Autor: Tanjug

Info
21.02.2019.
22:40 > 22:57
"Dečak se ubio iz očevog pištolja", "Devojčica se obesila u dvorištu", samo su neki od naslova u novinama koji su uznemirili Srbiju i pokrenuli pitanje mentalnog zdravlja dece u Srbiji.
  • Marijana

    31.01.2020 20:14
    Mara
    Apsolutno ste u pravu.Iskreno toliko ima suvisnih predmeta da kazem opsirnih koje decu opterecuju a malo ce im trebati u zivotu.Prevencija I rad sa decom I osposobljavanje za zivot u Novom dobu je izuzetno vazno.Deca tinejdzeri vec imaju ankcioznosti,depresije I razne psihicke poremecaje.Roditelji rade cak I vikendom tako da nemaju vremena za decu sto je jedan od problema danasnjice.Odlican predlog!
  • /

    22.02.2019 10:34
    /
    pa imace sada one casove odbrane
  • Tanja

    22.02.2019 10:10
    Da, obavezno uvesti predmet i to dva puta nedeljno. Ako nam je cilj zdravo i srećno dete moramo na tome i raditi. Nastavni predmeti su ionako puni suvišnih detalja,smanjiti plan za odredjene predmete i upoznavati decu sa životom, sa praktičnim stvarima i izlaskom iz težih životnih situacija. Jedino sam u dilemi da li ovu državu to uopšte interesuje, ili im odgovara ovakva situacija?
  • JJ

    22.02.2019 08:50
    Ne treba deca da uče o mentalnom zdravlju, već celo društvo, pa tako i škola i porodica treba da brinu o mentalnom zdravlju dece. To znači društvenu odgovornost i odgovornost prema onome što se deci servira na TV-u pre svega, pa novine, pa filmovi, koje će knjige čitati tokom odrastanja, kako će izgledati dečje igre (da li se deca danas uopšte igraju, da li izlaze na dvorište radi igre), kako će se zabavljati dok odrastaju, kako će se odevati - samo izađite na ulicu i videćete da od svega ovoga nema ništa. Televizor od rođenja, sa svim radostima koje programi pružaju, deca se ne igraju, i ne mogu da izađu na ulicu od saobraćaja, pedofila i svega i svačega, na sve strane agresivnost, govor mržnje, prostakluk, sise dupe varijante sa svim naslovnih stranica, a mi svi i inače u ovom rezervatu ludi, samo što gledamo jedni druge pa to ne shvatamo.
  • Nišlija

    22.02.2019 07:59
    Ma ne, šta će im to? Imaju versku nastavu.
  • Da

    22.02.2019 07:43
    Da
    A kod kuce farma i parovi...pink...pevaljke i lopovi
  • Ja

    22.02.2019 07:36
    Ne mora se odmah uvoditi predmet. Za pocetak psiholozi i pedagozi da drze interaktivna predavanja na teme mentalnog zdravlja, to im je svakako u opisu posla. Zasto ga ne rade? Ponekad se ponegde odrzi predavanje o narkoticima i to je sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna