Autor: Beta

Info
27.04.2019.
18:10 > 18:34
Beogradski centar za ljudska prava (BCLJP) saopštio je danas da je pokrenuo peticiju protiv uvođenja kazne doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta.
  • Ana

    30.04.2019 12:22
    Uzas
    Ko ovu peticiju potpise nije normalan.
    Onaj ko je osudjen na dozivotnu nije za dzabe osudjen ,nego zato sto mu je mozak iscasen pa je uradio nesto da to zasluzi ,sa tim i treba da se ukloni iz drustva.
  • hm

    28.04.2019 15:05
    “...isključivanje mogućnosti uslovnog otpusta za osuđene koji izdržavaju ovu kaznu predstavlja, najblaže rečeno, premašivanje svrhe kažnjavanja...”
    jer ce kanda oni koje su ubili, silovali, nakon njihovog uslovnog otpusta oživeti ili se vratiti u stanje pre silovanja? zacelice?
    njihove porodice ce u momentu uslovnog otpusta biti kao pre unesrecivanja? regenerisace se?!
    ne razumem
  • Pitanje

    27.04.2019 23:26
    @ skočko
    Odgovorno društvo treba da prvo pronadje rešenje , pa onda da uslovno otpušta iz zatvora doživotno osudjene za teške zličine nakon više od 40 godina provedenih u zatvoru,
    Uglavnom ta lica neće imati ni kome da se vrate, ni gde da se vrate. ni od čega da žive nakon toliko godina, provedenih u zatvoru,već će država morati socijalno da ih zbrinjava.
    Osim toga, ta lica neće moći da se nakon toliko godina prilagode uslovima života u spoljašnjem svetu tj da se socijalno uklope.
    Humaniji je u tim slučajevima doživotni zatvor nego uslovni otpust.
    Naravno da osudjeni ne provode svo vreme u "ćeliji".
    Postoje i poluotvorena i otvorena odeljenja u zatvorima.
  • Baka

    27.04.2019 22:26
    Novi Sad
    Sinko samo Serijat ili Dusanov zakonik moze da nas spasi, ostalo je sve boranija
  • skočko

    27.04.2019 22:04
    @pitanje
    o tome kome i čemu će da se vrati treba da misli društvo koje ga lišava slobode. šta je alternativa, zato što ne rešavamo to da neko ipak "za svaki slučaj" umre u ćeliji? kakvi "humani" komentari na uskrs, zaista...
  • steva

    27.04.2019 21:21
    e tugo od države
    " kažnjavanje nekog lica kaznom doživotnog zatvora predstavlja nečovečno i ponižavajuće kažnjavanje "

    Pa ne kažnjavaju se ta lica za krađu čokolade u supermarketima nego za najteža krivična dela kao što su silovanja,ubistva i razbojništva, koja inače karakteriše veoma čovačno i respektabilno ponašanje prema žrtvi.
  • Pitanje

    27.04.2019 21:19
    Kome i gde može da se vrati osudjenik nakon 40 iviše godina provedenih u zatvoru, ako se usvoji ova peticija i omogući osudjenim na doživotni zatvor uslovni otpust?


  • Pitanje

    27.04.2019 21:18
    Kome i gde može da se vrati osudjenik nakon 40 iviše godina provedenih u zatvoru, ako se usvoji ova peticija i omogući osudjenim na doživotni zatvor uslovni otpust?


  • JAblan

    27.04.2019 21:05
    Ne humano kazete?
    Humano je da jedan trostruki povtatnik izadje i napadne zenu cetvrtu zrtvu mesec dana po izlasku iz zatvora... Ma dajte ne, dozivotna nego smrtna kazna... No u Srbiji bi to bilo malo opasno... Pa ajd nek bude barem dozivotna. Ne znam kako je u novom zakonu, ali za silovatelje povratnike obavezno dozivotna kazna.
  • Konstantin

    27.04.2019 21:01
    doživotna za život
    Da li su se "humanisti", koji se protive uvođenju doživotnog zatvora za zlikovce, zapitali da li žrtve i njihovi najbliži imaju ikakva prava na život i humanost ?!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna