Autor: Tanjug

Info
09.03.2019.
12:30 > 13:05
Novi v.d. direktora Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Zlatko Rakočević kaže da je prethodno rukovodstvo izlagalo ljude mobingu i najavljuje da će raditi na tome da se poboljša status naučnika u tom institutu.
  • Milka

    09.03.2019 15:34
    Novi a stari direktor
    Kako će se poraditi da se popravi atmosfera u institutu? Desio se pad D. L. u bazen sa radioaktivnim otpadom 2004. i Opštinsko javno tužilaštvo nije našlo zakonski osnov za sprovođenje istrage zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti u slučaju direktora Laboratorije za atomsku fiziku, dr. Z. Rakočevića. Bile su nepravilnosti u radu organizacionih jedinica Instituta za nuklearne nauke “Vinča“ u raspolaganju namenskim budžetskim sredstvima, što se odnosilo i na pomenutu laboratoriju, a koje je identifikovala Državna revizorska institucija tokom 2017. godine. Potom je Laboratorija za atomsku fiziku, na čelu sa dr. Z. Rakočevićem, 2018. uložila molbu da se otcepi od Instituta "Vinča" i predložila resornom Ministarstvu formiranje nove firme – Institut za kompleksne sisteme. Sada dr. Z. Rakočević u svojstvu izabranog v. d. direktora “Vinče“ kaže:"...ja sam u statusu v. d. direktora šest meseci. Za to vreme, nemoguće je uraditi nešto ozbiljnije po pitanju reorganizacije. Za to treba bar pet godina"!
  • RVosha

    09.03.2019 14:05
    Kakva drzava takav i institut .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna