Autor: Tanjug

Info
24.04.2019.
19:53
U Srbiji ima oko 130.000 samohranih roditelja, kojima je pomoć države i društva u usklađivanju rada i roditeljstva najpotrebnija, rečeno je danas na konferenciji "Rad i roditeljstvo".
  • Julija

    19.07.2020 16:07
    Solo tu
    Socijalna sluzba nijednom nije dosla da provri kako zivim., treba li Nam sta
    . Ali zato Su njibove radnice redo no svako jutro pref kaficima buticima... Ja cesto nisam imala sebi za obrok... Nikog a nije briga.. I ne Mora. E viva Serbia... Ja Sam. Radjala I, ljubavi... A nedaj boze da nesto ne uradim kako treba idti centar bi mi dusu uzeo
  • Mirjana Mihajlovic78

    21.11.2019 20:58
    Majka
    Čitam koliko nas teško živi sa decom, jedan roditelj prolazi pakleni život, u mom slučaju deca su jedini motiv mog opstanka,. Već 8 god.sama brinem o dvoje dece, sada su već bogu hvala studentkinja 2,4 god fakulteta, mukotrpno radim 8 do 14 h dnevno sto je doprinelo narušavanju zdravlja. I zao mi je ne samo moje dece već i dece istog položaja, institucije nemaju obzira da nam olakšaju školarinu ili barem nekakvu stipendiju bar za jedno dete... I gomila muka ali se nadam da ce neko bar malim gestom pogledati nas koji preživljavamo od danas do sutra....
  • Jelena

    12.10.2019 19:40
    Helena
    Svaki put kada sam rekla spda sam samohrana majka, muz je preminuo, na razgovoru za pisao, samo sam dobila negativan odgovor. Kao da sam sugava. Zdrava i prava zena.Nista i ne trazim.I vise ne izgovaram tu rec, sramota me...Uvek lazem da imam partnera.
  • ...

    24.04.2019 21:33
    130.001
  • gaga

    24.04.2019 21:32
    nema brige
    Nema brige za samohrane roditelje u Srbiji.
    Poslodavce nije briga za ove slučajeve,nema olakšica.Samohrani roditelj koji ostvaruje zaradu u iznosu od 25.000 dinara nema pravo na dečiji dodatak, niti bilo kakvu olakšicu.Ovo je zemlja Srbija i koga je briga što je neko samohrani roditelj- provereno doživela sam lično.
  • Samohrani otac NS

    24.04.2019 21:21
    Sve je to lepo ali šta je konkretno i direktno država Srbija učinila da pomogne samohranim roditeljima? (Postoje i tate samohrani roditelji kojima je supruga preminula... pošto se u tekstu spominju samo samohrane majke...) Samohrani roditelji nemaju apsolutno NIKAKVE povlestice od strane države ni u jednom segmentu!!! (A moglo bi na primer... makar popust na školske knjige za decu. Eto čisto da predložim, kad već nikom nije palo na pamet od ljudi koji vode državu kako bi nam svima bilo bolje...)
    Još jedan primer: dođem na poljoprivredni "Novosadski sajam" kada je porodični dan i tada bude popust na ulaznice za dva roditelja i decu. Na šalteru kažem da nemamo mamu a oni mi odgovore da nema za nas popusta... I tako već tri godine. Progutam "knedlu" i ajde, neka se deca raduju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna