Autor: Danas

Info
07.02.2019.
09:43 > 14:12
Poslovodstvo Telekoma postavilo je cilj da obezbedi više od milion korisnika kablovskih kanala preko svoje mreže, a nije poznato u kom je trenutku taj legitimni poslovni cilj prerastao u nacionalnu strategiju.
  • Remzi

    25.07.2023 17:42
    Koristim mts tv preko telefonske zice trazio sam od upravnice zgrade da odobri radove za opticki kabal ali me je odbila stim da zivimo u istoj zgradi razlog je zato sto vecina koristi sbb kablovsku
    Da li moze opstina da na ovo reaguje
  • Nena

    15.06.2021 09:41
    Optika
    Nema kraja bahatom i agresivnom ponašanju kompanija koje samo žele profit i medijsku prevlast. Zgrožena sam!!!
  • Biljana Nadj

    01.09.2020 13:49
    O telekomu i unistavanju
    Ugradjujuci opticki kabl, unistili su mi pesacku stazu,zatvorili odvod vode i unistili deo fasade. Voda mi sada ulazi u garazu i dvoriste. Molim odgovor...ko je za ovo odgovoran?
  • midolare

    28.05.2020 21:38
    Optika
    Saglasnost upravnika je dovoljna za uvodjenje optike u zgradu ukoliko nije potrebno menjati izgled zgrade tj zidova, tj ukoliko nema dodatnih radova u smislu busenja. Po vec postojecoj vertikali da se doda jos taj jedan kabal.
    Odobrenje skusptine stanara je potrebna ukoliko se vrse dodatni radovi.
    Sad, sto ovi ukopavaju ove pa se onda pise svasta to je druga stvar.
  • Dr nikica

    16.04.2020 05:00
    Dali je istina?
    Kad mene u kraju su sve zgrade, par zgrada dalje je prosao taj sistem jedan covek iz zgrade je pomislio da je 5g mreza i kad su ovi postavili to on je uzeo i sve posekao plasici se da je 5g mreza. Ja se ne razumem dali moze da bude nesto i vezi 5g mreze ovaj sistem sto stavljaju ?
  • Laki

    27.02.2020 12:21
    Telekom optika, utisci
    U mojoj zgradi su došli i anketirali stanare za potpis kako bi dobili dozvolu za uvođenje instalacije. Potpisalo je više od 50% i uveli su kompletnu instalaciju koja je od Nove godine završena. Dakle priča o nelegalnom upadanju u zgrade i uvođenju bez pitanja stanara ne važi za sve lokacije. Nije da ih branim ali očigledno da njihovi postupci zavise od lokacije do lokacije odnosno koja i kakva ekipa radi na terenu. Ista je stvar i sa podizvođačima radova koji postavljaju optiku u ulicama. Neki su odradili posao dobro, a neki katastrofalno pa instalacije ne rade ili pucaju veze. Osim toga Telekom ima i lošu koordinaciju poslova sa pomenutim podizvođačima. Ima slučajeva da ekipa obavi posao i ne registruje kod Telekoma da je ulica završena pa korisnici čekaju i više meseci na priključenje jer u bazi Telekoma i dalje stoji da su radovi u toku ili da ulica nije završena. Takvih slučajeva je bilo u Zemunu. U jednom delu Žarkova su zeznuli instalaciju pa su morali ponovo da kopaju ulicu i sve rade ponovo. A najgora je stvar pored privatnih kuća gde žice bukvalno vire iz asfalta na ulici potpuno nezaštićene. Oni beli ormari gde su glavni čvorovi deluju totalno nebezbedno. Svaki vandal može da ih polupa i ošteti. Nije mi jasno zašto nisu te instalacije spustili u postojeće šahtove gde im ide fiksna telefonija. U svakom slučaju na opštini Čukarica ima dosta problema sa optikom tako da ja i dalje koristim klasičan VDSL dok se sve to ne "ispegla" kako treba.
  • D. Tosic

    06.02.2020 19:56
    samovolja
    U mojoj zgradi niko nije pitao stanare da li su saglasni sa postavljanjem optickog kabla i busenje po stepenistu. Ranije je MTS imao liniju putem telefona al za opticki kabl nisu anketirali stanare.
    Samo su dosli i bez pitanja postavili cevi i kutije na svakom spratu. MTS radi bez pitanja i anketiranja stanara.
    SBB ide i anketira stanare a onda dobije potpis i pecat upravnika zgrade
  • Nikola

    11.01.2020 15:47
    Optika
    Kada se planira zavrsetak postavljanja optickog kabla u Ripnju. Oni vise od godinu dana rade to. Stvarno nije u redu prema nama, prema gradjanima. Internet nam je izuzetno slab.
  • Rajko

    05.10.2019 13:36
    Teror
    Nepoznata firma postavila betonsku banderu na privatnom posedu u Zarkovu u sklopu postavljanja optickih kablova, kome mogu da se zalim?
  • Ena

    08.09.2019 10:00
    Ima li nade za nas?
    Da li ikome smeta sta ostaje iza njihovih radova ? Razrovani trotoari , pesaci nemaju kuda da idu osim po ulici gde idu automobili .Zivim u Zarkovu i ovo sto gledam je deprimirajuce deca se igraju na tim iskopinama gadjaju se kamenjem kojeg ima u izobilju , pre neki dan razbili su sofersajbnu na jednom autu a svi mi zajedno nemo posmatramo ovo rasulo . Zar je moguce da su svi pametni napustili ovu zemlju ?!
  • Vakus

    11.08.2019 13:34
    Optika velite
    U Zarkovu sutra neka privatna firma kopa ulicu i postavlja opticke kablove navodno u saradnji sa mts,telekom ili sta vec.... O tome ni rec...
  • Gordana Rakic

    29.07.2019 21:29
    I u nadoj zgradi,Boze Jankovica 3je dogovor sa upravnikom zgrade koji i ne stanuje u nasoj zgradi,cak su i falsikovali potpise stanara
  • lesa

    05.07.2019 11:54
    A šta je sa zgradama u kojima ima stanara koji bi želeli da pređu na optiku a nije im omogućeno? Mislim da svi treba da prihvate da se optika uvede na zgradu a da li će sam korisnik prihvatiti da se sprovede iz hodnika u stan to je već na samom korisniku.
  • Dule

    09.02.2019 12:30
    Ne treba mi jos xD
    Kasni sati, krupne greske. U pravu ste 2/3 glasova potrebno, primedba na mestu.
  • @Duke

    09.02.2019 09:41
    Nabavi advokata Dule
    Nije 50%+ nego 75%+ Nemoj da sam interpretiraš narodu. Koštaće i tebe i firme.
  • Dule

    08.02.2019 22:40
    Malo informacija za narod
    @Mia Ja kao upravnik sam u svakoj zgradi sazvao sastanak na temu uvodjenja optike. To je svakako dobra stvar ali zahteva saglasnost 50%+1 stanara jer se provodi instalacija kroz zajednicke delove zgrade. Tvoja upravnica te slagala a da nije ni trepnula, i sami ste krivi sto ste birali takve da vas vode i sto cutite, nije mi vas zao. Imam jednu zgradu koja je odbila, i nema te sile koja bi uvela bez odobrenja, prosto ne rade to. A upravnik treba biti prisutan kad majstori rade, pa ne bude ostecenja onda. STREHA
  • Ko je unajmio?

    08.02.2019 17:37
    Napredno čupanje vlasništva
    Interesantno je ovo dole što navodiš.
    Da prilikom uvođenja optike neko čupa, oštećuje lokalne kablove koji pripadaju stanarima u svakom smislu.
    I na takav način ih osuđuje na upotrebu optike ili coax kabla.
    To je klasičan kriminal, terorizam korporacije.
    Ovo je za kriminalnu istragu, gde god da su uradili.
    Zamsilite da ja sad dođem u nečiji ulaz i uništim kompletnu žičanu strukturu?
    Kako bih prošao?


    "Mozda nisi upucen i nisi procitao vest, ali kablovi (bakarni) se cupaju a postavlja se optika, koja itekako radi bez telefona, sto ne sprecava Telekom da i dalje naplacuje pretplatu za fiksni...

    Dakle, kod svih kablovskih operatera placas TV (tj. odrzavanje mreze), kod Telekoma placas fiksni (makar ga ni ne uveo tj. koristio).
    Samo Orion (i suboticki Sat trakt) ima optiku bez takvog uslovljavanja, ali njih ce sad preuzeti Telekom pa ces i tamo placati fiksni"
  • Cableguy

    08.02.2019 17:06
    Usluga ADSL/VDSL se moze isporuciti krajnjem korisniku bez ikakve porebe za moranjem koriscenja usluge fixnog telefona. Za one sa jeftinijim ulaznicama- bakarna parica mora biti dovedena do korisnika, ali USLUGA fix telefona apsolutno nema veze, telefonija i ADSL/VDSL jedino koriste zajednicku infrastrukturu (kabal) ali unutar toga kabla to su totalno 2 odvojena sveta.
    U jednoj susednoj drzavi telekomova kcerka firma isporucuje uslugu ADSL/VDSL interneta bez obavernog fix telefona, jer je nadzorni organ zavrnuo usi. Takodje su morali da se trampe za arene i sportklub sa konkurencijom inace odose usi. E sad sto kod nas nadzorni organ voli da se podmazuje (citaj-zivi od toga) to je druga prica.
    Kao sto coax provajderi uslovljavaju koriscenje neke druge usluge(TV), pored usluge neta, tako i lelekom uvaljuje fixni.
    Sa tehnicke strane sve je izvodljivo, problem je alavost na pare.
  • @Petar

    08.02.2019 13:39
    Mozda nisi upucen i nisi procitao vest, ali kablovi (bakarni) se cupaju a postavlja se optika, koja itekako radi bez telefona, sto ne sprecava Telekom da i dalje naplacuje pretplatu za fiksni...

    Dakle, kod svih kablovskih operatera placas TV (tj. odrzavanje mreze), kod Telekoma placas fiksni (makar ga ni ne uveo tj. koristio).
    Samo Orion (i suboticki Sat trakt) ima optiku bez takvog uslovljavanja, ali njih ce sad preuzeti Telekom pa ces i tamo placati fiksni
  • Neoplanta

    08.02.2019 11:36
    @Svasta
    Ne razumem, neces da SBB ima monopol, ali ako ga ima Telekom, onda je u redu??? Bas svasta!
  • Simple

    08.02.2019 09:01
    Tužiti
    Tako i GSP oduzme zemlju ljudima i napravi stanicu bez ičije saglasnosti.
    Posle kada tužiš, sve dođe na svoje.
    Moraju da plate korištenje lokacije , zemlje ili krova.
    Jednako kao i mobilni operateri.
    Stanari su ti koji plaćaju porez i sve troškove tih građevinskih parcela.
    A ne provajderi.

    Koriste zbunjenost ljudi da postave svoju infrastrukturu.
    Posle na tom vlasništvi istim ljudima naplaćuju punu cenu.
  • Petar

    08.02.2019 08:21
    @Priglupom
    "Ili kod Telekoma samo internet bez fiksnog telefona."
    Tema je bila o medijskom uticaju preko TV, a ne telefon.
    Možda nisi upućen, ali ADSL radi samo preko telefona, nisu to kablovi između zgrada niti raskopani ulazi sa nekakvim kutijama...
  • Mia

    08.02.2019 01:09
    Zgrada u kojoj zivim u Novom Sadu ima upravnika iz redova stanara. Proslog proleca su se pojavili radnici Telekoma i poceli radove u zgradi. Niko u zgradi nije znao sta se desava i ko im je dozvolio da rade, jer upravnica nije sazvala sastanak i kompletni radovi su obavljeni bez saglasnosti stanara. Kada sam pitala te radnike ko im je uopste dozvolio da rade u zgradi, rekli su da imaju saglasnost i potpis upravnice i da se obratimo njoj. Kada sam upravnicu pitala kako je mogla bez odluke stanara, da im dozvoli da rade, rekla je da "to sve zgrade moraju" i da tu nema razloga da se saziva sastanak... Znaci, neverovatna manipulacija...
  • dijasporac

    07.02.2019 23:44
    @@Lim An1
    Telekom je ADSL provajder (bar bio do pretprosle godine kad sam roditeljima uvodio internet) i tad u Srbiji nije postojala usluga "naked DSL" - ADSL internet bez fiksnog broja. Uzgred, isto je i kod velikih telefonskih kompanija u Kanadi ili u USA.
    I dalje u stanu u kom sam nekad ziveo (a danas se izdaje) imam PTT-ov kablovski internet bez TV-a a koliko vidim i drugi kablovski provajderi (Orion, Exe, SkyNet..) imaju pakete bez TVa. Mozda u tom grmu lezi zec, pokupovati sitnije provajdere i naterati potrosace na pakete sa TV-om.
  • @Lim An1

    07.02.2019 21:33
    Ajde uzmi kod Kopernikusa samo internet, bez TVa.
    Ili kod Telekoma samo internet bez fiksnog telefona.

    Ako uspes - ja ti platim pretplatu za 24 meseca
  • @Rastibudjilizovani

    07.02.2019 21:28
    Tako sto je to bilo pre 20 godina.
    I tvoj cale je mogao da vozi bez vezivanja pojasa ili zapali cigaru/lulu a avionu a ti sad ne mozes...
  • telep

    07.02.2019 21:21
    I da dodam krajem 2012 sam placao odrzavanje kablovske 700 koji dinar kds-u, a sada to isto placam sbb-u 1500 dinara, pa vi vidite koliko se napredovalo. A razlike nema nikakve, samo mi se d3 uredjaj zapucava cesce. Internet su mi natovali, pa ovde kada hocu da postavim komentar moram svaki put 8 kepci da popunjavam, hvala sbb-u stvarno.
  • tomy

    07.02.2019 21:00
    Operateri?
    Čekajte, čekajte, mene zanima ko će mi za iste pare ponuditi bolju uslugu, a ne koji operater je u pitanju!
  • Lale

    07.02.2019 20:52
    Kratko i jasno.
    SBB nema pravo na monopol.

    Kada je 90-tih godina moju zgradu SBB (tada je to bio KDS) uvodio kablovsku televiziju isekao je kabel za zajedničku antenu i tako nas primorao da sklopimo ugovor sa njima, a cevi, j. instalaciju zgrade za zajedničku antenu je koristio za svoje potrebe, bez salasnosti nas stanara.
    Samo sam jedan dan po dolasku sa posla video da nemam sliku na TV-u, a ugovor sa KDS-om me je koštao tačno 50 nemačkih maraka.
  • telep

    07.02.2019 20:34
    Nekada davno na telepu ja sam imao kds, koji je imao ideju da se siri, ali nije dobio dozvole da sprovodi kablove po banderama niti da postavlja nove. SBB u to vreme krece da vrslja po gradu, razvlaceci kablove gde god i kako god stize, jer su imali protektorat ocigledno. A i sam sbb je nastao kupovinom malih kablovskih operatera, uostalom i kds je na kraju kada su ga unistili kupljen sa korisnicima od strane sbb-a.
  • Radojica

    07.02.2019 20:29
    Vojvođanska ulica
    Napravili su rupu i nisu je dobro popravili, pa tako sad nije moguće proći kroz ovu novosadsku ulicu. Molim 021 da reaguje. Rupa je ispred broja 14 (mislim).
  • deda

    07.02.2019 20:28
    ovo je zesce obojeno, gde bejaste ostra pera novinarska kada se sbb sirio kao pauk preplicuci kablove od zgrada do zgrada, preko bulevara, ulica, a i vrapci znaju da to NIJE DOZVOLJENO, ajd evo pozivam vas novinare da svrnete do njih i da vam pokazu 1 jedinu izdatu dozvolu, moze da vas povede taj iz 'danas' ocigledno zna nekog tamo
  • Nemanja

    07.02.2019 20:06
    Ako nekog interesuje
    Imamo u zgradi i jedne i druge. Ja sam na Telekom netu, ne interesuje me TV.
    Paket 50/8 ovako radi :
    https://www.speedtest.net/result/8022236277.png
  • Voždovac Šumice

    07.02.2019 19:54
    Pre oko pola godine došli da ugrade kabl u zgradu i to bez predhidne najave i saglasnosti, iskopali zelenu povrsinu, izaslo nas par stanara i upozorili ih da to ne rade jer smo anketaru rekli da nismo zainteresovani. Oni nastavili sa radom, poceli da buse beton kako bi usli u zgradu, pozvao Komunalnu policiju koja je izašla na teren, stopirali njihovu nameru i naredili im da u roku dva dana saniraju stetu sto su oni i uradili.
  • Rastibudjilizovani

    07.02.2019 19:00
    Aha
    A SBB ni predsednike nije pitao. I nikom nista. A kako je to bilo ok a ovo sad ne valja.
  • korisnik telekoma

    07.02.2019 18:14
    očajno
    Funkcionisanje telekoma je očajno, njima ne treba konkurencija. Oni rade sami protiv sebe, niti znaju dal mogu da ti obezbede uslugu niti kada će moći. Kada im se obratiš sa nekim zahtevom, vreme do njihove reakcije je beskonačno do te mere da ti se smuči. Seoba box paketa je trajala preko mesec dana, izdavanje dodatnog STB uređaja traje već tri nedelje. Sa SBB-om nemam iskustva.
  • Lim An1

    07.02.2019 18:11
    Pre kuckanja uključi mozak
    Ovi ostrašćeni što se boje medijskog jednoumlja, prvo razmislite pa onda pljujte optiku!.
    Jedini operater koji obavezno nudi prvo TV pa onda NET, je vaš "omiljeni" SBB.
    Kod svih ostalih možete uzeti SAMO net, a tv je opciono hoću'neću.
    Ako optika bude povoljna, sigurno ću otkačiti nametnuti SBB je je nadobudni monopolista!
  • Otkazao kablovsku

    07.02.2019 17:55
    N1
    Ako hoće da ih gledam neka vrate livestream!
    A ne da uzimaju pare preko SBB-a, sa kojim su pravno povezani.
    SBB po meni pruža jako malo za cenu kablovske!
    Što se mene tiče, verovatno ću sutra na protest, ali ako SBB propadne neću plakati!
  • StAV

    07.02.2019 17:43
    Covek iz struke
    Bili kod mene, pitam ih sta rade, oni se naljutise, nesto kao smetam im... Nema veze lako cu to resiti, jos jedna u od mucki u nizu u napacenoj Srbiji. Tehnicki, 4G a pogotovo 5G resava sve te "sulude" brzine i to bez kabla. Veci problem je to sto bas SVI provajderi drze monopol u vidu upload brzina. Kada bude 1/1 i ja cu placati na salteru, a do tada...
  • dijasporac

    07.02.2019 17:13
    Jedinu stvarnu korist od svega vidim u tome da ce korisnici sa konkurencijom od dva velika kablovska operatera imati snizenje cena, sem ako se medjusobno ne dogovore o cenama.

    Da li ce Telekom ukinuti N1 u danasnje vreme to je bespredmetna prica, N1 uvek moze preci na online prenos svog programa a posto su svi ti korisnici na optickim kablovima imaju brzinu od najmanje 15-20M/s. Tako da cela prica o blokiranju N1 u danasnje vreme nema nikakve logike.

    No meni druge dve stvari u celoj prici padaju u oci, prva da svaki operater ima svoju mrezu koju uvodi u zgradu, na Zapadu mreza unutar zgrade je vlasnistvo same zgrade (odnosno vlasnika zgrade) a cesto je opticka mreza na ulicama vlasnistvo grada pa svi kablovski operateri imaju pod istim uslovima pristup njoj. Sledi da korisnik moze da izabere kog zeli operatera sto opet obara cenu. Druga stvar koja mi pada u oci da ti novu upravnici zgrada rade sta hoce i da ne snose nikakvu odgovornost ka onome ko ih placa (vlasnicima stanova), sto je opet uobicajena stvar za Srbiju.
  • A

    07.02.2019 17:10
    Meni Sbb razvukao iznad dvorista zicu, nije me nista pitao niko. A kablovsku ni nemam, nijednu.
  • izzy

    07.02.2019 17:01
    Pogledajte uvis
    Pa ljudi, samo pogledajte uvis kada prolazite ulicama Novog Sada. Videćete paukovu mrežu od kablova, koji se pružaju sa zgrade na zgradu. I to vam je telekomunikaciona mreža SBB, Oriona i ostalih sitnih operatera koji su to postavili nelegalno prethodnih godina. A inspekcije su ćutale. I RATEL je ćutao. "Zgrade" se nisu bunile. I porez nije plaćen.
    A sada svi osuli paljbu na Telekom što pokušava legalno da izgradi svoju optičku mrežu i da plati porez...
  • @Jovo

    07.02.2019 16:47
    Moze. Ali tad je bila 1998. i 1999. a ne 2019. Mozda ste vi ostali na istom, ali se i zakon i svet promenio
  • prepotopko

    07.02.2019 16:38
    Telekom je profesionalno uradio posao. Ukopali su kablove, ne vise po zgradama kao SBB-ovi. Mislim da se SBB plaši odliva korisnika pošto optika ima mnogo veće brzine interneta i bolji kvalitet televizijskog signala od njihovih koaksijalaca.
    Kako su sejali tako i žanju. Mnoge kablovske operatere su ugasili nelojalnom konkurencijom, dajući pakete ispod tržišne vrednosti u početku, a kasnije, kada su ostali bez konkurencije naglo su podigli cenu.
  • Otkazao kablovsku

    07.02.2019 16:25
    Što da ne!
    Bolje duopol nego monopol!
  • Sirotan

    07.02.2019 16:19
    Za lekove im bilo
    Hoće li Partija lapiti pare, ili će neki stranac odvući iz zemlje, pitanje je sad?
    Činjenica je da se odlaskom mnogih ljudi a i zanimanja iz ovog mukotrpnog čistilišta, gde se živi gore nego posle bombardovanja, smanjilo tržište PAKETA i UGOVORA na 24 meseca, pa time nebrojene korporacije, menadžeri i agenti prodaje više ne znaju kako izvući novac narodu.
    Što se tiče MTS-a a pri Telekomu, podigao je usluge za oko 22%, a time povukao i Telenor, a očekivano je i VIP posle 19 februara.
    A sve vreme valute nisu značajnije mrdnule,a verujem ni cene inostranih linkova i Hiperbajta.
    Pa otkud sad to?
    Po[to je Telekom bio prvi, odnosno MalaTelefonijaSrbije, sklon sam da poverujem da je to naredila Partija, radi uveánja one njihove dve milijarde na računu.
    Kako nema zvaničnog objašnjenja, ili su lakomi, ili je partija lakoma.
    Mogu da mislim šta hoću, jer nedostaju podaci.
  • Pera

    07.02.2019 16:04
    Pretpostavljam na osnovnu licnog iskustva da SBB u vecini zgrada nije nikada trazio dozvolu za postavljanje instalacija. Samo udju u zgradu i rade sta hoce, ako ih ne pustite na krov predju na vas krov sa susednog ulaza...
    Znam da delu zgrada placaju struju koju koriste ali sumnjam da to rade na svim mestima a pogotovo ako su inkognito u zgradi.
  • pobrkali loncice

    07.02.2019 16:01
    tuziti
    izgleda da su vlasnici samo vlasnici kad se placa porez i dazbine a za ostalo svi drugi

    imovina je Q ane svetinja
  • Korčagin

    07.02.2019 15:51
    Pravi cilj akcije Telekoma je neutralisanje N1 kanala, kao što reče neko od prethodnika.
    Ne zaboravimo da je Telekom državna firma, znači pod kontrolom vladajuće stranke. Pošto su medijski prostor potpuno stavili pod svoju kontrolu, N1ih žulja kao kamenčić u cipeli.
    Inače, podržavam konkurenciju, ali zdravu.
    To vam je kao u sferi pisanih medija, gde Informer košta 20din,što je ispod svake ekonomske cene, ali svi znamo ko iza njega stoji.
    Dakle, departizacija i depolitizacija državnih firmi!

    SLOBODA, JEDNAKOST, BRATSTVO!
  • SNS Telekom

    07.02.2019 15:44
    Pretpostavljam da Teklekom gazduje SNS. Njima nisu potrebne saglasnosti SBB je morao da ih ima.
  • Jovo

    07.02.2019 15:23
    А може један текстић како је СББ развукао своју мрежу?
  • dragan

    07.02.2019 15:21
    aman ljudi
    E ako je N1 rezimski neutralan, onda nemam reči
  • Pravi Opalim te g...

    07.02.2019 15:15
    Pre skoro 20 godina sbb-ovci su isli od vrata do vrata i hvatali zrtve na ondasnju ponudu kanala. Pravi History, Disovery, Cartoon Network, MTV....Kako su nas nahvatali tako su prebacili na Adria s.anje varijante kanala. To neka im bratic gleda.
  • Elta

    07.02.2019 15:09
    Ne sećam se da su kablovske ikada ikoga pitale. SBB uz to u našem ulazu nije pitao ni da li može da se priključi na zajedničko napajanje, niti verujem da ga plaća.
  • @Bane

    07.02.2019 15:09
    Koliko ovo košta?
    Najjeftiniji paket (150/20, bez TV) 3400din...
  • crvenkapa

    07.02.2019 14:49
    Pored monopola postoji i duopol kao i oligopol. Više učesnika na tržištu ne znači da jedan drugom prave konkurenciju. Suština je u tome da nije važno da li signal primate od Telekoma ili SBB-a važno je da svi gledaju isto i bivaju jednako namagnetisani.
  • mizanscen

    07.02.2019 14:48
    Jos malo pa ce Severna Koreja postati pojam demokratije za nas .
  • Android 17

    07.02.2019 14:46
    Da citiram tekst 021. od 25.12.2018. koji se tiče kućnog reda, a koji mi deluje da je baš pravljen zbog ovoga što rade.
    "Brišu se i tri člana ove odluke kojima se predviđa da "u zajedničkim delovima zgrade nije dozvoljeno izvođenje radova na postavljanju i demontiranju zajedničkih instalacija, opreme i uređaja i delova zgrade, kao ni izvođenje građevinskih radova bez odobrenja nadležnog organa"."
    Znači brišu članovi po kojima je potrebna dozvola nadležnog organa za postavljanje instalacija i opreme u zgradama.
  • ataševac

    07.02.2019 14:45
    kablovi
    Super.bravo za firmu.samo trebali su prvo da pitaju ive likove iz lista danas,ili setace,urlatore
  • Hypnotic

    07.02.2019 14:38
    Zašto postoji potreba za agresivnom i totalnom kontrolom medijskog sadržaja ako već živimo u zlatnom dobu koje svi primećujemo oko nas. Zašto neko sa toliko uspeha ima potebu da 24/7 ne silazi sa ekrana i iznova ponavlja beskrajne mantre o samom sebi.
  • @autor priloga

    07.02.2019 14:36
    A SBB pitao?
    A kada nas je SBB pitao?
  • cost-benefit

    07.02.2019 14:31
    Da su toliki novac i energiju uložili u privredu umesto u medijsku propagandu do sada bi smo bili razvijena zemlja. Novac očigledno nije problem pošto se uvek u neograničenim količinama pojavljuje tamo gde zatreba. Šta je onda problem?
  • DjakoN

    07.02.2019 14:19
    tuga...
    Ja sam koristio pre dosta godina usluge telekoma,tacnije internta. Jako sam bio razocaran uslugom,internet prekidao na svakih dva sata,majstori ne dolaze po 7 dana itd,,,,i naravno prekinem svaku saradnju sa njima i predjem da koristim SBB. Usluga je super,nemam nikakvih problema ALI toliko su nabili cene kablovse i interneta da prevazilazi granice normale,sledeci mesec se razilazim i sa SBB-om. Niko ovde ne misli da gradjanima bude bolje,gledaju samo svoj dzep da napune!!
  • dragan

    07.02.2019 14:18
    sbb
    Zanima me koja je opravdanost poskupljenja SBB usluga? program je nekvalitetan, daju se često reprize, hrt i pojedini kanali blokiraju svoj kanal kada se prenosi neka utakmica, tako da uopšte nisam zadovoljan sbb uslugom.
    Do skora operater nije mogao da se menja bez dovoljnog broja potpisa, tako da ovo podržavam maksimalno.
    U svim segmentima treba da se uvede zdrava konkurencija, tako da onaj ko pruži sa manje para što kvalitetniju uslugu nek pobedi.
  • Lala

    07.02.2019 14:15
    Makaze
    Stavili kabel ispred moje šupe i stana makaze radile
  • Cubi

    07.02.2019 14:14
    Pa sta zivimo u Srbiji sve moze, navuce se fantomka i nema problema pojeo vuk magarca..
  • Upravo

    07.02.2019 14:12
    to
    Upravo to što kaže Džoni, na Limanu su bez ičije saglasnost to uradili još prošle godine.
    Prokopali, porušili srveće, uništili živu ogradu...…...i nikom ništa.
    Neću preći kod tih kriminalaca nema šanse.
  • @Kotlic

    07.02.2019 14:06
    "Pa sporno je samo to sto drugim operaterima to ne pada na pamet da rade jer mogu da popiju tuzbu ali im ledja ne cuva drzava."

    Odgovor u stilu "I ja bih pljackao/dilovao/ubijao ali sporno je to sto mogu da popijem tuzbu jer mi drzava ne cuva ledja (kao pojedinim licima/grupama"

    Jezivo
  • Aman ljudi

    07.02.2019 14:06
    Filtriranje sadržaja
    Ne radi se o konkurenciji.
    Godinama koegzistiraju SBB i Telekom. SBB imam kući u svom gradu, a bila sam podstanar u stanu gde je Telekom. Najupadljivija razlika: daleko više Pinkovih kanala u osnovnom paketu, npr.
    Takođe, koliko vidim na njihovoj stranici, nema npr. N1 kanala, koji je režimski neutralan recimo.
    Poenta je, dakle, u tome, da se ljudima ponudi za manje pare Telekom, gde neće imati priliku ništa da čuju i vide, a što nije plasirano od strane vlasti. Nazovimo to ispiranje mozgova, cenzura, diktatura, bezobrazluk, kako god. .
  • Pera

    07.02.2019 14:03
    Prosle godine su isli akviziteri Telekoma i u nasem ulazu je odrzan sastanak Stambene zajednice i doneta odluka da se potpise ugovor. Posle vise od 10 meseci Telekom je zavrsio radove. Do zgrada koje nisu potpisale ugovor Telekom je doveo samo plasticnu cev.
    U medjuvremenu se susedni ulaz predomislio pa su i njima razveli optiku. Ostala dva ulaza nisu potpisali ugovor pa je nemaju.
    Konkurencija je uvek dobra stvar i operateri treba da se bore. Ovoje prvi put da SBB ima ozbiljniju konkurenciju.
  • Bane

    07.02.2019 13:47
    Koliko ovo košta?
    Ako se radi o brzom netu, onda je normalno to oberučke prihvatiti. Pri takvim brzinama ima na pretek tv kanala i bez televizijske preplate!
    Trenutno SBB ima monopol, ali i smetnje u kablovima(ponekad). A ima i novca, čim ovo "poručuje":
  • Novosadjanin

    07.02.2019 13:44
    A u kom gradu postavljaju? Vazi ako obecaju da ce zakljucati sve rijaliti kanale. Kao komsije.
  • Ns upr

    07.02.2019 13:43
    Nije potrebna saglasnost vecine stanara vec SVIH stanara. Hodnici,zgrada....su zajednicka imovina svih vlasnika posebnih delova (stanova) tako da za postavljanje dodatne instalacije, kopanje, secenje zidova.....trebaju SVI vlasnici da daju odobrenje.
  • Džoni

    07.02.2019 13:39
    bajato
    kod nas na Limanu su a naravno ne pitajući to odradili još u aprilu prošle godine
  • Kotlic

    07.02.2019 13:39
    Sta je sporno?
    Pa sporno je samo to sto drugim operaterima to ne pada na pamet da rade jer mogu da popiju tuzbu ali im ledja ne cuva drzava. Osim toga nista drugo, pozdravljam uvodjenje optike i trebalo bi da svi mpgu to da rade bez dozvola kojekakvih starkelja.
  • Milan

    07.02.2019 13:37
    Uključite mozak
    1. @Svasta
    Telekom tj. MTS već godinama ima u ponudi IPTV koji funkcioniše preko telefonske parice i svako ko ima telefon može da ima i MTS TV, tako da ne vidim o kakvom monopolu SBB pričaš. Kablovski monopoli i ostalo su priča od pre 10-15 godina, danas više ne važi.

    2. Ja imam SBB-ov kablovski internet i TV, ali sam potpisao saglasnost za uvođenje MTS optike u zgradu. Ne znam da li ćemo imati neke koristi od toga u smislu povoljnijih cena i kvalitetnije usluge, ali štete sigurno neće biti.
  • Monopol

    07.02.2019 13:36
    Je loš
    Svaki korisnik bi u svom stanu/kući trebalo da ima pristup svim operaterima koji pružaju usluge tv i interneta. I to ne samo u gradovima već i na selima da se ulaže u infrastrukturu. A ne da neki operater ima monopol na jednu zgradu a drugi na drugu.
    Do sada smo imali da se operateri fokusiraju samo na urbanija područija sa minimalnim ulaganjem dobijaju veliki broj korisnika.
    Onda ti uslovljavaju da ne možeš da uzmeš internet bez televizije iako je ni ne gledaš npr.
  • Nemanja

    07.02.2019 13:34
    Jes' da je režimski, al...
    Došli su kod nas i lepo pitali, mi smo pristali. Zašto stanari ne bi imali i tu mogućnost. Instalacija je postavljena i ko želi može da se priključi. Zar konkurencija nije dobra stvar!?
  • Konkurencija

    07.02.2019 13:24
    od kada je konkurencija loša ?
    Meni kao i većini normalnih, neostrašćenih gradjana korisnika kablovske tv, interneta, u interesu je da postoji konkurencija medju operaterima, kako bi se razbio monopol postojećih provajdera i u ovom nastojanju Telekoma ne vidim ništa sporno, loše, već naprotiv, poduhvat za svaku pohvalu. Jedva čekam da počnu da uvod svoju optiku po NS-u, kako bih mogao da biram s kim i pod kakvim uslovima sklapam ugovor.
  • AleksaBukovac

    07.02.2019 13:22
    Istina
    Naručen i plaćen teskt od SBB, slobodno možete proveriti da li SBB ima potrebnu papirologiju za svoje kablove koje razvodi kako stigne bez ikakvih građevinskih i upotrebnih dozvola, slobodno možete i proveriti da bivši direktori Telekoma sada rade u SBB širom Evrope a tokom rada u Telekomu su donosili brdo akata na štetu samog Telekoma a u korist SBB.

    Sbb je na ružan način skidao krovne antene na mnogim zgradama da primora korisnike na njihove usluge i to sve u dogovorima sa predsednicima kućnih saveta.
    Brdo akata RATELA je doneseno na njihov zatev i u njihovu korist.

    Nije ni Telekom cveće, ali SBB se žali na ono što je on sprovodio.
  • Svasta

    07.02.2019 13:13
    A sta je ovde sporno? Jel treba mozda dozvoliti monopol SBB-u i da nam povecavaju cene kako se njima hoce zato sto nemamo alternativu?
  • dax

    07.02.2019 13:09
    aaa pa zato postoje upravnici.. Ko bi reko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna