez srama i stida.
  • Korozija

    07.02.2019 13:50
    Sremčice kakve veze ima ovaj izveštaj Freedom House sa Hrvatskom?
    Ovo je izveštaj koji jasno oslikava pravo stanje u Srbiji po pitanju medijske slobode.
    Zar nije očigledno da živimo u diktatorskoj državi gde se preko javnih servisa u rukama sadašnjih vazala bezočno laže 24 sata?!

    Bez skretanja sa teme, ne živimo u Hrvatskoj.
  • 009

    07.02.2019 12:38
    Smeta ti komentar, vidim.
    Narod će saznati za nekih 7-8 dana, ko će kome i kako da preda Kosovo,
    pa ćemo imati 27 mart.
    Budi samo strpljiv, koliko si mlad.
  • Skeptik

    07.02.2019 12:34
    Ne znam zasto ali vise verujem Freedom house-u nego nasoj premijerki .
  • Trt

    07.02.2019 11:19
    @Naručio kauboj


    Prvi put čujem da će Albanci nekom da predaju Kosovo, odakle ti to?
  • Сремчица

    07.02.2019 11:18
    ?
    Помоћу којих трикова Хрватска може уопште да се похвали називом »слободне државе«?
    На чему су ти ХАУС-овци (или можда боље речено ХОС-овци)?

    Ово заиста много говори о организацијама типа „Frееdom hоuse“.

    Да ли је Храватска земља слободе?
    Верујем да је тамо можда сви имају СЕМ рецимо СРБА!

    То не смета организацији „Frееdom hоuse“, јер за њих је то слобода (малтретирање Срба).
    Њихово поимање слободе, је заиста чудно, јер у тој СЛОБОДИ, Срби не смеју да имају табле са ћириличним називима улица или чак називе својих културних организација.
    Ову организацију не занима што у Сплиту Српско културо друштво „Просвјета“, мора да има тааблу своје организације само на хрватском језику и писму, њих не занима ни што на другим местима могу да имају искњучиво двојезичне табле својих удружења.
    Док у неспбодној Републици Србији могу Хрвати да имају своја удружења (удруге) под именом Краљ Томислав или Краљ Звонимир, у тој СЛОБОДНОЈ хрватској Срби не могу ни да помисле да имају у називу својих удружења било каквог српског владара (Велики Жупан Стефан Немања, Краљ Стефан Првовенчани, Краљ Милутин, Цар Душан и сл.).
    Хрвати у неспободној Срији називе својих удржења пишу искључиво на својом језику и писму, док Срби у СЛОБОДНОЈ Републици Хрварској у најбољем случају могу имати двојезичн натпис свог удружења, али само тако да назив НА ХРВАТСКОМ ЈЕЗИКУ обавезно буде на првом месту.
  • Naručio kauboj

    07.02.2019 10:32
    ZAŠTO SADA?
    Zbog čega se Freedom nije brinuo za nas prošle godine, nego sada kada Kosovo treba da se preda, te se ovako vrši dodatan pritisak na vlast i građane na rušenje vlasti?
  • Logika

    07.02.2019 10:20
    @Dule
    Na stranu sa ostalim, ali u pravu ste za ministra. Svi vrlo dobro znamo da u Srbiji važi logika da ministri voze svoje vozače a nikako obrnuto, zapanjujuće je da su pokušali da podmetnu da nije tako samo da bi se ministar izvukao.
  • Limanac

    07.02.2019 08:38
    @Sever Srbije
    Što je najgore, ti čak i nisi bot, ubeđen si da živimo u slobodnom društvu.

    @kimi
    Mani se filozofije opšteg tipa. Solidarnost građana o kojoj pričaš postoji samo još u nekim manjim gradovim po Bosni i Crnoj Gori. Priča oko razvoda je mnogo kompleksnija. U praksi, sud dodeli i decu i alimentaciju majci. U praksi kod nas otac u velikom broju slučajeva izbegava plaćanje obaveza, a centar za socijalni rad ne obavlja svoj posao.

    Ovde se ocenjuje stanje slobode medija. A AV je sve učinio da uništi slobodu medija.
    Na 2 televizije sa nacionalnom frekvencijom imamo svakodnevno rijalitije u kojima se pare mentoli, a sve to gleda zombirana masa baba i deda. Ni na jednom mediju sa nacionalnom frekvencijom ne možeš da čuješ drugačije mišljenje. Sve je ružičasto, teku med i mleko, ušli smo u zlatno doba, a sa druge strane zli Šiptari opet hoće rat. 87% penzionera glasa za SNS ili SPS, jer su ZAPLAŠENI novim ratom na Kosovu i ne primanjem penzija u tom slučaju. Nema veze pri tom što je Srbija za samo 6 godina vladavine AV duplirala spoljni dug sa 12 na 24 milijarde dolara.
  • Dule

    07.02.2019 08:28
    Ja
    se pitam , koja je to sloboda nama uskracena ? Dolazimo kuci sa posla, imamo veci deo dana slobodan , sto na zapadu nemaju i zive za nedelju da bi bili zajedno sa porodicom. Nismo rastrzani sa obavezama , zivimo prilicno opusteno. Mislim da je zamena teza pitanju. Problem su pare i nista vise i mozda zloupotreba sluzbenih polozaja i primanje mita , korupcija, namesteni tenderi , namesteni poslovi, drzavne porodicne firme, drakonske kazne za gluposti , opet preniske za neka druga dela, previsoki porez, ministri koji ubijaju na naplatnim rampama pa izmisljaju vozaca kao izgovor, ...
  • Limanac

    07.02.2019 08:16
    Mene više čudi zašto nisu dodelili ovakvu ocenu Srbiji pre 2 ili 3 godine.
    AV je uspeo za samo 6 godina da razruši sve tekovine demokratije za koje smo se borili 90-tih, a sve pod plaštom borbe protiv kriminala.
    Nikog od onih što su krali iz prethodne vlasti nije osudio (neke jeste hapsio, ali bez dokaza).
    Cela njegova vladavina je serija predstava za krezubu sirotinju.
  • Bora

    07.02.2019 07:41
    Slažem se sa ljudima iz vlasti da nismo dobro rangirani. Kod nas slobode nisu narušene delimično, već totalno. Kakva Rusija i Belorusija, mi smo lideri Evrope u uništavanju svih sloboda. Ne znam koja to nije totalno zgažena. Vidimo se sutra u 18h.
  • Sever Srbije

    07.02.2019 07:25
    Neko bas gleda mizernu nvo koja izbacuje procene i liste po narudzbini ovaj put od nasih tajkuna,tj. finansijera opozicije koji na sve nacine sem izborima zele na vlast i sosona. A interes ovih drugih je haos u drzavi i zaokruzivanje drzavnosti tzv drzave koja se silom i otimanjem stvarana!
  • Kać

    07.02.2019 07:08
    Ja verujem da nasi ministri imaju osecaj da zive u slobodnijoj zemlji nego pre,verujem da imaju osecaj i da zive u mnogo ekonomski bogatijoj zemlji pre nego sto su postali ministri, verujem da imaju osecaj i da ovde teku med i mleko, ali sta je sa narodom, da li njih intertesuje kako se narod oseca.
  • Neša

    07.02.2019 07:07
    Aaaahahahahaha al ih je zeznuo Fridom Haus. Taman su mislili da su nas sve ubedili da nam je super, kad ono neko im kontrira. I još ne mogu da ga ućutkaju. Zašto Fridom Haus to radi??? Mora da ne vole vladajuću garnituru...
  • dole

    07.02.2019 01:20
    Znaci, vlast se oseca slobodnijom nego ikad. Verujem. Tako se i ponasa.
  • Perica

    06.02.2019 23:36
    Otkud
    Kako mogu tako da lazu. A sta kaze AV?
    Upljuvo se jadnik objasnjavajuci kako je ovde med i mleko kad ono DNO DNA
    Čekaj samo jos malo ...
    ...
  • kimi

    06.02.2019 23:18
    Hahah a jel moze neko da mi kaze sta je to sloboda????!?
    Obozavam te ofucane izraze ljubav,tolerancija,sloboda,drustvo,zajednica,.... sve je to fejk i nista od toga ne postoji.
    Amerikanci toliko se.... da su najsolobodnija i osihdoie4r234r drzava, a ovamo cim se rodi mali Amer, vec duguje na stotine hiljada dolara!
    Mi jesmo bedni ali kada se bdp podeli na gradjane, koliko mi dugujemo kada se rodimo?
    Ljubav? Kakva ljubav kada se kod razvoda ocerupa uglavnom muska osoba, gde je tu ljubav?
    Drustvo zajednica? Sta je to ?
    Kod mene kod zgrade uglavnom leti ,na desetine mozda i 100 od 7 do 77 urla pije igra basket do 2 ujutru .. a kada se organizuje ciscenje kvarta, igralista i slicno, pojavise njih 6 .. kakvo drustvo i zajednica?
    Tolerancija sta je to? Nivo dokle ja idem jer sam na nekom ,pa ocekujem da se to tolerise a sve "gore" od toga je za osudu ,iako cu reci da sam tolerantan, bas zbog toga da bi neko koje "bolji" od mene, mene tolerisao? Jel to tolerancija?
    Ne moze da postoji tolerancija dok god postoji ono ALI .
    Dakle, sve ovo navedeno NE POSTOJI, mozda postoji parcic od toga, mozda postoji nesto sto se zove manje slobodno, npr, kako DDR nije dopustao svojima da napuse drzavu, a ovi u SRN su mogli slobodno gde god, ali to ne znaci da su SRN bili slobodni.
    Jedina i prava sloboda je samo ovo .. nemoj da krades/lazes (i to je vrsta kradje) ,ne ubijaj. TACKA.
    Dok god takav svet ne bude postojai, pricati o slobodi je SMESNO ! Bilo gde.
  • izzy

    06.02.2019 23:17
    Još gore
    Došao je neko još gori od Slobe! Maske su davno pale.
  • Pravi Opalim te g...

    06.02.2019 23:15
    Slobodna je za clanove i kriminalce. Oni mogu da rade sta hoce.
  • Kosta

    06.02.2019 22:58
    Clanska karta SNS je sloboda
    Premijerka Ana Brnabić kaže da ona oseća da živi u slobodnijoj zemlji ali to vazi samo za clanove SNS
  • Gajo

    06.02.2019 22:42
    U širokom luku...
    ...ovu nesrećnu zemlju sve više izbegavaju i njeni građani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna