Autor: 021

Info
14.04.2019.
09:00
Rodna kuća narodnog heroja Servo Mihalja je potpuno uništena, uprkos tome što je Udruženje antifašista Zrenjanina u više navrata pozivalo organe lokalne samouprave da to spreče.
  • Piško

    16.04.2019 20:55
    ...
    U ratu nema boraca za slobodu, već samo boraca za sopstvene interese. Narod je statistička kategorija koja strada i beži od vatre a njegova sloboda će doći onoga dana kada se pretope puške i bombe i podignu kuće i škole. Ima jedna velika istina a ona glasi - samo mrtvi mogu da vide kraj rata.

    Pitajte pola miliona vojvođanskih Nemaca kakvo su im dobro doneli Tito i Servo Mihalj. Zakopali su 8.500 nemačkih žena i dece kod Gakova za jednu zimu, kao što su Hortijevci zakopavali Srbe pod ledenim pokrivačem Dunava. Ne dižimo hvalu ratnim protuvama, ma pod čijom se zastavom oni borili, nego gradimo infrastrukturu za mir, saradnju i poštovanje među narodima.
  • Петровград

    14.04.2019 18:11
    Stajivo

    Пакт с Немачком није потписала Србија, већ Краљевина Југославија. И то је учинила пре било каквих масовних убистава, такорећи док је рат био исти као и сваки други пре тога, као што су то чиниле и много веће европске силе (рачунајући и Совјетски Савез). Што се злог Београда и злих Срба тиче, да разбијемо и тај хрватскоусташки мит:

    Као резултат масовних убистава, шеф немачке полиције и гестапа у Србији, Емануел Шефер, хвалио се 1942:

    „Београд - једини већи европски град очишћен од Јевреја, постао је judenfrei.”

    Официр СС-а Харалд Турнер је 1942. изјавио:

    „Србија је земља у којој је проблем Јевреја и Цигана решен.”
  • Stajivo

    14.04.2019 14:51
    Srbija je potpisala pakt sa Hitlerom, Beograd je bio treci ocisceni grad od Jevreja u Evropi. O cemu dalje kada su oni u 21 veku rehabilitovali sve od draze do ljotica. Bezi Vojvodino dok nije kasnol
  • Петровград

    14.04.2019 14:09
    Антифашисти = југокомунисти/титоисти/војвођански аутономаши/прва и друга Србија/грађанисти.
  • Somborac

    14.04.2019 12:06
    Odlican komentar Milose! Bravo!
  • Miloš iz Zemuna

    14.04.2019 10:54
    ništa čudno
    To je postalo uobičajena praksa. Ljudi koji su se borili, bili mučeni i ubijani da bi smo mi danas bili slobodni su predstavljeni kao zločinci a oni koji su sarađivali sa neprijateljima su označeni kao heroji i dušebrižnici. Sada se zapitajte, kakav je to narod koji svoje branioce i heroje baca u blato a saradnike neprijatelja i kriminalce proglašava herojima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna