Autor: Tanjug

Info
10.04.2019.
07:12
Počeo je drugi, od tri planirana ovogodišnja konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, a prijave se šalju preko Nacionalne službe za zapošljavanje do 26. aprila, rečeno je Tanjugu u Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju - GIZ.
  • Hirurg iz Holandije

    10.04.2019 13:15
    Srbina samo lagati i varati
    To sto vam nacionalna agencija za zaposljavanje nudi je njihova lepa provizija a nista ne rade.Apsolutno Vam nece pomoci ni 0% a odbijace Vam se od plate i do dobrih 8% po zaposlenju.Sve morate sami zavrsavati.

    Sto se tice DE tu se sada ceka 8-9 meseci na razgovor.Na nagovor supruge i starije cerke odustali smo od Dojclanda i dosli u Utreht u Holandiji.Papiri su nam sredjeni za nesto manje od 2 meseca.I svi pricaju engleski nema potrebe da se cimate sa B1 i B2 i slicno.Holandski se lakse uci od nemackog i mnogo brze se dobijaju papiri za razliku od DE.Jedini problem je taj sto su stanovi ovde jako skupi i morate imate 2-3 hiljada eura ustedjevine barem 1000 eura po osobi kada dolazite.Kada Vam se papiri srede jedino resenje je kredit ili prodaja necega.
    Plate su generalno i do 40% vece od onih u DE za isti posao.
    Na posao idem bickliom i dolazim biciklom imam jako zdrav zivot ovde supruga dolazi ubrzo sa decom.

    Proslog puta kada sam cekao ispred Kanadske ambasade u Beogradu gde se rade vize i za Nemacku bio je red 100 metara,3-4 puta sam dolazio i odustao pisao CV-je holandskim bolnicama i privatnim klinikama upravo preko ovog euresa sto je komentator dole jedan naveo i Holandjani su mi izasli u susret ekspresno mnogo brze od Nemaca.

    Sa Srbima u Srbiji samo na godisnjem odmoru.95+% ljudi u Srbiji kada pogledam nakon godinu dana zivota i rada ovde iz ove moje perspektive gastrabajtera zeli samo da te zavrne i opeljesi.Nista vise od toga.Cela drzava je savrsena prevara.
  • Elem

    10.04.2019 12:21
    Podsetio bih na skorašnji slučaj u bolnici u Čikagu, ubijena srpska medicinska sestra.

    Kada je odlazila, mislila je da ide u lepote zapada.
  • Србин Бачван(ИН)

    10.04.2019 10:54
    @Darko Frankfurt из овог цитата господина Дарка "Sa Srbima u Srbiji samo na"Zdravo kako si pozdrav...".Kad nadjete posla u Nemackoj i pitaju "Kako je" samo kazi"Krpim kraj sa krajem jedva prezivljavam...".Nikada ne reci gde ste i koliko zaradjujete."...види се о каквом човеку се ради...покондирена тиква...већина "наших" гастарбајтера су баш такви...стиде се земље из које су дошли а с друге стране Немци их не прихватају као своје и неће их никад прихватити...располућене особе које покушавају парама да надоместе своје дубоко незадовољство и разочарање...
  • Darko Frankfurt

    10.04.2019 09:03
    Sami trazite posao bez Srba
    Imate EURES sajt to je zvanicni sajt Evropske unije sa otvorenim radnim mestima direktno od oglasa poslodavca,ima i na hrvatskom jeziku jer je hrvatska clanica EU dakle mozete pretrazivati na hrvatskom aili CV morate pisati na nemackom.

    Iskopirajte ovaj link dole i sa copy/paste u novoj adresi levo imate stiklirati"Nemacka" pa nize ono dole" puno radno vreme" pola radnog vremena sa i bez iskustva i tako dalje.

    https://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/page/main?lang=hr&app=0.14.1-build-0#/search?keyword=krankenschwester

    Osim toga kucajuci reci na jeziku drzave gde zelite raditi dobijate sve otvorene ponude.Trenutno za KrankenSchwester odnosno medicinska sestra imate 85 hiljada otvorenih radnih mesta u Nemackoj samo za termin Altenpflege odnosno Altenpfleger sto je u prevodu osoba negovatelj/negovateljica imate preko 90 hiljada otvorenih radnih mesta.

    Ne razumem sta ovi nasi u Srbiji u birou izmisljaju?Rupu na saksiji i sesti kontinent?

    Pa svako ko zna nemacki na nivou A1 ili A2 a to se i u Srbiji moze nauciti za par meseci ne treba mu posrednik iz Srbije ode na google.de i sam nadje sta mu treba.4-5 kolegenica ovde u Franfurtu i Limburgu gde radim je tako doslo iz Srbije,Severne Makedonije i Bosne.Ima i Hrvata i Hrvatica koliko hocete i svi smo kao jedna porodica.

    Sa Srbima u Srbiji samo na"Zdravo kako si pozdrav...".Kad nadjete posla u Nemackoj i pitaju "Kako je" samo kazi"Krpim kraj sa krajem jedva prezivljavam...".Nikada ne reci gde ste i koliko zaradjujete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna