Autor: Tanjug

Info
14.02.2019.
09:30 > 10:10
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije te pruge.
  • obnova,rekonstr.ja

    15.02.2019 01:17
    modernizacija,izgradnja
    a la ZM: Lepo što g-đa zatvara prugu Crv. Krst-Svrljig-Knjaževac-Zaječar(-Vražogrnac-Negotin-Prahovo prist.) kad joj ni u Nacionalnom programu javne žel. infrastrukture 2017-2021. god. nije bilo suđeno da se nađe među prioritetnim pravcima za sanaciju. Samo jedno pojašnjenje: šta će s poslovima privatnih operatera da bude dok radovi traju? Hoće li opet da reaguje neka komisija kao kada im je pristup mreži bio onemogućen? Advokati?
    http://www.kzk.gov.rs/kzk/wp-content/uploads/2014/01/Zaklju%C4%8Dak-o-pokretanju-postupka-%C5%BDeleznice-Srbije.pdf
    https://bdkadvokati.com/sr/market-test-na-osnovu-predloga-obaveza-zeleznica-srbije/
    odluka NP JŽI, maj-2017, def. O-R-M-I:
    Obnova (sanacija) - transp. sistem se sanacijom dovodi se u približno projektovano stanje kao osnov za pouzdanost saobraćaja, stabilnu konkurentnost na tom nivou i za dalja ulaganja. Posle ove faze slaba mesta na žel. infrastrukturi biće potpuno otklonjena i biće obezbeđen osnovni nivo kvaliteta transportne usluge.
    Rekonstrukcija - cilj je dostizanje nivoa žel. infrastrukture koji je uporediv i kompatibilan sa nivoom u državama članicama EU... Identifikovana „uska grla” na žel. infrastrukturi u RS biće otklonjena. Finansiranje ove faze obavlja se iz kredita MFI, pretpristupnih fondova EU i domaćih izvora.
    Modernizacija&Izgradnja, cilj žel. transp. sist. RS je kompatibilan sa transp. sist. EU, a žel. transp. tržište visoko konkurentno; finansiranje: strukturni fondovi EU, MFI krediti, jpp sredstva
  • Dr Miggyy

    14.02.2019 19:14
    STRAOTA BOŽIJA!
    Gospođo ministarka Mihajlović, glupo je što ste se najzad setili da zaustavite saobraćaj na prugama Timočke krajine, jer ste godinama čekali da izgine narod, stvarno ste idiodi nad idiotima naroda Timočke krajine. Vaši izmišljeni hvalospevi da gradite pruge brzinom 200 km/sat prve u regionu, a nije vas stid da pruge Timočke krajine idu sporije nego svi vi, manje od 20 km/h, je*ali te 200 km/h oni koji su ugroženi-Timočani. Jednom kažite narodu pošteno da niste sposobni ni za šta. Koji ste autoput završili, koju ste prugu doveli da ne ginu ljudi, niste čak ni Tomin kanal Dunav-Solun niste počeli. Sramota je za tu našu elitu, nesposobnu ni da sestidite što nas s tim brukate sramoto i jado glupava, a kupljene diplome i plagijate eto kako donose napredak i profit zemlje. Stidite se malo baš.
  • Lepota devojka

    14.02.2019 12:55
    @Darko Nemacka
    pazi emigrirao u postojbinu nacista pa emanira sreću unutar ex lokalne zajednice. Krasno.
  • Ugojeni direktor

    14.02.2019 11:53
    Tragedija srpskih zeleznica nimalo ne utice na to sto njeni direktori i "menadzment" i dalje sede u dubokim foteljama .
    Pun dzep je vazniji od bilo cega .
  • proka

    14.02.2019 10:17
    ima li
    još koja pruga da je U FUNKCIJI? Ako ima da se zaustavi pod hitno da ROZA šlemovi mogu da se koncentrišu na problematiku ( ako je to UOPŠTE MOGUĆE , makar teoretski )
  • Darko Nemacka

    14.02.2019 09:24
    Srecno emigrirao
    Zatvorena Vam je zeleznicka pruga Beograd-Novi Sad na 4 godine prosle nedelje svi cute niko se ne buni da kaze"Alo",zatvaraju prugu Izmedju Nisa i Zajecara odsecaju istocnu Srbiju od juga odsecaju Vojvodinu od Beograda niko se ne buni svi cute svi u kaficima,pekarama,kladionicama I za tv-om uz Zadrugu I tursko spanske serije sa monolozima nakon reklama jedinih te istih politicara 20+ godina,idemo dalje.

    Sledece sto moze biti to je da Vam uvedu policijski cas kao u doba nacista 1941-e godine i Vi cete ih opet glasati za litar jestivog ulja,tristagrama cvaraka i sto grama najeftinije rinfuz kafe uz kiseli osmeh "aktivista" nedeljom rano ujutro na ulaznim vratima pre nego izajdete na glasanja "Da ce Vam cela porodica biti uposlena u drzavnoj sluzbi plata 60 hiljada dinara nista se ne radi,ne treba diploma ako I treba sredicemo to, zaokruzite ime i prezime na glasackom listicu taj i taj.Penzionerima gratis kalendar,olovka i pregled kod privatnog lekara odmah nakon izbora I nakon glasanja ne treba da se ceka na pregled cetiri meseci kao do sada..."
  • w

    14.02.2019 09:22
    Polako se zaustavlja železnica u Srbiji. Vraća se dug autobuskim prevoznicima za one silne ekskurzije po mitinzima, prošlim i predstojećim. Koji štetočinski um ovo smišlja...
  • Gradjanin

    14.02.2019 08:59
    Da se izvinu i nikom ništa, a pretrpljeni strah, stres, ko će to da im plati???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna