Autor: Politika

Info
18.04.2019.
18:32 > 17:28
Posle nedavnih dešavanja na Zaovinskom jezeru, kada su pri niskom vodostaju ove akumulacije pokrenuta klizišta u Donjim Mandićima usled čega su ovde popucale kuće, pomoćni objekti, putevi, stabla u šumama, sledi procena i eventualna nadoknada pričinjene štete.
  • Мунгос

    19.04.2019 13:26
    Кружиле су гласине да је Ружица Ђинђић бацила око на све мини хидроелектране у Србији.
    Пошто се сада води синхронизована кампања против МХЕ, закључујем да то није било тачно.
    У сваком случају, у игри су велики играчи, судећи по томе што се на страни противника умешала и еколошка мафија.
  • 21. vek

    19.04.2019 11:19
    S obzirom da kod nas u zgradi već par meseci ne znaju ni potrošnju tačno da očitaju, a računi koje šalju su odokativni, potpuno mi se čini moguće i logično da su ovakvi poduhvati za njihove stručnjake veoma zahtevni i rizični.
  • Реалан

    19.04.2019 08:36
    А и овде у коментарима све стручњак до стручњака...
  • Savić

    19.04.2019 07:07
    Dakle ne verujte svojim očima nego pečenjaru.
  • kptLepra

    18.04.2019 22:03
    Inertne budaletine
    Pa kakve veze ima dali je po propisu... Planeta je van birokratije.

    Prosto nije ispalo dobro..... Loshe je ... Generalno je loshe ispalo po skoro sve ljude koji su pod uticajem ovog dogadjaja...

    Sto je najgore, ispalo je lose po prirodu...

    Panjevi birokratski....
  • Logi

    18.04.2019 22:00
    profit ili gubitak?
    Nije bilo ni za očekivati da će priznati da su pogrešili. Prisetimo se, bitna je profitabilnost, a ne zaštita životne sredine, briga za društvenu zajednicu i slično. Ono što jeste za očekivati je da državni organi nešto preduzmu, a da se to ne svede na izjave već da se donesu pravnosnažne odluke. Nakon toga će se preispitati i profitabilnost.
  • Мунгос

    18.04.2019 19:52
    Ови еколошки писмени ми нису уопште јасни.
    Жале језеро Заовине, хвале га као природну лепоту и туристичку атракцију. А овамо се залажу за укидање изградње мини хидроелектрана и српских језераца, фол због уништења станишта мрмота, мунгоса и још неких мини животињица, флоре и фауне.
    Знам ја зашто се они залажу против МХЕ. Желе да учествују у свеобухватној акцији Европске Уније против српских ТЕ, ХЕ и МХЕ, а у то име згодно злоупотребљавају еколошке принципе. И у то име стварају простор за примену најчистије, најодрживије и најобновљивије енергије, нуклеарне.
    Наздравље. Јесу еколошки писмени, али су људски покварени, то није добро.
  • Milanche

    18.04.2019 19:46
    Poenta je da se eksplotisu akumulacije preko svake mere. Manjka nam navodno električna energija. I umesto da se obnavlja elektro energetski sistem zamenom opreme (Imamo preko 20% gubitka zbog stare opreme) Ispuštaju se jezera do nivoa ugrozavanja zivog sveta u njemu. Zavojsko, Vlasinsko, Uvac po istom scenariju su unistena i ispustena zbog navodnog manjka struje. Na taj način bi se opravdala izgradnja mikro hidro elektrana čiji su investitori kumovi, braca i ostale 'SNS Persone gratae'. Oni bi bili povlašćeni distributeri električne energije. (videti račun EPS-a)
    A izgradnjom MHE bi dobili manje od 2% energije a izgubili bismo reke, ribe, zasticene vrste, cistu vodu i turističke potencijale.
    Tove vola zbog jedne šnicle.
  • Laloš

    18.04.2019 19:33
    Za sve su krivi lopov Đilas, Jeremić i fašista Obradović.......Oni su potplatili svojim ukradenim novcem nečiste sile koje su uperile svoje moći u ovo jezero i dovele do toga da ono ispari. U stvari oni su ovo učinili da sabotiraju EPS da proizvede manje struje da bi mogli da blate naše prepoštene i najbolje ministre i direktore uključujući i najboljeg predsednika kojeg je Srbija imala u istoriji srpskog naroda. Zato svi 19. u Beograd da odbranimo čast i obraz najbolje vlasti ikada!
  • /

    18.04.2019 19:10
    Mislim stvarno
    Niko mozak ne koristi. To je jezero koje koristi REVERZIBILNA hidroelektrana. Za tu nameru se i koristi. Bio je susni period. Ove idiote sto su tamo gradili kuce i veikendice treba jos i kazniti.
  • Ma da

    18.04.2019 18:49
    Klasika, nemojte verovati svojim očima, nego lepo verujte kvazi stručnjacima i partijskom kadru koji bi prodao i vodu u kolenu ako može neku korist da izvuče.
  • Nebojša

    18.04.2019 18:06
    Nestručni a bahati
    Da sam i ja bio vlasnik pecenjare pre direktorovanje EPS-om i da sam kupio diolomu u 56 godini i ja bih mislio kao sto oni kazu.
    Ali ta voda se sme koristiti samo u slucaju velikih poremecaja EES i ne duze od 24h. Šteta je nenormalno velika po puteve ali i imanja i kuce ljudi
  • VladimirNS

    18.04.2019 18:05
    daa
    Očevidno je da ste vi (EPS) u pravu.
  • Aleksandra

    18.04.2019 17:54
    Molim????
    Donji Mandići su se namerno survali i jezero je namerno nestalo, nema tu ničije krivice. Oni to rade u sprezi sa opozicijom da kaljaju ime velikog vođe i rezultate Stranke Nepismenih Srba. Nije kriv EPS čiji direktor izjavljuje da će "dubinski istražiti" (kao da će tepih da čisti dubinski). Zato će Oliver da "osvetla obraz" svih Mandića koji su ovako nasekirali žvalavog. Sram ih bilo, ni autobuse ne treba po njih poslati, ni sendvič. Neka crknu kad se tako obrušavaju u suvo jezero.
  • Voja

    18.04.2019 17:50
    Nazalost, sve ok
    Razumem da svi negoduju zbog lepote tog jezera, ali ono je napravljeno sa tom jednom svrhom i za to se upravo koristi. Ja sam bio na kucama na vodi tamo bar desetak puta i stvarno je raj, ali budimo realni, voda se koristi za proizvodnju struje.
    O vlasnicima objekata ne bih, znali su o cemu se radi, isplaceni su, to sto su se kockali je samo njihov problem, dogovor je bio da se objekti uklone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna