Autor: FoNet

Info
23.02.2019.
09:03 > 09:23
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je da Srbi i Hrvati, bez obzira što nikad neće misliti isto, treba zajednički da se okrenu budućnosti.
  • Davidova zvezda

    23.02.2019 19:49
    @alias
    Tacno je. I to za novcanice. Na najvecu su 'metili' Antu Starcevica. Ko ne zna ko je doticni neka izgugla, narocito sta je pricao i pisao za Jevreje.
    A na 500 Stjepan Radic. Takodje cuven po svojim stavovima.

    Oni su im veci od Tesle
  • alias

    23.02.2019 15:42
    @NS
    Јел? А ово на пример:
    https://m.youtube.com/watch?v=RSQ1gPBr9kA
    Инсерт из емисија је ХРТа.

    Не знам одакле си и да ли си приметио да у Војводини народи чувају и негују свој национални идентитет. Можеш видети табле на језицима националних мањина на државним инситуцијама. Емисије на матерњем језику на РТВ2, штампани медији и др. Мало прошетај, упали ТВ... Јел знаш колико је различитих цркава само у НСу?
    Ако си се ти одрекао свог идентитета, јел треба сви?
    Национални идентитет није шовинизам.

    Најгори су аутошовинисти.

    И где се Хрвати диче са њим? На коју су га новчаницу 'метили'? Знају они, врло добро.
  • Talac

    23.02.2019 14:25
    Kako pene nacionalisti. Tesla je bio gradjanin sveta, daleko ispred svog vremena. Vanzemaljskog uma. Potpuno je nebitno gde ga je providjenje spustilo da odatle zapocne svoj Zemaljski zivot. Prica o naciji je toliko glupa - svako od nas mogao se roditi bilo gde, pod bilo kojom "nacionalnoscu". Neki su pri tome imali vise srece a neki manje.
  • Српска Војводина

    23.02.2019 13:53
    Гнусна пропаганда
    Докле ће више ови хрвацки шовинисти изјављивати овакве гнусне лажи и извртати историјске чињенице.Никола Тесла никакве везе нема са хрвацком.Православни Србин из Лике.Рођен у Аустро-угарској,стварао у САД.хрвацке нема нигде у његовом животу.
  • Петровград

    23.02.2019 13:42
    NS

    Јопет тај знак једнакости између хрватске агресије на Теслу и српског дефанзивног деловања када је он у питању. Сваку расправу и својатање Тесле започињу увек и свуда искључиво Хрвати. Њима треба да се обратиш. Срби немају потребе да га својатају из простог разлога јер се и сам изјашњавао као Србин, то истицао и тиме се поносио.
  • NS

    23.02.2019 12:22
    Balkanoidi ga ne zasluzuju
    Tesla sa balkanskim bednim drzavicama nema nista, sve je postigao u Americi. Dice se i Srbi i Hrvati sa njim, a za njegove patente i naucni razvoj su zasluzni kao i za Zemljino okretanje oko Sunca. Nemamo ga ni mi ni Hrvati pravo svojatati.
  • Петровград

    23.02.2019 12:06
    Sigurnosno-obavjestajna agenci
    Истрајни су у томе да провуку лажи о ''хрватској домовини'' и вређају Буњевце називајући их ''хрватским људима''.
  • izdajnik otadzbine

    23.02.2019 11:33
    Idealna tema za patriJote .
  • alias

    23.02.2019 09:55
    Гесло научника!?
    "Он је позвао припаднике оба народа да следе гесло Николе Тесле, који је рекао да се поноси својим српским родом и хрватском домовином."

    Јесте, јесте изјавио. Сигурно '1941. када је дошла до њега вест да сте му окречили родни дом и офарбали тишљерај, а родбину послали у бању. На ту домовину је мислио, ону независну.

    Не лупајте глупости!

    Оканите се Тесле.
    На којој се новчаници налази? Која су свеучилишта и школе добиле име по њему, улице и тргови? 'Аеродрум'?
    Врло добро је Хрватска свесна ко је Тесла пореклом, иначе би све ово већ давно Србији натрљали на нос. Али не може...
    Тесле имају више везе са Аустроугарском, но са Хрватском.
  • Иван Грозни

    23.02.2019 09:44
    Како је могао да се поноси домовином која у том тренутку није постојала? Та наводна Теслина изјава је једна од највећих лажи, а коју је смислио Стјепан Радић у једном свом телеграму. Довољно је само погледати колико пута се јавља презиме Тесла у списковима убијених у Лици за време НДХ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna