Autor: Danas

Info
31.03.2019.
11:18 > 11:43
Sve češće se u javnosti pominje građanska neposlušnost kao vid izražavanja nezadovoljstva i način da se radikalizuju građanski protesti, koji već mesecima traju u celoj Srbiji.
  • dijasporac

    31.03.2019 18:05
    @građanski neposlušni
    U uredjenim zemljama mozes da pokazes neposlusnost, da protestvujes protiv ovoga ili onoga ali sve dok ne ugrozavas necija druga prava ili dok ne krsis svoje obaveze ka sistemu. Kad dodjes u takvu situaciju da si nekog drugog ugrozio ili da ne ispunjavas obaveze ka sistemu onda sistem prema tebi reaguje rigorozno, nema neposlusnosti, slede batine ako se suprostavljas, aps i prinudna naplata bilo kakvih dugovanja. Tako se radi u uredjenim zemljama.

    A sto se tice neplacanja RTS pretplate, uvek ce biti vecinski deo ljudi koji ce je placati, manji % koji ne bude placao nece posebno uticati na RTS, dobice novac iz budzeta, mislim da ga i onako dobijaju. Tim koji ne budu placali sistem ce kad tad i na bilo koji nacin to naplatiti. Te ispada da ce gradjani koji to urade sami sebi pucati u nogu a zarad ni cega bitnoga.

    Sistem u Srbiji ce puci sam od sebe kad broj nezadovoljnih bude veci od onih kojima je OK ili koje zabole prsluk za politiku, do tad ce da opstaje. A kako situacija danas izgleda nezadovoljnih je jos manje od onih kojima je Srbija dobro mesto za zivot. Po protestima deluje da je taj broj relativno zanemarljiv.


  • Predragg

    31.03.2019 17:22
    Plus ismevanje Faraona i njegovog kompleksa Vodje. Sve moze izdrzati ali podsmevanje,karikature, lutke-njegov super ego ne moze podneti. Pravljenje kartoteke izvrsenih krivicnih dela i stalno upozoravanje na sporu ,ali dostiznu ruku Pravne Drzave,kada padnu .
  • građanski neposlušni

    31.03.2019 15:48
    Građanska neposlušnost u uređenim zemljama je poznat i uspešan vid borbe protiv svake vlasti.
    Za izjavu korumpiranog Irineja protiv šetača , kažemo nema nas u crkvama širom Srbije 60 dana. I crkve prazne.
    Prestaćemo da plaćamo RTS dok ne pusti opozicuju na istu televiziju. ili ne smeni korumpiranog Bujketa i LJ. Stefanovića.
    Ima mnogo razloga da pokažemo građansku neposlušnost ali moramo da budemo spremni i jedinstveni.
  • Rade

    31.03.2019 14:51
    Neka objasni to onim naivcinama koji nisu hteli da placaju struju i komunalije kad je djilas i ekipa dolazila na vlast pa im posle stigki ravuni sve sa kamatom .Lako je tebi da prodajes maglu ti ne zivis od prosecne plate .
  • Luka

    31.03.2019 12:53
    Jeste, narod zadnjicom na žar, a ti i tvoji u fotelju. Gledao ja to jednom, opekao se, neka hvala.
  • Posmatrač

    31.03.2019 12:28
    Građanska neposlušnost manjine koju čine partijski aktivisti SzS i dokoni šalabajzeri može da ometa normalan život većine, ali ne i režim koji je na vlasti. Šta ćemo onda?
  • pakao svrbstan

    31.03.2019 12:14
    Boli me uvo za Vasu demokratiju!
    Mi moramo da se izborimo za pravo jednog malog radnika u ovom paklu!
    Stari grci su imali demokratiju ali su imali i ROBOVE! Mi nismo robovi, jebala vas demokratija! Plati, bajo moj. Sve kosta! Presli ste iz komunizma u demokratiju!? Svaka cast.
    Odes u radnju, kasirka preko 50 godina, jedva zena stoji za 38.000 dinara, super ste! Nemojte mi obecavati Kosovo, migove, dolazak "investitora"! Zamisli da su Knjazu Milosu rekli:"Dolazi nam investitor iz Arabije"! Reko bi im:"Terajte se u..."!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna