Autor: Danas

Info
29.04.2019.
09:12 > 09:23
Tvrdnje kompanije Energija da Elektroprivreda Srbije u borbi sa konkurencijom formira dampinške cene struje, u EPS-u demantuju i tvrde da nije tačno da su njihove cene niže od tržišnih.
  • Nebojša

    29.04.2019 17:01
    Prodaja
    Vlast je naumila da proda u bescenje EPS koji vredi 15 do 16 milijardi evra za nekih 3 do 4 milijarde. Angazovana je cuvena mafijaska proceniteljska kuca KPMG koj je po dogovoru procenila na sramnih 4 pa onda na pritisak na 3 milijarde evra. Kako su se fiktivno zaduzili dok je Obradovic njihov kadar i covek bio direktor na milijardu onda ce narodu da kazu da nece prodati nego javno privatno partnerstvo napraviti sto onda NIJE ŠIJA NEGO VRAT. Gradjanima ce da se podele akcije i nesrecnici ce da budu srecni ne shvatajuci da ce sve sto ce dobiti vratiti kro nekoliko novih racuna za struju. Umesto da EPS radi u olusu sa barem 300 miliona evra on posluje sa gubitkom i to se jasno bidi iz konsolodivanog zavrsnog racuna. U medjuvremenu rastu i bogate se oni koji su u šemi pa recimo iz Novog Sada su tu Slijepčević GAT i Zbiljić Južna Bačka sa svojim firmama(setite se ispumpavanja vode za 15 miliona evra a ispumpavalo se pumpama EPSa). Roman se moze napisati o tome kako se svake godine ukrade najmanje 300 miliona evra iz EPSa.
  • @

    29.04.2019 16:33
    To Big To Fail
    @BmB: "...EPS bi bio daleko najjace preduzece u Srbiji."

    EPS jeste najjače preduzeće u Srbiji.
  • žalosna sova

    29.04.2019 15:05
    @smajli
    Ništa čudno. Evo baš pre neki dan su promenili cene usluga samo da bi "bili konkurentni", a to što se čeka na izvršenje usluge po mesec dana to nema veze. Ovoj smejuriji kuknjave za kosovom vreme nije novac.
  • BmB

    29.04.2019 11:08
    Priprema za priv EPS-a...
    Ovakve izjave da EPS ne posluje trzisno su istinite, ali ne zbog toga sto ima damping cene vec zato sto oprasta kradju struje u visini od skoro 1 Milijarde evra godisnje. Kome ovo zvuci neverovatno neka pogleda predavanja Dragana Radovica na ovu temu.
    Kad bi se gotov eliminisala kradja, pogotovo velikih potrosaca i smanjio visak zaposlenih u administraciji, EPS bi bio daleko najjace preduzece u Srbiji.
    A seca struje gradjanima koji su prolazili kroz ratove, inflacije, krize, pljackaske privatizacije i sve sto nam se desavalo zadnjih 30 godina je cin veleizdaje i takva praksa mora odmah da se ukine!
  • Мунгос

    29.04.2019 10:30
    Па и хидроелектране продају српској дистрибуцији струју за 50 центи по киловату, зашто онда не би и Европској дембелији тако јефтино продавали. Када је имају.
    Е када ЕУ позатвара Србији термоелектране због бриге за човека, тада може овај преносилац електро-енергије у Европу, Италијан Велимир Гавриловић, да одахне. Струје неће бити ни за лек, па онда ће он да извози-увози струју у Србију и за 100, 150, 200 центи. А српска глупа маса ће да плаћа, плаћа…..
  • smajli

    29.04.2019 10:25
    Jedna informacija. Nije samo u eps-u damping cena vec u svim drzavnim firmama koje misle da ce tako zadrzati poslove. Privatne kompanije umiru od smeha a zasto bi radio posao ubog posla? Valjda ga radis zbog para. Ko god hoce da radi za pare ne treba da radi za drzavnu kompaniju. Provereno vec punih 50 godina. Igramo se ekonomije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna