Autor: N1

Info
12.02.2019.
21:53
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je, gostujući na N1, da je oformljena komisija za preispitivanje originalnosti doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog i da ona ima rok od 60 dana da donese izveštaj.
  • @

    13.02.2019 08:24
    Zašto tek sad?
    Iz poslednjeg pasusa članka je sve jasno... kada kaže da je izjava ministra povredila "deo akademske zajednice".
    Pa mene vređa izjava ministra iako nisam ni profesor ni deo akademske zajednice... Ako među njima nema značajnih imena, šta da mislim o sebi, običnom građaninu koji smatra da posao koji obavlja, znanje i veštine koje poseduje i primenjuje imaju svoju vrednost i značaj...

    Uostalom, kakva je to akademska zajednica koja smatra da je ministrovom izjavom povređen samo njen deo???

    Rektorka je već donela odluku o autentičnosti doktorata... al' treba joj još dva meseca (nedopustivo dug rok za proveru samo jednog rada) dnevno političkih dešavanja kako bi "odgovorno" okončala posao...

    Očigledno, rektorka se bavi ličnim marketingom... radi očuvanja sopstvene pozicije u nestabilnim vremenima.
    Licemerno.
  • Novosađanka

    13.02.2019 07:40
    Pakao
    Kad bi se pročešljale diplome svih članova vladajuće stranke, pohapsili oni što ih prodaju i kupuju, bilo bi ih verovatno na desetine hiljada. Čak i oni koji eventualno imaju pošteno stečenu diplomu su učestvovali u akciji rasprodaje i totalnoj kriminalizaciji ove naše države, tako da ih ta diploma ne pere ni od čega. Svako od nas poznaje ljude koji su "završili" faks za mesec-dva, toliko ih je da to stvarno nije normalno.
    Doktori nauka s regularnim diplomama rade u cvećarama i pekarama za minimalac, a polupismena bagra botuje po JP. I onda se čudite što nas ovde uskoro neće ostati ni za pod šljivu.
    A od komisije ovakve kakva je, ne očekujte ništa jer neće biti nepristrasna. Mene čudi da mu Vučić nije u komisiji, pa da mu opali i jedan poligraf, kao dokaz da ne laže :D



  • NS

    13.02.2019 05:16
    I treba ali i treba napraviti i komisiju da ispita od kud Đilasu toliko bogatstvo.
  • Trt30

    13.02.2019 01:24
    Protočna školska ustanova
    Molio bih da se oformi i komisija koja će ispitati kada je izvesni Nikolić studirao. Svi znamo kada je dobio diplomu, samo što kolege sa faksa ne mogu da se sete da je ikada pohađao predavanja.
  • Tasić 1951

    12.02.2019 23:17
    Samo bežanija odavde deco
    Bugarski grafolog je li uključen u komisiji ili nije uključen?
  • VladaN

    12.02.2019 22:20
    Celu ovu...
    ..bagru sa kupljenim diplomama pa još na to doktoratima za lečenje seljačkih kompleksa treba što pre ukloniti sa funkcija, od ministra na sliKi preko "guvernerke" onog kvazi-policajca.... a o "najboljem" (čitaj iskompleksiranom) studentu generacije Pravnog fakulteta bez dana staža osim u huškanju i etiketiranju ljudi treba skloniti sa funkcija koje zloupotrebljavaju i kada već Đinđić to nije učinio 2000 te sada, sve zajedno sa onim Šešeljem i celokupnom SNS, Martinovićem, Rističevićem, Babiće, Đukanovićem i naravno SPS koje je onaj nesretnik Tadić "usta na usta" vratio u život i po drugi put sa onim Arkanovim primitivcem iz Jagodine da nam piju krv. Potrebni su hitni izbori na svim nivoima da se ova bagra skloni. Posle lustracija i tužilaštvo da učine svoje.
  • Kraj puta

    12.02.2019 22:19
    60 dana? To onako, posle izbora, koji naravno neće biti. Izgleda da vladajuća interesna grupa ipak ima uši i oči, i vidi da joj se crno piše. Iz tog razloga iskaču svi ovi naslovi po novinama. Naravno, nekako sam skeptičan da će bilo šta da se promeni. Ustvari, ja ne želim da oni menjaju sebe. Ja želim da mi smenimo njih i počnemo da čistimo ovu državu od jeftinih ljudi.

    Ne zanimaju me njihove promene, jer sam navikao da ne očekujem ništa. Ja želim lustraciju, kazne po zasluzi, micanje sa mrtve tačke i neki red.

    Država je u totalnom haosu - finansijski, psihički, pravno, kulturološki, zdravstveno... Sve se raspada, nema reda ni 2%.
  • gdfgd

    12.02.2019 22:09
    Šta će komisija kad se zna odgovor. Mene ne zanima njegov doktorat, nego otkud njemu toliki milioni i nekretnine i sve ostalo za par godina.
  • Bili Piton

    12.02.2019 22:09
    !
    Napravite nepristrasnu komisiju od naših profesora na renomiranim univerzitetima u inostranstvu pa da vidite šta će da pronadju u tom kvazi-doktoratu. Ovako će biti "pitajte mog brata lazova."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna