Autor: Fonet

Info
07.04.2019.
15:02
Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje, saopštio je danas ovaj sindikat uz zahtev da Vulin hitno bude smenjen i uhapšen.
  • Samuil

    09.04.2019 17:27
    Otkrovenje
    @Ilija: Vucicev bot, autonomas (prikriveni seperatista), sve u jednom, u akciji relativizacije Vulinovog pustanja probnih balona za Prvorodjenog. A jbt koja sizofrenija zavladala ovom zemljom! Vojvodina nosi srpsko ime, ugraski je bio i Beograd i Zemun i Golubac u jednom momentu, pa sta? Jel to znaci da cela danasnja Slovacka treba da se vrati Ugarima? To je daleka istorija, evo ti kratke lekcije ko je vladao danasnjom Vojvodinom pre Ugara. Ovde su bili Sloveni, Avari, Huni, Ostrogoti (u prolazu), rimljani (samo Srem), Bugari (u prolazu) Kumani(Banat), Kelti, Hazari (jedan delic zalutao kod danasnjeg Celareva) i ko zna ko je sve bauljao ovim ravnicama tokom hiljada godina. Od dolaska Ugara u panonsku niziju slovensko stanovnistvo je uvek bilo vecina, Ugari se nisu ni trudili naseliti ili kolonizovati ovaj kraj juzno. To su mahom bile mocvare, niko nije hteo ziveti sa komarcima i zabama. Mozda i bi da ih nisu Tatari maltretirali, to su pokusali tek u 19 veku, madjarizacijom slovenskih stanovnik (Srba i Hrvata u prvom redu), a pre toga Hazburzi su vrsili plansko kolonizovanje sa germanskim stanovnistvom, ne bi li ojacali svoj autoritet i uticaj u ovom delu svog carstva. Medjutim u toku zadnjih hiljadu godina slovensko stanovnistvo, a kasnije njihovi potomci koji se identifikuju kao Srbi su uglavnom relativna vecina u Sremu, Banatu i juznoj Backoj...
  • @ Ilija

    09.04.2019 14:31
    Narocito su Madjari Brankovici gradili pravoslavne manastire po Sremu 1300tih, i 1400tih godina.
  • ilija

    09.04.2019 13:10
    Izdaju zemlje čini onaj zbog kojeg mladi ljudi idu iz Srbije a oni koji ostaju nemaju mogućnosti da zasnuju porodicu i da se leče. Zemlja bez naroda ne vredi ništa. i btw Vojvodina je vekovima bila mađarska, pa jel vam to neki kriterijum kome treba da pripadne?
  • Putin

    09.04.2019 12:39
    Samo po redu ići
    Pa onda mora i Vučić za sve to isto da odgovara. Pa on je glavni zagovornik priznanja Kosmeta kroz tzv razgraničenje i pravno obavezujući sporazum koji ustvari znače priznanje da deo naše teritorije nije više u sastavu RS.
    Ne može da se ostavi glavni bos i promoter nezavisnog Kosmeta a da se ova tetki a boranija procesuira.
    Prvo se od glave kreće kad se riba čisti.
  • joj sto nas

    09.04.2019 10:03
    boli d_pe
    Jadna je drzava u kojoj narod dozvoljava da ga 30 godina guze jedni te isti uz povremenu zamenu fotelje.
  • Stvarno

    08.04.2019 22:17
    Evo bravo za Vojni sindikat Srbije. Nek je neko javno i rekao.
  • purgerNS

    08.04.2019 09:32
    ebo ga...
    onaj koji ga postavio za ministra...
  • Logi

    07.04.2019 20:21
    šta je to ministar
    Ministar bi trebalo da prezentuje politiku Vlade i da sledi platformu parlamenta. On nije sudija Ustavnog suda da daje izdvojeno mišljenje. Ministar bi trebalo što je više moguće da se suzdržava od izlaganja sopstvenih stavova jer je on funkcija, a ne fizičko lice koje priča šta mu je na duši. Ministar bi trebalo da bude objektivan, hladan i disciplinovan. Sa druge strane, termin "razgraničenje" je vrlo indikativan i mogao bi da bude osnov nekome sutra da pred Međunarodnim sudom pravde traži priznanje nezavisnosti de jure jer postoji prećutno priznanje zvaničnika države. Na kraju, ministar bi trebalo da bude i kompetentan za resor kojim rukovodi i da se drži zakonom utvrđene nadležnosti i poverenog mu mandata.
  • Plot Twist

    07.04.2019 17:09
    "ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi deo teritorije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina"

    Da li će onda zahtevati i hapšenje onih koji su za nezavisnost Vojvodine i onih koji su 2008. godine dozvolili da Kosovo proglasi nezavisnost?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna