Autor: Beta

Info
07.02.2019.
08:47
Ministar finansija Siniša Mali potpisao je ugovor o konsultantskim uslugama s konzorcijumom koji predvodi investiciona banka Lazard.
  • Jadni mi

    09.02.2019 21:26
    Put u potpuno ropstvo sopstvenog naroda..ali, ničija nije gorela do zore..
  • Ekonomista

    07.02.2019 23:13
    @ Djura
    I ja sam ekonomista. Kolega, molim vas objasnite nam kako to strane banke iznose kapital iz Srbije. Platni bilans Srbije se redovno objavljuje svaki mesec pa nam recite na kojoj poziciji ste to videli. Inače, propast domaćih banaka (Agro, Razvojna, Univerzal...) koštala je poreske obveznike 1 milijardu (!) evra. Da se ne vraćamo u prošlost- stara dev.štednja, Dafina, Jezda... Najviše problematičnih, tj. nenaplativih kredita i dalje ima u preostalim državnim bankama i Fondu za razvoj. I to će doći na naplatu poreskim obveznicima. Strana banka ako je neuspešna na tržištu Srbije i odluči da ode, pronađe kupca i proda svoj biznis, uknjiži taj gubitak u matičnoj banci i mi poreski obveznici sa tim nemamo ništa.
  • x

    07.02.2019 11:17
    y
    samo jedan komentar na ovu vest.

    i ni jedan komentar na sve ove vesti o privatizaciji komercijalne banke u poslednjih mesec-dva ne pominje šta je nađeno u depoima komercijalne banke odmah posle šestog oktobra dve hiljadite. ko se ne seća, neka izgugla "komercijalna banka pola tone".

    riba se čisti od repa, ali smrdi bogami od glave.

    ja diskretnije ne mogu.
    nema na čemu.
  • Djura

    07.02.2019 11:08
    STRAŠNO
    Kao dipomirani ekonomista ne mogu da shvatim šta radi, odnosno, zašto ova garnitura vlasti nepovratno vodi svoje ljude u totalno ropstvo? Totalni ekonomski mrak! Totalno ekonomsko uništenje! Pa šta su uradile srpskoj privredi postojeće strane banke!? Ništa! Samo iznose kapital iz Srbije! Takav sistem su postavili Djindjić, Dinkić, Labus....To je jeziv genocid nad narodom Srbije!
  • O Beogradu

    07.02.2019 09:09
    Samo tiho i bez istraga
    Valjda treba kvalitetno da prikriju sve podatke o ugovorima za kredite političara.
    Ono, kredit sa 0,01% kamate na milionsku sumu kojom kupuje tu i tu firmu, parče zemlje...
    Pričali su bajke oko Metals banke da bi Vojvodini ubili evropske kredite, kad ono iste situacije u Komercijalnoj banci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna